Miehet kohtaavat viikonloppuna Westend Indiansin ja TPS:n kauden ensimmäisissä vierasotteluissa

Share |
29.09.2017

Miesten edustusjoukkueella on viikonloppuna edessään kauden ensimmäiset vierasottelut. Lauantaina joukkueen bussi kurvaa Otahallille Espooseen, jossa vastaan asettuu viime vuonna viimeisen pudotuspelipaikan oululaisten nenän edestä napannut Westend Indians. Sunnuntaina tie vie Turkuun, jossa ottelua isännöi toistaiseksi voitoitta oleva TPS.

ols_salba-32.jpg

Saavatko Anton Kallvik ja kumppanit aiheitta juhlaan tulevana viikonloppuna, kun joukkue matkustaa kauden ensimmäisiin vierasotteluihin? Kuva: Ari Arola

---

Westend Indians on viime vuosina aloittanut sarjan aina pirteästi eikä tämäkään kausi näytä tekevän poikkeusta. Joukkue voitti kaksi ensimmäistä otteluaan Nokian KrP:tä ja Kooveeta vastaan ennen kuin se joutui kauden kolmannessa ottelussa toteamaan hallitsevan Suomen mestarin Classicin paremmaksi. Nokian KrP kaatui kauden avausottelussa lukemin 7-4 ja Kooveeta vastaan "Heimo" nousi aivan ottelun lopussa kolmen maalin takaa tasoihin voittaen ottelun lopulta jatkoajalla lukemin 8-9. Classic ei jättänyt Indiansille mitään saumoja vaan voitti joukkueen selkeästi 9-3. Joukkueen sarjasijoitus on tällä hetkellä kuudes.

Indiansin alkukauden tehokkain pelaaja on ollut nuori hyökkääjä Heikki Iiskola (3 ottelua, 3+6=9). Maajoukkueessakin syyskuun Ruotsi -otteluissa esiintyneet Aaro Astala (3, 4+2=6) ja joukkueen kapteeni Valtteri Kainulainen (3, 3+1=4) miehittävät sisäisen pistepörssin muut kärkipaikat Iiskolan vanavedessä. Mikko Kirvesniemi  (T% 80,95) on aloittanut kaikki joukkueen kolme ottelua ja tulee todennäköisesti aloittamaan myös lauantaina ellei ihmeitä tapahdu.

Viime kaudella OLS voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset:

Indians - OLS 3-5
OLS - Indians 8-5

---

TPS:n alkukausi on ollut haastava. Joukkue on kolmen ottelun jälkeen vielä ilman voittoa sarjassa, mutta uuden pistelaskusysteemin vuoksi sillä on plakkarissaan kuitenkin yksi piste Steelersille kauden avausottelussa kärsityn 4-3 jatkoaikatappion jälkeen. EräViikingit nitisti kauden toisessa ottelussa turkulaiset lukemin 3-7 ja tämän viikon torstaina Oilers oli TPS:aa vahvempi kotonaan niukasti lukemin 4-3. Vaikka joukkue on sarjan hännillä, sarja on vasta alussa ja turkulaiset tulevat varmasti nostamaan osakkeitaan kauden edetessä.

TPS:n riveissä viilettää oululaisille kaksi todella tuttua pelaajaa. Olli Kinnusen kausi on lähtenyt ainakin tilastojen valossa hyvin liikkeelle. Ykkösketjua johtava keskushyökkääjä on tällä hetkellä joukkueensa sisäisen pistepörssin kärkipaikalla (4+1=5, +-0). Juho Sorrin alkukausi on sen sijaan ollut vaikeampi pistetilin ollessa vielä avaamatta ja teholukemakin on hieman pakkasen puolella(0+0=0, -1). Miehen vaarallisuus hyökkäyspäässä on silti hyvä tiedostaa. Kinnusen takana joukkueen sisäisessä pistepörssissä ovat Jani Hyytiäinen (1+2=3, +1) ja Joonas Koskinen (3+0=3, -2). Joukkueen maalivahtiosasto on sarjan kärkipäätä. Ykkösmaalivahdin vastuuta kantaan maajoukkuemaalivahti Pyry Luukkonen (71,74%), joka on torjunut joukkueen kaikki alkukauden kolme ottelua.

Viime kauden kahdessa kohtaamisessa molemmat hakivat vierasvoitot toisistaan:

TPS - OLS 3-5
OLS - TPS 3-5

---

OLS:n alkukauden suurimpia valopilkkuja on ollut ykkösketjua johtava pitkän linjan OLS-pelaaja Antti Nieminen. Viime kaudella keskushyökkääjän tontille istutettu "Pentti" ei ole tunnettu maailman kovimmasta lyöntilaukauksesta, mutta maaleja mies on tehnyt alkukaudella jo kolme yhtä monessa ottelussa.

- Muutaman kerran on tullut kavereilta pallo niin hyvälle tontille, ettei niistä paikoista ole voinut enää syöttää kenellekään. Itselle on sopinut erittäin hyvin että, olen tiennyt jo toukokuusta asti kenen kanssa pelaan ja millaista peliä meidän ketjulta odotetaan. Myös vuorotyön vaihtuminen "virastotyöaikaan" on ollut helpottamassa omaa pelaamistani.

ols_salba-4.jpg

Antti Nieminen johtaa OLS:n ykkösketjua myös tulevana viikonloppuna. Kuva: Ari Arola

Nieminen näkee, että joukkueen pelaaminen on kehittynyt koko ajan kauden ensimmäisestä ottelusta lähtien.

- Peli Salbaa vastaan oli meitä aika vaisu. Etenkin pelinkäännöt ja tarvittava "tiikerinsilmä" olivat jostain syystä poissa meidän otteistamme. Happeeta vastaan Jyväskylässä ilmeemme oli jo paljon parempi, mutta emme vain käyttäneet omia paikkojamme hyväksi tuossa ottelussa. Kooveeta vastaan saimme jo vähän korkkia auki ja pystyimme tekemään tuossa ottelussa tarvittavan määrän maaleja saadaksemme siitä tärkeän avausvoiton. Pystyimme myös puolustamaan vastustajan loppuryntäyksen tuossa ottelussa erittäin kurinalaisesti mikä lupaa hyvää myös tulevalle viikonlopulle.

Viikonlopun valmistautumiseen on kuulunut mm. videoiden tutkiskelua ja maalintekoharjoituksia.

- Jokainen kenttä on viikon harjoituksissa pyrkinyt videoilta saamansa palautteen kautta kehittämään omaa peliään. Olemme keskittyneet erityisesti hyökkäyspelin kehittämiseen ja viimeistelyn laatuun maalipaikoissa. Jos onnistumme omissa maalipaikoissamme,  meillä erittäin hyvät mahdollisuudet voittoon molemmissa viikonlopun otteluissa.

Sunnuntaina vastaan asettuu OLS-hyökkääjälle henkilökohtaisesti todella tuttuja pelaajia. Hän toimi viime kausina TPS:n Kinnuselle ja Sorrille eräänlaisena "isähahmona". Häneltä lähteekin Turkuun erityisterveiset ennen sunnuntain ottelua.

- Toivottavasti poikien kanssa ei vielä tarvita tulkkia. Saa nähdä pystyvätkö kaverukset pelaamaan omaa peliään vai meneekö pelaaminen jännittämisen puolelle.

---

Katso myös:

Tilastot: http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-salibandyliiga-runkosarja/2193 

Pääkallon ennakko Indiansista: http://paakallo.fi/2017/09/paakalloennakko-indians-on-vedenjakajalla-bussipuolustus-nyt-historiaa/

Pääkallon ennakko TPS:sta: http://paakallo.fi/2017/09/paakalloennakko-hyokkaykseen-turusta-ponnistaa-nuori-ja-ennakkoluuloton-porukka/

17.12.2017OLS Suomen cupin välieriin huikean jatkoaikatrillerin jälkeen.
16.12.2017Salba vei voiton OLS:n nenän edestä päätöserässä
16.12.2017Miehet kohtaavat tänään Raumalla Salban - Kivilompolo aloittaa maalissa, Parviaiselle uran 100. ottelu Salibandyliigan runkosarjassa
13.12.2017Arinan Kannustajiin 2017 liittyminen loppusuoralla
08.12.2017Miehet jatkamaan hyvää virettään viikonloppuna Kooveen ja Oilersin vieraaksi
03.12.2017Tiivis puolustuspeli siivitti OLS:n voittoon LASB:sta tasaisessa ja vähämaalisessa ottelussa
01.12.2017Miesten tiivistahtinen joulukuu käynnistyy. Sunnuntaina Kastellissa vastassa LASB
20.11.2017Miehille viikonloppuna tärkeät liigapisteet, Oulun herruus ja Suomen Cupin puolivälieräpaikka
18.11.2017Lauantaina liigaa, sunnuntaina Suomen Cupissa paikallisderby
17.11.2017Terveystalo ja Oulun Luistinseura ry jatkavat yhteistyötä pitkäaikaisella sopimuksella.

Siirry arkistoon »