Miehet kohtaavat lauantaina vanhoja tuttuja vilisevän SPV:n.

Share |
09.11.2017

Miesten Salibandyliiga palasi eilen maaottelutauolta kahden ottelun voimin. TPS kukisti kotonaan Esport Oilersin varsin maalirikkaassa ottelussa lukemin 11-8 ja Rauman Salba haki arvokkaat vieraspisteet Tampereelta kukistaen Kooveen niukasti 3-4.

OLS:n urakka jatkuu lauantaina SPV:n vieraana Seinäjoella. Kyseessä on keltasinisille kauden yhdeksäs ottelu, joten sarjaa on ehditty pelaamaan noin kolmasosa. Joukkueen sarjasijoitus on tällä hetkellä kolmastoista eli toiseksi viimeinen. OLS on kerännyt pelaamistaan kahdeksasta ottelusta kolme voittoa ja kärsinyt viidesti tappion. On kuitenkin huomioitava, että sijoille 6-13 sijoittuneiden joukkueiden välillä on tällä hetkellä eroa sarjataulukossa vain kaksi pistettä, joten voitto lauantaina saattaa parhaassa tapauksessa nostaa oululaiset jopa pudotuspeliviivan yläpuolelle. OLS pääsee lähtemään lauantain otteluun allaan hieno vierasvoitto EräViikingeistä.

Lauki_Kohonen_SPV_Kaenmaki.jpg

SPV vei viime kaudella nimiinsä joukkueiden molemmat kohtaamiset. Miten käy lauantaina? Kuva: Juha Käenmäki

OLS:n syömähammas alkukaudesta on ollut sen ykkösketju, jossa viilettävät Valtteri Parviainen (7 ottelua, 10+2=12), Antti Nieminen (8, 3+9=12) ja Tatu Kiipeli (8, 6+5=11) allaan puolustajapari Antti Suomela (8, 1+5=6) ja Mikko Saarnio (8, 1+2=3). Neljä ensin mainittua miehittävät myös neljä ensimmäistä sijaa joukkueen sisäisessä pistepörssissä.

OLS:n päävalmentaja Eetu Vehanen kertoo joukkueen keskittyneen maajoukkuetauolla erityisesti pallollisen pelin kehittämiseen.

- Pallollista peliä olemme pyrkineet viemään taas askeleen eteenpäin  hyökkäysalueen viisikkorakenteiden ja pallollisten valintojen kautta. SPV:tä vastaan meidän täytyy pitää pallosta hyvä huoli läpi ottelun. Toivottavasti SPV lähtee karvaamaan aktiivisesti ylhäältä. Ennen kauden alkua heitä vastaan pelatussa treenipelissä meillä oli vaikeuksia avauspelissä heidän matalaa 2-1-2 karvausta vastaan.

Lauantain isäntä SPV on pelannut seitsemän ottelua ja se majailee sarjataulukossakin sijalla seitsemän yhteensä kahdeksalla pisteellään. Se on voittanut kolmesti, hävinnyt jatkoajalla kaksi kertaa yhden pisteen arvoisesti ja kaksi kertaa se on jätetty kokonaan ilman pisteitä. SPV:n viimeisin ottelu Indiansia vastaan kotona oli joukkueelle lähes katastrofaalinen, sillä Heimo rallatteli Seinäjoen urheilutalolla voittoon peräti lukemin 8-14. Miesmuistiin, liekö koskaan ei seinäjokisten verkko ole soinut kotihallissa yhtä monta kertaa. Ennen lauantain ottelua joukkue vierailee perjantaina vielä EräViikinkien vieraana Vantaalla, joten aivan tuoreilla jaloilla SPV ei OLS -otteluun pääse valmistautumaan.

SPV:n parhaan pistemiehen "tuplapaita" löytyy tälläkin kaudella tutun miehen yltä. Sami Koski on koonnut kauden seitsemässä ottelussa mukavat tehot 4+15=19. Kosken takaa sisäisestä pistepörssistä löytyvät Mikko Kohonen (7, 12+4=16), Jari Hankkio (7, 9+3=12) ja Ville Kuusela (7, 6+1=7).

Sieppi_SPV.jpg

Joni-Arttu Sieppi on pelannut SPV:ssä tällä kaudella keskushyökkääjänä. Kuva: Esa Takalo

Peliveljien riveistä löytyy oululaisittain muutamia hyvinkin tuttuja kasvoja. Joni-Arttu Sieppi, Matias Veikkola, Petro Rautio ja Jyrki Holopainen ovat kaikki pelaajia, jotka ovat urallaan edustaneet myös OLS:ää. Sieppi oli pelaajista viimeisin Seinäjoelle siirtynyt pelaaja.

- Kyllähän tämä kohtaaminen on itselleni ainutlaatuinen, koska vastassa entisiä pelikavereita ja loistavia tyyppejä! On siis mukavaa nähdä jätkiä pitkästä aikaa. Toivottavasti OLS:n tähtihuoltaja Jussi Harmainen ei ole lasaretissa, vaan saapuu myös paikalle! Pikkaisen saattaa jännittää lauantaina ja olen varma, että lataus otteluun on molemmissa leireissä korkealla. Siisti iltaon siis tulossa!

"Jonska" pelasi viime kaudet OLS:ssa laitahyökkääjänä, mutta SPV:ssä pelipaikka on ollut keskushyökkääjä. Tällä kaudella seitsemässä ottelussa tehot 1+2 merkauttanut  Sieppi kommentoi pelipaikan siirtoaan omaan rentoon tapaansa.

- Ehkäpä Koponen (Tommy) yrittää leipoa musta Koivun Sakua tai Alexanderin Barkovia, mutta aika näyttää, että pystynkö vastaamaan huutoon! Yllätyksenähän tuo sentterin pelipaikka tuli itsellekin. Siinä on vielä vähän hakemista, jotta pääsisin paremmin käyttämään vahvuuksiani hyökkäyspäässä, ja tietysti kentän hahmottaminen pallottomana etenkin puolustuspäässä vaatii myös harjoitusta. Eteenpäin ollaan menty ja mennään edelleen!

Siviilipuolella pankkialalla työskentelevä pelaaja on omien sanojensa mukaan sopeutunut uudelle asuinpaikalleen muutenkin hyvin.

- Seinäjoella eläminen on sujunut tähän asti aivan mallikkaasti! Vaasassa kuljen töissä 2-3 kertaa viikossa ja muut arkipäivät menee sitten kouluhommia tehdessä. Avopuolisokin on viihtynyt, joten kaikki on oikein hyvin siviilipuolella. Sählyä tullee pelailtua melkein joka päivä ja sehän on edelleen hyvää liikuntaa, sekä joukkuetoveritkin on oikein lupsakkaa porukkaa. Tietysti Jetin (Rautio) ja Maten (Veikkola) läsnäolo helpotti alussa, ettei täysin tuntemattomaan seuraan tarvinnut tulla.

Kysyttäessä ketä SPV:n kannattaa erityisesti lauantain ottelussa ottaa OLS:sta tarkemman seurannan alle Sieppi heittää useammankin nimen.

- Parviaista ei tarvi edes seurata, kun se näkyy joka tapauksessa! Niemisen Pentin (Antti Nieminen) kädet vispaa pelistä toiseen niin kuin kokeneella ukkomiehellä konsanaan! Mestarin Ville on maalissa edelleen Suomen top-3 veskari. Seurantaan kannattaa ottaa myös Tiiran veljekset ja Niemelän Petri. "Lauki", "Matu" ja "Pete" hoitaa varmasti oman roolinsa, sekä "pöljiä päiviä" saattaa tapahtua missä ottelussa tahansa. Toivottavasti ei kuitenkaan lauantaina!

SPV - OLS
Seinäjoen urheilutalo
la 11.11 klo. 17:00

Ottelu katsottavissa IS-TV:n kautta - https://www.is.fi/istv/

16.02.2018Miesten edustusjoukkueella edessään kahden kotipelin viikonloppu
10.02.2018"Kotituplan" ensimmäinen näytös. OLS isännöi tänään EräViikinkejä.
29.01.2018Miehille tappio Tampereella. Neljä maalia eteen oli liikaa.
27.01.2018Superlauantai valittiin maakunnan vuoden 2017 urheilutapahtumaksi
27.01.2018Miehet matkaavat sunnuntaina Classicin vieraaksi. Olli Tornberg LNM:stä mukaan kokoonpanoon.
25.01.2018OLS:n B-juniori Felix Persyn Belgian miesten salibandymaajoukkueeseen
22.01.2018OLS:n D-poikien joukkueille menestystä FBA Maajoukkuetie Winter Cup -turnauksissa
16.01.2018OLS Salibandy lisenssimäärissä mitattuna Suomen kolmanneksi suurin salibandyseura
14.01.2018Pohjoinen tuuli puhalsi Hämeessä. OLS tärkeään vierasvoittoon Steelersistä
12.01.2018Miesten kolmen vierasottelun tammikuu käynnistyy lauantaina Welhojen vieraana. Sunnuntaina vastassa Steelers.

Siirry arkistoon »