Tiivis puolustuspeli siivitti OLS:n voittoon LASB:sta tasaisessa ja vähämaalisessa ottelussa

Share |
03.12.2017

Harvoin kolmella päästetyllä maalilla häviää salibandyottelun, mutta LASB:lle se oli tänään karu tosiasia. OLS:n todella tiivis puolustuspeli, yksi päästetty maali ja maalivahti Ville Mestarin huippuilta takasivat keltasinisille kaksi tärkeää sarjapistettä lukemin 3-1 (1-0, 1-1, 1-0).

Mestari_ja_Tatu.jpg

Ville Mestari ja Tatu Kiipeli olivat OLS:n voiton takuumiehet. Kuva: Ari Arola

Ottelun avauserä näytti pelille suuntaa. LASB laski karvauksen alas ja kyttäsi OLS:lta vastaiskupaikkoja. Niitä isännät eivät kuitenkaan antaneet vaan pallollinen peli oli riittävän kypsää pitämään vieraat pois maalipaikoilta. Jokunen niitä kuitenkin LASB:lle siunaantui, mutta Mestari oli tänään lähes ohittamaton. Ottelun avausmaali nähtiin pelin 16. minuutilla, kun Tatu Kiipeli (2+0) täräytti Eetu Ijäksen syötöstä ensimmäistä kertaa Dirlandaan soimaan. OLS:n maalin johdosta siirryttiin myös erätauolle.

Ottelun käsikirjoitus pysyi samana myös toisessa erässä. OLS puolusti tiiviisti keskustaa ja LASB:n peli pyöri paljon reunoilla. Erässä nähtiin kaksi maali kun molemmat joukkueet osuivat kertaalleen. Pelikello ei aivan ehtinyt juosta 23 minuutille kun Juho Laurilan ja Ville Turulan hyvä karvaustyö LASB:n kenttäpäädyssä palkittiin. Jatkotilanteesta Turula siirsi pallon maalin edessä vapaana olleelle Petri Niemelälle, joka laittoi pallon varmasti ohi LASB-maalilla hyvin pelanneen Kaapo Kettusen. LASB:n ainokainen näki päivänvalon ottelun puolivälissä ajassa 30:56 kun Justus Kainulainen ohitti tarkalla laukauksellaan ainoan kerran Ville Mestarin.

Kolmannen erän ensimmäiset viisi minuuttia olivat todella tarkkaa pelaamista ja laukaukset maalia kohti olivat vähissä. LASB:lla ensimmäisen viiden minuutin jälkeen kaksi loistavaa paikkaa, mutta Mestarin estettyä nämä yritykset iski OLS lahtelaisten menetettyä pelivälineen keskialueella Antti Suomelalle, joka vapautti Kiipelin toistamiseen maalintekoon ajassa 48:53. Nämä jäivätkin ottelun loppunumeroiksi. LASB ei oikein missään vaiheessa saanut kirivaihdettaan silmään ja OLS pelasi ottelun lopun todella järkevästi.

Voiton myötä OLS nousi sarjassa 11. sijalle ohi kaksi ottelua enemmän pelanneen Kooveen. Se on pelannut yksitoista ottelua joka on vähemmän kuin suurimalla osalla joukkueista. Matkaa pudotuspeliviivaan on kolme pistettä. Keltasinisillä on joulukuussa edessään tiivis pelitahti, sillä se pelaa kuukauden aikana peräti kuusi ottelua (5 liigaottelua ja Suomen Cupin puolivälierä). Ensi viikonloppuna joukkue matkaa liigaotteluihin Kooveen ja Oilersin vieraaksi. Seuraavan kerran joukkueen näkee kotisalissa 17.12 kun Suomen Cupin puolivälierissä vastaan asettuu juuri Koovee.

Ottelutilastot: http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/ols-lasb/1560/2193

3 veikkauspistettä: Tatu Kiipeli, OLS
2 veikkauspistettä: Ville Mestari, OLS
1 veikkauspiste: Justus Kainulainen, LASB

ParkBuffet –kotijoukkueen nälkäisin pelaaja: Eetu Ijäs, OLS

23.03.2018Antti Suomela ei jatka ensi kaudella OLS:ssa
15.03.2018Eetu Vehanen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsiin
09.03.2018OLS murtamaan terästä. Runkosarja huipentuu lauantaina isojen panosten ottelussa
04.03.2018OLS nousi Laurilan johdolla voittoon Esport Oilersista ja pois karsijan paikalta
02.03.2018Taistelu suorasta säilymisestä jatkuu sunnuntaina Kastellissa Esport Oilersia vastaan
26.02.2018Viikonlopun saldona yksi piste. Runkosarjan loppuun jää hurjat panokset
23.02.2018Miehillä edessään tärkeä vierasviikonloppu
16.02.2018Miesten edustusjoukkueella edessään kahden kotipelin viikonloppu
10.02.2018"Kotituplan" ensimmäinen näytös. OLS isännöi tänään EräViikinkejä.
29.01.2018Miehille tappio Tampereella. Neljä maalia eteen oli liikaa.

Siirry arkistoon »