Miehet kohtaavat tänään Raumalla Salban - Kivilompolo aloittaa maalissa, Parviaiselle uran 100. ottelu Salibandyliigan runkosarjassa

Share |
16.12.2017

Miesten joulukuun kova urakointi Salibandyliigassa jatkuu tänään Raumalla, jossa vastaan asettuu legendaarisella ”Kauppiksella” (Rauman kauppaoppilaitos) Salba klo. 17:00. OLS:lla on kauden ensimmäisestä keskinäisestä ottelusta kalavelkoja maksettavanaan, sillä raumalaiset hakivat liigan avauskierrokselta voiton Kastellista lukemin 3-7. (http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/ols-salba/1480/2193?id=2758&name=OLS) Huomenna joukkue pelaa Suomen Cupin puolivälieräottelussa Kooveeta vastaan Kastellissa klo. 18:00.

Salba on tällä hetkellä runkosarjan viimeisellä sijalla eli putoajan paikalla. Se on kerännyt 13 pelatusta ottelusta kuusi pistettä. Viimeisestä kuudesta ottelusta joukkue on hävinnyt viisi ja voittanut yhden. ”Koiralauma” on kokenut kauden aikana pahoja menetyksiä loukkaantumisten takia. Pahin näistä oli joukkueen pallollisen avainpuolustaja Joni Rokosan menettäminen loppukaudeksi sairastuvalle polvivamman takia. Helpotusta kokoonpanohuoliin tuo TPS:stä loppukaudeksi Salbaan hankittu hyökkääjä Joni Peltola, joka vahvistaa joukkuetta jo tänään OLS-ottelussa. (https://www.salba.fi/uutiset.html?116971)

Salban alkukauden parhaat pistemiehet ja kantavat voimat ovat olleet Jani Lehtoniemi (13 ottelua, 16+6=22), Janne Hyvönen (12, 2+13=15) ja Antti Vuorinen (12, 10+5=15).

sarjataulukko_salba.JPG

kuntopuntari__ottelut_salba.JPGSarjataulukko, kuntopuntari ja joukkueiden viimeisimmät ottelut. Päivitetty 16.12.

OLS lähtee otteluun allaan viime viikonlopulta voitto Kooveesta ja tappio Oilersille. Se on runkosarjassa tällä hetkellä 12 pelatun ottelun jälkeen sijalla 11. Pudotuspeliviivaan eroa on kolme pistettä. Keltasiniset ovat viime aikoina olleet hyvässä vireessä ja kuntopuntarissa OLS löytyy sijalta 6. Kuudesta edellisestä ottelustaan se on voittanut neljä ja hävinnyt kahdesti.

OLS:lla on Salban tapaan ollut viime aikoina loukkaantumishuolia. Lauantain ottelusta poissa ovat pitkäaikaispotilaiden Antti Niemisen ja Petri Rantalan lisäksi ykkösmaalivahti Ville Mestari sekä Ville Turula. Mestari ja Turulan vaivat ovat sellaisia, että heidät saatetaan nähdä kaukalossa jo huomenna sunnuntaina Suomen Cupin ottelussa Kooveeta vastaan.

Salba –ottelussa torjuntavastuun kantaa Vinski Kivilompolo. Täksi kaudeksi edustusjoukkueeseen seuran omista A-junioreista nostettu nuori maalivahti on aloittanut tällä kaudella kaksi ottelua (TPS ja Oilers) ja esiintynyt niissä vakuuttavasti, vaikka voittosaldo ei ole vielä auennutkaan. Salbaa vastaan tavoite on selkeä: ottaa uran ensimmäinen voitto Salibandyliigassa.

- On ollut hieno kokemus päästä pelaamaan kovia joukkueita vastaan ja onnistumisiakin on tullut noissa parissa ottelussa. Nyt pitää vaan ottaa käsijarru pois päältä, seuraava askel liigatasolla ja napata se ensimmäinen voitto!

Vinski_MV.jpg

Vinski Kivilompolo torjuu OLS-maalilla Salbaa vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Viime viikonloppuna Kivilompolo torjui tappiollisessa Oilers –ottelussa. Etenkin erikoistilannepelaamisessa joukkueelle jäi tuosta ottelusta paljon parannettavaa.

- Ei oltu viime viikonlopun kummassakaan pelissä alusta asti ihan hereillä ja päästettiin kotijoukkueet parin maalin karkumatkalle. Kooveeta vastaan tärkeä pukukoppimaali sekuntia ennen erän loppua antoi meille mahdollisuuden päästä heikon ensimmäisen erän jälkeen peliin mukaan. Kolmannessa erässä viimeisteltiin tehokkaasti ja otettiin rutiinimaisesti tärkeät pisteet pois roikkumasta. Sunnuntaina Oilersin ylivoima oli turhan tehokasta ja emme saaneet sitä viimeistä kirivaihdetta oikein päälle. Omanlaista viihdettä viime viikonlopun peleihin toivat myös ”lontoonkieliset” sveitsiläistuomarit.

Nuori maalivahti kertoo joukkueen uhkuvan tervettä itseluottamusta ennen tulevaa viikonloppua.

- Kun viimeisistä viidestä pelistä on voitettu neljä, niin onhan meillä hyvä hurmos päällä! Ollaan pystytty ottamaan ns. rutiinivoittoja peleistä kohtalaisillakin esityksillä. Itseluottamusta lisää tietenkin myös uusien pelaajien onnistumiset. Välitalon (Anssi) ensimmäinen liigamaali Oilersia vastaan ja tietenkin Kääriäisen Petterin kauden ensimmäinen maali samassa ottelussa. Myös ykkössentterinä pelannut Ijäs (Eetu) on painanut kovia pörssejä viimeisiin peleihin. Kova pöhinä on ollut päällä treeniviikolla ja tietenkin tavoitteena on voittaa viikonlopun molemmat pelit. Hävittiin Salballe kauden ensimmäinen peli ja siitä jäi paljon hampaan koloon koko joukkueelle. Otetaan edellisestä kohtaamisesta oppi ja lataudutaan aina yhtä kivalla bussimatkalla niin eiköhän se Salba sillä kaadu. Koovee on kaadettu jo kahdesti tällä kaudella, joten kyllä meillä on avaimet ottaa se kolmas voitto ja jatkaa taistelua Suomen Cupin voitosta.

Valtteri Parviaiselle 100 runkosarjaottelua täyteen Salba -ottelussa

OLS-hyökkääjä Valtteri Parviainen pelaa tänään Salbaa vastaan uransa sadannen Salibandyliigan runkosarjaottelun. Pahoista loukkaantumisista huolimatta mies on OLS:n kaikkien aikojen tilastossa seuran historian viidenneksi tehokkain pelaaja. 99 pelatussa runkosarjaottelussa mies on kerännyt huimat tehot 97+45=142. Edellä ovat vielä Petri Turunen, Antti Laitinen, Mikko Helanen ja Jukka Kinnunen.

vake111.JPG

Valtteri Parviainen pelaa tänään Salbaa vastaan uran sadannen runkosarjaottelunsa Salibandyliigassa. Kuva: Jarmo Koskela

Mitä ajatuksia uran sadas Salibandyliigan runkosarjaottelu herättää OLS:n omassa kasvatissa?

- Enpä edes itse ole rehellisesti sanottuna tajunnut pelin olevan jo sadas, joten eiköhän päivän peli ihan yksi muiden joukossa ole. Mukava kuitenkin, että on viime kausien poissaolojen jälkeen saanut laskuria tasaisesti ylöspäin.

Olet ollut jo pitkään mukana edustusjoukkueessa ja tällä hetkellä kaikkien aikojen 5. tehokkain pelaaja (99 ottelua, 97+45=142) OLS Salibandyn historiassa. Mennäänkö jossain vaiheessa vielä legendaarisen Petri Turusen (337 pistettä) ohi tuossa pörssissä?

- Jaa-a! Siinäpä onkin haastetta kerrakseen. Aikahan sen näyttää, mutta jos lasipolvet kestäisi vielä kolmenkymmenen ikävuoden yli niin mahdollisuus ainakin on!

Mikä on mieleenpainuvin ottelusi OLS:n paidassa?

- Kyllä sen täytyy olla liigakarsintatrilleri Blue Foxia vastaan kaudella 2012-2013, joka ratkesi vasta viidennen ja ratkaisevan ottelun jatkoajalla. Uskon, että sillä oli ainakin oman urani kannalta tärkeä merkitys, kun pääsi tulevat kaudetkin kehittymään liigassa.

ols_tilasto.JPG

OLS:n kaikkien aikojen 20. tehokkainta pelaajaa Salibandyliigassa.

Kaikki tilastot: http://nhlfinns.net/salibandy/joukkue/liiga/ols

22.09.2018Hirviteatterissa nähtiin viitteitä paremmasta, mutta OLS-maaleja vain yksi
22.09.2018OLS-miehet valmiina esitykseen Hirviteatterissa
20.09.2018Seuraa Salibandyliigaa edullisesti ja tue OLS:n toimintaa
16.09.2018Oilers iski tylysti isäntien virheistä
14.09.2018Suomi-sählyn tulevaisuus saapuu Ouluun
12.09.2018Superlauantai Oulun Energia Areenalla la 10.11.2018
12.09.2018OLS järjestää kerhoriehan edustusjoukkueen avauspelin yhteyteen 16.9.2018 Kastellissa
12.09.2018Aloita salibandyharrastus Oulun Luistinseurassa
11.09.2018OLS-miesten kausikortit kaudelle 2018-2019 myynnissä
27.08.2018Miehet kärsivät murskatappion, mutta sunnuntaina ilme oli voittoisa

Siirry arkistoon »