OLS ja Classic tänään Suomen cupin välierässä. Kiipeli ja Nieminen palaavat kokoonpanoon

Share |
06.01.2018

Tänään Kastellissa tehdään oululaista salibandyhistoriaa kun OLS kohtaa TEHO Sport Suomen cupin välierässä hallitsevan Suomen mestarin Tampereen Classicin. Panokset ottelussa ovat suuret, sillä voittaja etenee lauantaina 20.1 pelattavaan finaaliin, joka tullaan pelaamaan ottelun lopputuloksesta riippuen joko Oulussa tai Tampereella. Finaalitapahtumaa isännöi siis joko OLS tai Classic. Cupin toinen välieräpari on divarijoukkueiden kohtaaminen Nurmon Jymy – Loviisan Tor, joka pelataan niin ikään tänään.

ols_classic-8.jpg

Petri Niemelä ja Eemeli Salin ottavat tänään toisistaan mittaa Suomen cupin välierässä. Kuva: Ari Arola

Salibandyliigassa yhdeksännellä sijalla olevan OLS:n matka välieriin on ollut vaiherikas. Keltasiniset kaatoivat cupin ja liigan yhdistelmäkierroksella vieraissa EräViikingit lukemin 4-5 ja alueellisen kuudennen kierroksen ensimmäiseksi vastustajaksi osui oululainen Merikoski SBT. OLS voitti paikallisottelun rutiinilla lukemin 8-3. Puolivälierissä Luistinseura isännöi tamperelaista Kooveeta, jonka kanssa OLS joutui taistelemaan aina jatkoajalle saakka. Tatu Kiipelin 8-7 -voittomaali rangaistuslaukauksesta sinetöi kuitenkin värikkäiden vaiheiden jälkeen OLS:n välieräpaikan.

Vastustaja Classicin meno on ollut liigakentillä vakuuttavaa eikä se ole hävinnyt tällä kaudella kuin kahdesti. Champions Cupin finaalissa se kärsi tappion IBF Falunille ja Esport Oilers onnistui Salibandyliigan avauskierroksella voittamaan tamperelaiset jatkoajan jälkeen. Hallitsevat Suomen mestarit pitävätkin liigan kärkipaikkaa hallussaan vakuuttavalla kahdeksan pisteen erolla EräViikinkeihin.

Suomen Cupissa Classic kaatoi ensin Turun Palloseuran Mynämäellä jatkoajan jälkeen 4–5 ja puolivälierissä raumalaisen SalBan 9–2. Tehopisteet ovat jakautuneet Cupissa tasaisesti, mutta maajoukkueestakin tutut Eemeli SalinSami Johansson ja Joonas Pylsy ovat iskeneet neljä pistettä mieheen.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen liigassa päättyi Classicin niukkaan 7–5-voittoon Oulun Energia Areenalla pelatussa Superlauantai –tapahtumassa. Tuossa ottelussa OLS esitti kauden parasta peliään ja oli lähellä jopa voittoa. Monen verkkokalvoille on tuosta ottelusta jäänyt myös keltasinisten hylätty maali, joka herätti ottelun jälkeen kovaa keskustelua. Ei siis ole epäselvää etteikö kotijoukkue pystyisi haastamaan hyvässä vireessä olevan ennakkosuosikin.

OLS:n leirissä historiallista välierää ollaan odotettu innolla.

- Kyseessä on ehdottomasti yksi kauden kohokohdista. Alusta asti tavoitteenamme on ollut mennä cupissa pitkälle ja siitä pidämme kiinni edelleen. Vastustaja on varmasti kovinta mahdollista luokkaa, mutta uskomme siihen, että pelaamalla kauden parhaan ottelumme voimme voittaa Classicin. Toivottavasti oululainen salibandyväki löytää tänään sankoin joukoin Kastellin lehtereille antamaan meille tukensa, kommentoi päävalmentaja Eetu Vehanen.

Päävalmentajan mieliksi OLS saa lauantain kokoonpanoon tärkeitä pelaajia takaisin sairastuvalta, kun pitkään loukkaantumisen takia sivussa ollut Antti Nieminen sekä viimeiset kaksi ottelua sivussa ollut Tatu Kiipeli palaavat kokoonpanoon. Poissa kokoonpanosta ovat sen sijaan vammojaan kuntouttavat Petri Rantala, Eetu Ijäs ja Petteri Kääriäinen.

Monelle OLS-pelaajalle tämän vuoden Suomen cup on loistava paikka saavuttaa urallaan ensimmäistä kertaa jotain suurta. Keltasinisten taistelu lauantaina tulee varmasti olemaan siis todella hurjaa eikä sitä kannata jättää näkemättä.

OLS – Classic
klo. 18:00, Kastellin monitoimitalo

LIPUT ENNAKKOON: https://liveto.fi/fi/tapahtumat/ols-classic/

LIPUT OVELTA (Vain käteinen käy maksuvälineenä):
Aikuiset - 10€
Lapset/nuoret, eläkeläiset ja varusmiehet - 8€
OP omistaja-asiakas - 8€
Opiskelijat - 7€ 
Pohjoista Voimaa -etuasiakkaat - 7€ (https://www.oulunenergia.fi/asiointi/asiakasedut/etuasiakas)
Tähtikortilla 2€ alennus normaalihintaisesta lipusta
Lapset alle 10v. - ei pääsymaksua

OLS:n lisenssipelaajat ovat oikeutettuja vapaaseen sisäänpääsyyn OLS-pelaajakortilla

Kausikortit käyvät normaalisti otteluun.

 

 

23.03.2018Antti Suomela ei jatka ensi kaudella OLS:ssa
15.03.2018Eetu Vehanen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsiin
09.03.2018OLS murtamaan terästä. Runkosarja huipentuu lauantaina isojen panosten ottelussa
04.03.2018OLS nousi Laurilan johdolla voittoon Esport Oilersista ja pois karsijan paikalta
02.03.2018Taistelu suorasta säilymisestä jatkuu sunnuntaina Kastellissa Esport Oilersia vastaan
26.02.2018Viikonlopun saldona yksi piste. Runkosarjan loppuun jää hurjat panokset
23.02.2018Miehillä edessään tärkeä vierasviikonloppu
16.02.2018Miesten edustusjoukkueella edessään kahden kotipelin viikonloppu
10.02.2018"Kotituplan" ensimmäinen näytös. OLS isännöi tänään EräViikinkejä.
29.01.2018Miehille tappio Tampereella. Neljä maalia eteen oli liikaa.

Siirry arkistoon »