Miehille viikonloppuna tappio ja kauden avausvoitto

Share |
25.09.2017

Miesten edustusjoukkueen viikonlopun saldona oli kahdesta ottelusta kaksi pistettä. Happee oli lauantaina keltasinisiä vahvempi lukemin 7-2 (1-0, 2-2, 4-0). Sunnuntaina joukkue otti upeasti kauden avausvoittonsa kotisalissa Kooveen kustannuksella lukemin 6-4.

---

Happee -ottelussa OLS esitti kaksi erää hyviä otteita ja taisteli tosissaan voitosta. Oululaisilla oli lukuisia maalipaikkoja, mutta tehottomuus vaivasi ja kotijoukkue käytti tämän armotta hyväkseen.

Ottelun avausmaali syntyi ajassa 7:52 kun Veli-Matti Hynynen laukoi pallon Petri Kaukon syötöstä ohi OLS-maalilla pelanneen Ville Mestarin. OLS:lla oli erässä myös paikkansa, mutta ensimmäiselle erätauolle mentiin Happeen 1-0 johtonumeroista.

Nieminen_vs_happee_2017.jpg

Antti Nieminen iski lauantaina pallon kahdesti Happee -verkkoon. Alkukauden kolmessa ottelussa mies on kerännyt tehot 3+1. Kuva: Esa Jokinen

Toisessa erässä nähtiin kaikkiaan neljä maalia. Juuso Heikkinen lisäsi ajassa 26:15 maalin edestä Happee -johdoksi 2-0, jonka jälkeen OLS:n tuplapelaaja Antti Nieminen sai nautiskella kahdesti pallon takatolpilta tyhjään nuottaan.  Ensimmäiseen maaliin namupassin tarjoili Antti Suomela ja toiseen esityön teki Tatu Kiipeli. 2-2 lukemissa mentiin aina erän viimeisille hetkille asti, kunnes Happeen Paul Kotilaisen onnekas johtomaali näki päivänvalon vain kahdeksan sekuntia ennen toisen erän päättymistä ja erätauolle mentiin Happeen 3-2 johdossa.

Kolmanteen erään Happee sai peliinsä yhden vaihteen lisää ja tämä pudotti OLS:n lopullisesti voittotaistelusta. Ajassa 45:16 Janne Hoikkanen käytti OLS:n vapaalyönnin jälkeisen pallonmenetyksen hyväkseen ja vei Happeen 4-2 -johtoon. Seitsemän minuuttia Hoikkasen maalin jälkeen Paul Kotilainen vei illan toisella osumallaan jyväskyläläiset  jo kolmen maalin karkumatkalle tarkalla laukauksellaan. Ottelun viimeisellä minuutilla Happee onnistui vielä kahdesti, kun OLS näytti keskittyvän jo seuraavan päivän Koovee -otteluun. Molemmista maaleista vastasi Vili Liponen.

Ottelutilastot:

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/happee-ols/1486/2193?id=2758&name=OLS

Maalikooste:

Esa Jokisen ottelukuvat:

https://esajokinen.kuvat.fi/kuvat/Happee+2017-2018/Happee-OLS+23.9.2017/

---

Sunnuntaina OLS sai aihetta iloon, kun joukkue saalisti kauden avausvoittonsa Kooveen kustannuksella. Keltasinisten kolmannen erän vahva rynnistys palkittiin kahdella sarjapisteellä ja lukemat kirjattiin Kastellin monitoimitalon tulostauluun 6-4 (1-0, 2-3, 3-1).

Kuten kaikissa alkukauden kolmessa ottelussaan, OLS aloitti ottelun todella vahvasti ja painosti tamperelaiset puolustuskannalle. Maaliverkko heilui ensimmäisen kerran ajassa 1:45 vahvaa alkukautta pelaavan Antti Niemisen toimesta ylivoimalla. Niemisen tarkka "insweeper" laukaus valahti  maaliin Eero Peiposen kainalosta. Syöttöpiste maaliin merkattiin Tatu Kiipelille. Erässä nähtiin lukuisia loistavia maalipaikkoja, mutta Niemisen maali jäi silti erän ainoaksi. Molemmat maalivahdit ansaitsevat tässä kohtaa ansaitut kehut, sillä niin Peiponen, kuin kotijoukkueen maalilla kauden kolmannen ottelunsa pelannut Ville Mestarikin esittivät todellisia ajoittain todellisia "urheiluruututorjuntoja".

ols_salba-6.jpg

Valtteri Parviainen onnistui kahdesti maalinteossa Kooveeta vastaan. Kuva: Ari Arola

Koovee tasoitti ottelun heti toisen erän alussa ajassa 21:12 Teemu Suomalaisen unohduttua vapaaksi OLS-puolustuksen keskustaan. Erän puolivälissä ajassa 29:06 OLS meni 2-1 -johtoon lauantaina huilanneen Valtteri Parviaisen tarkalla laukauksella. Oululaisten johto piti vain kolme minuuttia kun Samuli Segerman sai laittaa pallon takatolpalta tyhjään maaliin Tuomas Ahon erinomaisesta esityöstä. Maalintekoa jatkettiin vuorotahtiin kun Niko Kvist löysi millintarkalla syötöllään maalin eteen unohdetun Petri Rantalan, joka ei erehtynyt vaan siirsi OLS:n 3-2 -johtoon. Koovee päätti toisen erän maalitehtailun, kun Perttu Koljosen kaukolaukaus yllätti Mestarin ajassa 36:15. Toiselle erätauolle lähdettiin näin lukemista 3-3.

Kolmas erä oli OLS-näytöstä. Riku Reunamäen vietyä Kooveen 3-4 -johtoon ajassa 42:25 ote siirtyi täydellisesti keltasinisille. Koovee menetteli paljon palloja keskialueella ja tamperelaisten peli näytti sekoavan muutenkin pahasti. OLS käytti tämän hyväkseen ja ajassa 46:15 Parviainen niittasi illan toisen ja kauden neljännen osumansa tuoden kotijoukkueen tasoihin. OLS:n kakkosketjun vahva pyöritys palkittiin lopulta ajassa 52:10, kun Ville Turula onnistui siirtämään Petri Niemelän laukoman paluupallon ohi Peiposen. Tämä jäi ottelun voittomaaliksi. Rantala lisäsi vajaa minuutti myöhemmin päätösnumeroiksi 6-4 Juho Laurilan maukkaasta esityöstä ja näin pisteet jäivät ensimmäistä kertaa tällä kaudella Ouluun.

OLS pelaa seuraavan kerran ensi viikonloppuna, kun vastaan asettuvat vierasotteluissa Westend Indians ja TPS.

Kommentteja ottelusta:

" Oma pelikuntoni on hieman mietityttänyt tuossa, mutta hyvä, että tulee onnistumisia. Vielä on silti paljon parantamisen varaa henkilökohtaisesti mm. liikkumisessa ja kuntopuolella, jotta pääsen sille omalle tasolleni, jolla olen aikaisemmin ollut. Voitto tästä ottelusta helpottaa ja ennen kaikkea se on tärkeä meidän uusille pelaajillemme." -Valtteri Parviainen, OLS

" Aika huonosti tultiin tänään peliin. Ensimmäisen erän loppuun vähän parannettiin ja toiseen tulimme jo paremmalla ilmeellä ja peli oli meillä hyvin hallussa. Kolmas erä oli aika karmea meiltä.Pallon kanssa emme toteuttaneet niitä asioita, joita halusimme ja härsittiin paljon palloja keskialueella. Pari jäähyä ja oman pään pelikin oli heikkoa niin siinä se sitten oli." -Samuli Segerman, Koovee

" Peli kaatui lopullisesti kolmanteen erään. Alku oli huono vaikka sitä kuinka teroitimme. Maalivahtimme piti meitä pystyssä siinä kohtaa ottelua. Pelimme alkoi paranemaan ja pääsimme sellaiseen peliin johon oli tarkoituskin ensimmäisen erän lopussa ja toisessa erässä. Kolmannen erän alun johtomaalin jälkeen pelimme lörähti totaalisesti." -Valtteri Sainio, Kooveen päävalmentaja

" Pakko myöntää, että voitto maistuu todella hyvältä. Eilisen Happee -pelin jälkeen taas koeteltiin nuorta valmentajaa, kun pelasimme 40 minuuttia todella hyvin ja hävisimme. Nyt kun tässä ollaan ja tulos on tuo niin fiilis on mahtava." -Eetu Vehanen, OLS päävalmentaja

Palkitut:

3 veikkauspistettä: Juho Laurila, OLS
2 veikkauspistettä: Samuli Segerman, Koovee
1 veikkauspiste: Valtteri Parviainen, OLS

Park Buffet, kotijoukkueen nälkäisin pelaaja: Antti Suomela, OLS

Ottelutilastot:

http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/ols-koovee/1491/2193?id=2758&name=OLS

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

 

Ari Arolan ottelukuvat: 

https://www.flickr.com/photos/159532598@N08/sets/72157689556937945

28.05.2018Aloita salibandyharrastus Oulun Luistinseurassa
26.04.2018OLS:lle suora paikka A-poikien valtakunnalliseen 1. divisioonaan. TRY IN -harjoitukset käynnistyvät.
09.04.2018Junioreiden edustus- ja kilpajoukkueiden muodostaminen kaudelle 2018-2019 käynnissä
31.05.2018Jani Lämsästä OLS salibandyn valmennuspäällikkö
03.05.2018OLS B-juniorit kaudella 2018-2019
30.04.2018Miehet solmivat tärkeitä jatkosopimuksia
19.04.2018OLS A -poikien joukkueen rakentaminen kaudelle 2018-2019 käynnissä
29.03.2018Jani Lipsasesta OLS Salibandyn uusi päätoiminen työntekijä ja miesten edustusjoukkueen päävalmentaja
23.03.2018Antti Suomela ei jatka ensi kaudella OLS:ssa
15.03.2018Eetu Vehanen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsiin

Siirry arkistoon »