Lauantaina liigaa, sunnuntaina Suomen Cupissa paikallisderby

Share |
18.11.2017

Miesten Salibandyliiga jatkuu OLS:n osalta tänään lauantaina, kun se saa vastaansa alkukaudesta erinomaisia otteita esittäneen Nokian KrP:n. Ottelu alkaa Kastellin monitoimitalolla klo. 18:00. Sunnuntaina luvassa on harvinaista herkkua, kun oululaisjoukkueet OLS ja kakkosdivarissa pelaava Merikoski SBT ratkaisevat jatkopaikan Suomen Cupin kuudennella kierroksella.

received_10156839646859056.png

Viime kaudella Kastellissa OLS ja KrP tasasivat pisteet lukemin 5-5. Kuva: Anne Pohjonen


Nokialaiset ovat tällä hetkellä runkosarjassa toisella sijalla Classicin takana. Se on kasannut pelaamistaan yhdeksästä ottelusta 14 pistettä. Joukkue on voittanut kuudesti ja kokenut tappion kolme kertaa. KrP:n viimeisimmässä ottelussa tämän viikon keskiviikkona se voitti todella maalirikkaassa ottelussa SB Welhot lukemin 14-10.


KrP:n joukkueesta kannattaa seurata sen kovaa ykkösketjua, mutta tällä kaudella ratkaisuihin ovat pystyneet myös muut kentälliset ja joukkueesta on noussut esiin uusia vastuun kantajia. Henri Johansson hallitsee joukkueen sisäistä pistepörssiä (9 ottelua, 13+9=22) takanaan Joni Henttonen (9, 10+8=18) ja Jere Oksanen (9, 8+9=17), mutta yleisön kannattaa huomenna ottaa seurantaan mm. viime aikoina iltapäivälehtienkin otsikoissa olleen Valtteri Viitakosken (9, 9+4=13), joka on alkukaudesta ollut joukkueensa kolmanneksi paras maalintekijä


OLS majailee tällä hetkellä tasaisessa sarjassa sijassa 13. Pisteitä keltasinisillä on kasassa yhdeksästä ottelusta kuusi. Joukkue on ottanut kolme voittoa ja kuudesti sille on syötetty tappion karvasta kalkkia. OLS kärsi viimeisimmässä ottelussaan karvaan 6-3 tappion SPV:lle. Joukkueen akilleen kantapää on edelleen ollut maalinteko, sillä se on tehnyt liigassa tällä hetkellä vähiten maaleja (yhteensä 37 eli 4,1 maalia/ottelu). Joukkueen täytyykin pyrkiä löytämään ratkaisijoita aikaisempaa laajemmalta rintamalta mieliäkseen pitää tärkeät sarjapisteet Kastellissa.

received_10156839646864056.png

Tuulettaako kapteeni Saarnio viikonloppuna kasvattajaseuraansa vastaan? Kuva: Jarmo Koskela

OLS:n kapteeni Mikko Saarnio kertoo, että OLS on keskittynyt huolella lauantain tärkeään otteluun.


- Otettiin oppi SPV pelistä ja aloimme nopeasti valmistautumaan KrP -peliin. Aika pitkälti on menty oman tekemisen kehittämisen kautta, ja haettu hieman vauhtia ja intensiteettiä pelin tiettyihin vaiheisiin. Se on ainakin näkynyt reeneissä ja aika kovaa on menty.


Lauantain vastustajasta ollaan Saarnion mukaan OLS -leirissä hyvin tietoisia.


- Hyvään vireeseen on Jamo (Jarmo Härmä) joukkueensa saanut. Ykkösviisikko on heillä todella hyvä pallon kanssa ja vaarallinen hyökkäyspäässä. Se pimentämällä tehdään varmasti itsellemme hieman helpompi ilta.

Tämän kauden Salibandyliiga on ollut erittäin tasainen ja sitä kautta mielenkiintoinen. Joukkueet ovat pelanneet paljon ristiin ja yllätyksiäkin on nähty. OLS:n leirissä sarjasijotus ei tällä hetkellä varmasti tyydytä. Pisteille olisi kovasti käyttöä.


- Sarja vaikuttaa erittäin tasaiselta. Classic näyttää menevän menojaan sarjakärjessä, mutta muutamalla muulla "isolla" joukkueella on puolestaan hieman tökkinyt näin alkukaudesta. Positiivisia yllättäjiäkin sarjasta löytyy ja varmasti meillä haasteena on saada realisoitua laadukas harjoittelu ja parantuneet peliesitykset pisteiksi, että pystytään omaa sarjasijoitusta kohentamaan.

Sunnuntain Suomen Cup -ottelu on Merikosken kasvatti Saarniolle erityinen ja hän odottaa myös tuota ottelua innolla.


- Mielenkiinnolla kyllä odotan sunnuntain ottelua. Omalta kannaltani tämä tulee harmillisesti pari vuotta liian myöhään, sillä aika vähän on enää omia vanhoja pelikavereita Merikosken joukkueessa mukana. Toki esimerkiksi valmentaja Mika Mäkelä on tuttu mies ja hänen kanssaan on hallin käytävillä jo muutamia kuitteja vaihdettu. Toivottavasti oululainen salibandyväki löytää Kastelliin sunnuntaina ja saadaan hyvä tapahtuma tuosta pelistä tehtyä.


- Itse peli tulee olemaan erittäin hyvä testi meille, miten pystytään pitämään oma taso ja tempo pelissä, vaikka vastustaja yrittäisi jarrutella. Jos siinä onnistutaan, niin ei pitäisi Merikoskella olla mahdollisuuksia voittoon.

28.05.2018Aloita salibandyharrastus Oulun Luistinseurassa
26.04.2018OLS:lle suora paikka A-poikien valtakunnalliseen 1. divisioonaan. TRY IN -harjoitukset käynnistyvät.
09.04.2018Junioreiden edustus- ja kilpajoukkueiden muodostaminen kaudelle 2018-2019 käynnissä
31.05.2018Jani Lämsästä OLS salibandyn valmennuspäällikkö
03.05.2018OLS B-juniorit kaudella 2018-2019
30.04.2018Miehet solmivat tärkeitä jatkosopimuksia
19.04.2018OLS A -poikien joukkueen rakentaminen kaudelle 2018-2019 käynnissä
29.03.2018Jani Lipsasesta OLS Salibandyn uusi päätoiminen työntekijä ja miesten edustusjoukkueen päävalmentaja
23.03.2018Antti Suomela ei jatka ensi kaudella OLS:ssa
15.03.2018Eetu Vehanen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsiin

Siirry arkistoon »