OLS Suomen cupin välieriin huikean jatkoaikatrillerin jälkeen.

Share |
17.12.2017

Kastellin illassa nähtiin tänään jännittävä Suomen cupin puolivälieräottelu OLS:n ja Kooveen välillä. Ottelu eteni varsinaisen peliajan jälkeen jatkoajalle, jota ehdittiin pelata neljä sekuntia päälle 18 minuuttia ennen kuin Tatu Kiipeli ratkaisi OLS:lle voiton ja cupin välieräpaikan rangaistuslaukauksesta. Maali sinetöi loppulukemat 6-5 (3-2, 1-2, 1-1, 1-0). Myös Kooveella oli jatkoajalla paikka ratkaista ottelu rangaistuslaukauksella, mutta OLS:n maalissa Vinski Kivilompolo nollasi Tuomas Ahon yrityksen.

Kiipeli.jpg

Tatu Kiipeli (2+1) vei OLS:n Suomen cupin välieriin jatkoaikaosumallaan. Kuva Ari Arola

Ottelu eteni alusta asti varsin matalatempoisesti. Kahdellatoista kenttäpelaajalla Ouluun lähtenyt Koovee panosti vastahyökkäyksiin ja OLS pyrki olemaan pallolla huolellinen. Ensimmäisen erän jälkeen kotijoukkue johti ottelua 3-2. Ensimmäisen erän maaleista vastasivat Tatu Kiipeli (2+1), Valtteri Parviainen ja Tommi Wiander. Vierailta osuivat Tuomas Aho ja Lauri Alkki.

Toinen erä noudatti hyvin paljon ensimmäisen erän kaavaa. Koovee pystyi tekemään erässä yhden maalin OLS:aa enemmän ja toiselle erätauolle lähdettiin lukemista 4-4. Toisessa erässä OLS:n maalista vastasi Ville Turula (2+0) ja Kooveelta osuivat Jaakko Nieminen ja Samuli Segerman.

OLS meni kolmannen erän lopussa ajassa 55:49 Turulan toimesta 5-4 johtoon ja hetken näytti jo hyvältä OLS:n kannalta, mutta Koovee tuli kuitenkin tasoihin Tuomas Ahon taiteiltua rangaistuslaukauksensa verkon perukoille. Ottelu eteni siis lukemista 5-5 kahdenkymmenen minuutin jatkoerään.

Jatkoaika tarjosikin sitten viihdettä koko rahan edestä ja molemmilla joukkueilla oli saumat voittoon. Ensin ajassa 69:05 Aho pääsi yrittämään ratkaisumaalia Lauri Tiiran rikottua Koovee –pelaajaa rangaistuslaukauksen arvoisesti. OLS-maalilla erinomaisesti torjunut Kivilompolo kuitenkin nollasi yrityksen yhden käden torjunnallaan. Rankkaria seuranneesta ylivoimasta Koovee ei onnistunut tekemään voitto-osumaa. Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 78:04. Koovee puolustaja katkaisi OLS:n läpisyötön korkealla mailalla ja tilanteesta tuomittiin kotijoukkueelle rangaistuslaukaus. Tatu Kiipeli ratkaisi kiivasta keskustelua (http://paakallo.fi/2017/12/ols-eteni-suomen-cupin-valieriin-jatkoajan-kyseenalaisella-rankkarimaalilla-katso-sunnuntain-salibandytulokset/) herättäneellä suorituksellaan ottelun ja sytytti Kastellin katsomon riemunkiljahduksiin.

OLS:n välierävastustajaksi itsensä pelasi hallitseva Suomen mestari Classic, joka kaatoi Rauman Salban tänään lukemin 9-2. Välieräottelu pelataan OLS:n kotona Kastellissa. Toinen välieräpari on Nurmon Jymy – Loviisan Tor.

OLS pelaa vielä ennen vuodenvaihdetta yhden kotiottelun Salibandyliigassa kun lauantaina 30.12 vastaan asettuu Jyväskylän Happee.

Kommentteja ottelusta:

- Väsyneeltä ja rikkinäiseltä joukkueelta todella kova voitto. Kooveen rosterin pienuus yllätti ja sen myötä passiivinen pelitapa. Siihen ei oltu valmistauduttu. Todella vaikea lähtökohta tuohon paikkaan kun unet vähissä eilisen reissupelin jäljiltä ja usea pelaaja kärsii isommista ja pienemmistä loukeista. Tulee lyhyt joulutauko tärkeään paikkaan. Eetu Vehanen, OLS päävalmentaja

- Tärkeä taisteluvoittohan tuo oli. Välillä tekemisessä näkyi eilisen rasitus, mutta hyvin hoidettiin silti homma kotiin vaikkakin vähän pitemmän kaavan kautta. Jatkoajalla joukkueesta näkyi halu voittaa ja olihan se huikeata taistelua koko jatkoerä. Omasta niskastani tipahti aika iso apina kun sai vihdoin sen ensimmäisen voiton liigajoukkuetta vastaan. Vinski Kivilompolo, OLS:n ottelun parhaana palkittu maalivahti

 

Ottelutilastot: http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/ols-koovee/26794/2431

Ottelun ratkaisu videolla: 

13.12.2018MM-tauko on ohi: miehet kohtaavat viikonloppuna EräViikingit ja Oilersin
12.12.2018Kannustajat yhteistyö - tue OLS:aa
27.11.2018Miesten ensi kauden runko rakentuu hyvää vauhtia
22.11.2018Kaksi OLS-kasvattia jatkosopimuksiin
19.11.2018MM-kisatauolle makean voiton turvin
16.11.2018Vaasan kautta vuoden viimeiseen kotiotteluun Kastelliin
10.11.2018SPV haki pisteet Raksilasta
09.11.2018Jäähallipeliin kahden ottelun voittoputkessa
07.11.2018Terveystalo Oulun tapaturmapäivystys
03.11.2018Miehillä kahden ottelun ja kolmen panoksen viikonloppu

Siirry arkistoon »