OLS palkittiin hienosta noususta pisteellä. Happee vei voiton jatkoajalla.

Share |
30.12.2017

OLS nousi lauantai-illan Salibandyliigan ottelussa vaikean alun jälkeen kolmen maalin takaa tasoihin, mutta Happee oli lopulta vahvempi Veli-Matti Hynysen iskettyä jatkoajalla voiton hirvipaidoille lukemin 4-5 (0-3, 1-0, 3-1, 0-1 ja.) Happeelle voiton myötä kaksi sarjapistettä ja OLS:lle yksi piste varsinaisen peliajan jälkeen ottelun ollessa tasan.

Pete_Niemela.jpg

Petri Niemelä teki Happeeta vastaan kaksi maalia Kuva: Ari Arola

Liekö jalat jääneet joulupöytään vai pää, mutta OLS:n alku vuoden viimeisessä ottelussa oli heikko. Happee määräsi tahdin ja karkasi ensimmäisen viiden minuutin aikana heti kahden maalin johtoon Jami Mannisen ja Juuso Heikkisen onnistuttua maalinteossa. Vili Liponen lisäsi vieraiden johdon ajassa 14:29 jo kolmeen ja näistä lukemista siirryttiinkin erätauolle.

Toiseen erään Happee nosti jalkansa kaasulta ja OLS vastaavasti oli saanut erätauolla lisää energiaa otteisiinsa. Isännät painoivat vahvasti peliä Happeen kenttäpäätyyn läpi erän. Kova yritys palkittiin lopulta pelikellon näyttäessä aikaa 35:47. Niko-Petteri Holapan oivallinen syöttö löysi vasemmalta puolelta kenttää Matias Tiiran, joka karkasi puolittain läpiajoon ja sijoitti pallon varmasti ohi Happee –vahti Markus Laakson. Erätauolle mentiin näin vieraiden 1-3 –johdosta.

Kolmannessa erässä OLS nousi upeasti tasoihin kahteen eri otteeseen. Petri Niemelän kavennus Olli Wikstedtin syötöstä ja Ville Turulan tasoitus Lauri Tiiran tekemästä esityöstä toivat OLS:n 3-3:een ja Kastellin yli viisisataapäinen yleisö oli haltioissaan. Pelikello näytti tällöin aikaa 46:14. Juuso Heikkinen halusi kuitenkin kaikin mahdollisin keinoin pilata kotijoukkueen uudenvuoden juhlat, sillä kuin varkain hän pääsi sijoittamaan pallon OLS-maalin edestä kääntölaukauksellaan verkkoon ajassa 51:02. Isännät eivät häkeltyneet, vaan se pystyi pitämään päänsä kylmänä ja pelin kasassa. Ajassa 55:52 päävalmentaja Eetu Vehanen otti aikalisän ja heti seuraavassa vaihdossa illan OLS-hahmo Niemelä huudatti tasoitusmaalillaan kotiyleisöä. Esityön tasoitukseen teki Juho Laurila. Niemelän maalin jälkeen pelivälinettä ei saatu varsinaisen peliajan aikana enää maaliin. Ottelun lopussa molemmat joukkueet halusivat varmistaa itselleen varman sarjapisteen ja joukkueet tyytyivätkin pallottelemaan viimeiset puolitoista minuuttia omissa poteroissaan.

Jatkoaika ei ehtinyt vanhentua kuin 18 sekuntia ennen Happeen voittomaalia. Eemil Ukkonen toi pallon väkevästi OLS-alueelle ja tarjoili Hynyselle paikan, josta hän ei erehtynyt ja näin Happee vei voiton.

Petri Kaukosta ennätysmies

Illan ottelussa kirjoitettiin Salibandyliigan historiaa, sillä Happeen Petri Kaukosta tuli illan ottelussa Salibandyliigan eniten runkosarjaotteluita pelannut pelaaja. Keskushyökkääjä esiintyi liigan runkosarjassa jo 517:sta kerran. Ottelun myötä Kauko ohitti lajilegenda Mikael Järven, joka pelasi urallaan 516 Salibandyliigan runkosarjan ottelua.  OLS onnittelee upeasta merkkipaalusta.

OLS:n paidassa illan ottelussa pelasi uransa ensimmäisen liigaottelun A-junioreissa tällä kaudella pelannut Petri Viittanen. Matkaa Kaukon lukemiin on siis vielä jonkin verran, mutta nuoren herran esitys oli tänään varsin mallikas.

Suomen Cupin välierä OLS – Classic la 6.1.2018 klo. 18:00

OLS pelaa seuraavan kerran viikon kuluttua lauantaina kun se isännöi Kastellissa hallitsevaa suomen mestaria TEHO Sport –Suomen cupin välierässä.

Illan ottelun tilastot: http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/ols-happee/1584/2193

13.12.2018MM-tauko on ohi: miehet kohtaavat viikonloppuna EräViikingit ja Oilersin
12.12.2018Kannustajat yhteistyö - tue OLS:aa
27.11.2018Miesten ensi kauden runko rakentuu hyvää vauhtia
22.11.2018Kaksi OLS-kasvattia jatkosopimuksiin
19.11.2018MM-kisatauolle makean voiton turvin
16.11.2018Vaasan kautta vuoden viimeiseen kotiotteluun Kastelliin
10.11.2018SPV haki pisteet Raksilasta
09.11.2018Jäähallipeliin kahden ottelun voittoputkessa
07.11.2018Terveystalo Oulun tapaturmapäivystys
03.11.2018Miehillä kahden ottelun ja kolmen panoksen viikonloppu

Siirry arkistoon »