Miehillä sunnuntaina vastassa liiganousija Kuopiosta

Share |
13.10.2017

Miesten Salibandyliiga jatkuu Champions Cup -tauon jälkeen jälleen sunnuntaina, kun OLS saa Kastellin monitoimitalolle vieraakseen ensimmäistä kautta liigassa pelaavan SB Welhot Kuopiosta. Ottelu vihelletään käyntiin klo. 18:00.

Welhot_OLS_2012.PNG

OLS ja Welhot väänsivät viimeksi vuoden 2014 liigakarsinnoissa. OLS oli tuolloin vahvempi voitoin 3-1 ja säilytti liigapaikkansa. Kuva: Jari Turunen

Janne Kainulaisen luotsaama savolaisryhmä aloitti liigataipaleensa hienosti voittamalla avauskierroksella Hämeenlinnan Steelersin 10-6, mutta sen jälkeen joukkue on hävinnyt kolmesti peräkkäin. LASB voitti Welhot Lahdessa jalkapallolukemin 1-0, Oilers haki Kuopiosta pisteet 3-4 voitolla ja viimeisimmässä ottelussa EräViikingit näyttivät kaapin paikan Welhoille 8-6 voitolla. Nämä tulokset oikeuttavat tällä hetkellä sijaan 11. runkosarjassa.

Runkosarjasijoituksen ei kannata antaa hämätä, sillä Welhot on parhaimmillaan erittäin vaarallinen joukkue eikä sitä ole syytä lähteä aliarvioimaan. Joukkueesta löytyy erittäin taitavia yksilöitä ja luotettava liigatason maalivahti, joka pystyy antamaan joukkueelleen mahdollisuuden voittoon ottelussa kuin ottelussa. Huomioitavaa on Welhojen alkukauden vahva alivoimapelaaminen. Joukkueelle ei olla yhdeksän ylivoiman aikana vielä onnistuttu tekemään maaliakaan. Alivoimaprosentti on siis täydet 100%. Welhojen ylivoima on sen sijaan ollut liigan heikoimmasta päästä (3 maalia /13 ylivoimaa, YV: 23,1%)

Savolaisten alkukauden paras pistemies on ollut Salibandyliigan syöttöpörssiä johtava Juha Rautiainen (0+9=9). Rautiaisen takana sisäisessä pörssissä on ehkäpä joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja, puolustaja Iiro Lankinen (5+2=7), jonka kautta joukkueen pallollinen peli paljon pyörii. Yleisön kannattaa seurata myös mm. kakkosdivisioonaa Kajaanin Papaksessa vielä viime kaudella pelannutta taitavaa Tuomas Rautiaista (3+2=5) sekä nuorten maailmanmestaruuden voittanutta Eetu Sorvalia (1+1=2). Joukkueen torjuntavastuu on ollut kauden tähän asti jokaisessa pelissä Petri Leschillä (T% 80,61), mutta on mielenkiintoista nähdä saako nuori vuonna 2000-syntynyt Kosti Jolkkonen torjuntavastuun OLS-pelissä.

ols_salba-8.jpg

OLS:n haasteena on alkukaudesta ollut maalinteko. Aukeaako Juho Laurilan ja kumppaneiden maalihanat viikonloppuna? Kuva: Ari Arola

Kotijoukkue OLS on tällä hetkellä viiden pelatun ottelun jälkeen runkosarjassa sijalla 10. Se on kerännyt pelaamistaan otteluista kaksi voittoa ja kolme tappiota. Viimeisistä kolmesta pelistä OLS on voittanut kaksi ja sen peli on menossa koko ajan oikeaan suuntaan. Voitto sunnuntaina nostaisi oululaiset takaisin pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Tasaisia otteluita alkukaudesta pelannut OLS on tehnyt viidessä ottelussa yhteensä 19 maalia tehtyjen maalien keskiarvon ollessa 3,8 maalia/ottelu. Vastaavasti OLS:lle on tehty 26 maalia ja päästettyjen maalien keskiarvo on 5,2 maalia/ottelu. Tilastoja tuijottamalla voi sanoa, että maalinteon kanssa on ollut hienoisia vaikeuksia, mutta toisaalta puolustus on myös ollut suhteellisen pitävä. Parannuskohteena voi nähdä myös erikoistilannepelaamisen sillä joukkue on tehnyt vain kolme maalia 13 mahdollisesta ylivoimasta. Ylivoimaprosentti on Welhojen tapaan 23,1%.

Joukkueen varakapteeni Niko Kvist allekirjoittaa joukkueen maalintekovaikeudet, mutta nostaa esiin samalla lääkkeet maalihanojen aukeamiseen.

- Maalinteon kanssa on tosiaan ollut vaikeuksia. Meidän pitää mennä röyhkeämmin maalintekosektoreille sekä pallottomana,  että pallollisena kun sen aika on. Uskon myös, että onnistumisia maalinteon osalta tulee sunnuntaina aikaisempaa laajemmalta rintamalta.

Hän nostaa pilke silmäkulmassa yleisön seurattavaksi aiempaan liittyen muutaman nimen kotijoukkueesta.

- Meiltä kannattaa seurata ainakin Tommi Wianderia, Anton Kallvikia, Mika Kaiteraa ja Juho Laurilaa. Yleisö saa itse päätellä miksi. On myös kiinnostavaa nähdä, ottiko Vinski Kivilompolo edellisessä ottelussa ykkösmolken paikan!

OLS pääsee päävalmentaja Eetu Vehasen mukaan lähtemään otteluun hyvin valmistautuneena.

- Meidän sairastupa on täysin tyhjä ja sen myötä olemme saaneet laadukkaasti valmistautua otteluun. Treeneissä olemme päässeet sille tunne- ja taitotasolle, mitä meidän voittava pelaaminen vaatii.

 

OLS - Welhot klo. 18:00 Kastellin monitoimitalolla

 

Liput:

ENNAKKOON : https://liveto.fi/fi/tapahtumat/ols-miehet-salibandyliiga-sb-welhot/


OVELTA (käteinen):

 

Aikuiset - 10€
Lapset/nuoret, eläkeläiset ja varusmiehet - 8€
OP omistaja-asiakas - 8€
Opiskelijat - 7€ 
Pohjoista Voimaa -etuasiakkaat - 7€ (https://www.oulunenergia.fi/asiointi/asiakasedut/etuasiakas)

Tähtikortilla 2€ alennus normaalihintaisesta lipusta
Lapset alle 10v. - ei pääsymaksua

OLS:n lisenssipelaajat ovat oikeutettuja vapaaseen sisäänpääsyyn OLS-pelaajakortilla.

Ottelussa myydään pääsylippuja 28.10 järjestettävään Superlauantai -tapahtumaan Oulun Energia areenalla. Lipun hinta on 16€.

 

16.02.2018Miesten edustusjoukkueella edessään kahden kotipelin viikonloppu
10.02.2018"Kotituplan" ensimmäinen näytös. OLS isännöi tänään EräViikinkejä.
29.01.2018Miehille tappio Tampereella. Neljä maalia eteen oli liikaa.
27.01.2018Superlauantai valittiin maakunnan vuoden 2017 urheilutapahtumaksi
27.01.2018Miehet matkaavat sunnuntaina Classicin vieraaksi. Olli Tornberg LNM:stä mukaan kokoonpanoon.
25.01.2018OLS:n B-juniori Felix Persyn Belgian miesten salibandymaajoukkueeseen
22.01.2018OLS:n D-poikien joukkueille menestystä FBA Maajoukkuetie Winter Cup -turnauksissa
16.01.2018OLS Salibandy lisenssimäärissä mitattuna Suomen kolmanneksi suurin salibandyseura
14.01.2018Pohjoinen tuuli puhalsi Hämeessä. OLS tärkeään vierasvoittoon Steelersistä
12.01.2018Miesten kolmen vierasottelun tammikuu käynnistyy lauantaina Welhojen vieraana. Sunnuntaina vastassa Steelers.

Siirry arkistoon »