Säännöt

Leijonaliigassa on käytössä SSBL:n pelimaailman säännöt pienin muunnoksin.

Otteluaika on G- ja F-pojissa sekä F- ja E-tytöissä 1 x 25. E-, D- ja C-pojissa peliaika on  2 x 15 minuuttia. Erien välissä on noin 1 minuutin mittainen erätauko.

G-poikien ja F-tyttöjen sarjassa on käytössä vaihtovihellykset. Vaihtojen pituus on noin 1,5 minuuttia ja ottelu jatkuu vaihtovihellyksen jälkeen joko keskipisteeltä, kulmapisteeltä tai vapaalyönnillä, riipuen onko peli ollut vihellyksen aikana missä päin kenttää ja onko vaihto tapahtunut rikkeen jälkeen.

Pelit pelataan 5 vs 5, paitsi G-pojissa ja F-tytöissä pelit pelataan 4 vs 4 peleinä. Maaleissa on maalinpienennytelementit käytössä.

miten pelataan

Poikien sarjoissa joukkueet on jaettu lohkoihin. 

Lohkojen määrä riippuu osallistuvien joukkueiden määrästä sarjaan. Jokaiselle joukkueelle tulee vähintään 14 ottelua kauden aikana.

Tytöissä joukkueet pelaavat useamman kierroksen jonka jälkeen on vuorossa finaaliturnaus. Kierrosten lukumäärä riippuu osallistuvien joukkueiden määrästä.

Finaaliturnauksessa kaikille joukkueille on taattuna vähintään 2 ottelua.

tuomarit

G-poikien sekä F-tyttöjen sarjassa on tuomarin tilalla pelinohjaaja, jonka ensisijaisena tarkoituskena on opastaa sääntöjen mukaiseen peliin. Pelinohjaajan ei tarvitse olla liiton kouluttama.

Muissa sarjoissa tuomareina toimii liiton tuomarit. C-poikien sarjassa on 2 tuomaria / ottelu.