Pelaajahaastattelussa liigadebytantti Anton Kallvik - "Noilla paikoilla mitä minulla on ollut tähän asti, olisi maalitilin pitänyt jo aueta"

Share |
10.11.2017

ols_classic-28_37323450254_o.jpg

Anton Kallvik siirtyi täksi kaudeksi OLS:aan Divarin Blue Foxista. Tässä mies vauhdissa Superlauantaina Classicia vastaan. Kuva: Ari Arola

OLS:n keltasinisessä paidassa on tänä vuonna nähty uutta väriä. Viimeiset kahdeksan kautta Blue Foxissa Divaria pelannut Anton Kallvik, 24, on yksi tällä kaudella liigadebyyttinsä tehneistä pelaajista OLS:n paidassa. Viime kaudella rightin puolen laitahyökkääjä oli divarissa joukkueensa paras maalintekijä ja toiseksi paras pistemies tehden 26 ottelussa tehot 28+8=36. Tällä kaudella työteliään laitahyökkääjän pistesarakkeessa on kahdeksan ottelun jälkeen kaksi syöttöpistettä ja uran avausmaali liigassa odottaa vielä toistaiseksi itseään.

- En ole ihan tyytyväinen ollut omaan suoritukseeni alkukaudella. Noilla paikoilla mitä minulla on ollut tähän asti, olisi maalitilin pitänyt jo aueta, mutta pallo ei ole löytänyt verkkoon oikein tuurillakaan. Kyllähän sitä kieltämättä on mietitty, mitä voisi tehdä toisin kun energiataso ja itseluottamus kärsivät tehottomuudesta. Tärkeintä on kuitenkin se, että joukkue voittaa. Silloin kun joukkue kärsii, niin ehkä niitä paineitakin tulee enemmän.

Kallvik jaksaa kuitenkin olla kärsivällinen asian suhteen ja näkee, että maalihanat tulevat jossain kohtaa varmasti aukeamaan.

- Ei siinä muu auta kun pitää pää ylhäällä ja painaa hommia. Se vaatii yleensä sen yhden onnistumisen ja silloin kaikki yllättäen loksahtaa usein kohdilleen. Voisin vaikka kysyä "Tyyneltä" (Jonatan Tynkkynen, joka teki viime ottelussa ensimmäisen liigamaalinsa) miten niitä maaleja tehdään, Kallvik heittää pilke silmäkulmassaan.

Uuteen ympäristöön sopeutuminen otti Kallvikin mukaan oman aikansa.

- Olen ennen tätä kautta pelannut Blue Foxissa samalla pelisysteemillä ja tutut kaverit ympärilläni 8 vuotta eli koko urani ajan. Pari peliä kyllä valehtelematta vei ennen kun tiesin oikeasti mitä se pelaaminen liigassa vaatii yksilötasolla. Liigan ja divarin peli eroavat toisistaan aika lailla. Aikaa pallon kanssa on huomattavasti vähemmän kun divarissa. Liigassa täytyy jo tietää mitä tehdä seuraavaksi ennen kuin pallo tulee sinulle lapaan. Pelin tempo ja laatu on myös korkeampi kun divarissa. Pienistä nukahduksista kuitataan liigassa huomattavasti isommalla prosentilla kun divarissa.

Kallvik kertoo viihtyvänsä Oulussa ja siviilipuolen asiat pelihommiin yhdistettynä pitävät miehen arjen kiireisenä.

- Elämä Oulussa on ollut ihan mukavaa. Kesällä ehdin jo hieman tutustua paikkoihin ja sopeutua uuteen kaupunkiin. Työ ja treenaaminen vievät tällä hetkellä suurimman osan päivästäni. Salibandyn ulkopuolella olen pankkialalla töissä vakuutuspuolella ja muuten yritän rentoutua aina silloin kun pystyn. Sohva on aika mukava paikka viettää iltaisin aikaa. Käyn myös aina välillä kotona Pohjanmaalla tervehtimässä ystäviä, perhettä ja tyttöystävää joka opiskelee Vaasassa aina kun peliohjelma sen sallii.

ols_salba-33.jpg

Lauantaina Kallvik pääsee toivottavasti heittämään jälleen vitosia yhdessä joukkuetovereidensa kanssa. Vastaan asettuu silloin Seinäjoella SPV. Kuva: Ari Arola

Lauantaina Kallvik ja muu joukkue matkustavat Seinäjoelle SPV:n vieraaksi. Se on taas uusi mahdollisuus hyökkääjälle avata maalihanat liigassa ja joukkueelle mahdollisuus ottaa lisää tärkeitä sarjapisteitä.

- Kohtasimme SPV:n kesällä harjoitusottelussa ja silloin meillä oli ongelmia avata peliä SPV:n puolustusta vastaan. Ollaan otettu isoja askelia eteenpäin joukkueena siitä ottelusta ja tasainen kamppailu on varmasti tulossa. Puolustuspeli ja nöyryys ovat ratkaisevia tekijöitä ottelun lopputuloksen kannalta. Erviä vastaan pelasimme kypsää peliä ja joka kenttä pystyi haastamaan vastustajaa pallollisena. Myös puolustuspelimme oli sitä mitä sen pitää olla. Jatketaan siis vaan nöyrästi samalla työmäärällä ja yhdessä tekemällä niin hyvä tulee, Kallvik päättää.

22.09.2018Hirviteatterissa nähtiin viitteitä paremmasta, mutta OLS-maaleja vain yksi
22.09.2018OLS-miehet valmiina esitykseen Hirviteatterissa
20.09.2018Seuraa Salibandyliigaa edullisesti ja tue OLS:n toimintaa
16.09.2018Oilers iski tylysti isäntien virheistä
14.09.2018Suomi-sählyn tulevaisuus saapuu Ouluun
12.09.2018Superlauantai Oulun Energia Areenalla la 10.11.2018
12.09.2018OLS järjestää kerhoriehan edustusjoukkueen avauspelin yhteyteen 16.9.2018 Kastellissa
12.09.2018Aloita salibandyharrastus Oulun Luistinseurassa
11.09.2018OLS-miesten kausikortit kaudelle 2018-2019 myynnissä
27.08.2018Miehet kärsivät murskatappion, mutta sunnuntaina ilme oli voittoisa

Siirry arkistoon »