OLS ja Classic tänään Suomen cupin välierässä. Kiipeli ja Nieminen palaavat kokoonpanoon

Share |
06.01.2018

Tänään Kastellissa tehdään oululaista salibandyhistoriaa kun OLS kohtaa TEHO Sport Suomen cupin välierässä hallitsevan Suomen mestarin Tampereen Classicin. Panokset ottelussa ovat suuret, sillä voittaja etenee lauantaina 20.1 pelattavaan finaaliin, joka tullaan pelaamaan ottelun lopputuloksesta riippuen joko Oulussa tai Tampereella. Finaalitapahtumaa isännöi siis joko OLS tai Classic. Cupin toinen välieräpari on divarijoukkueiden kohtaaminen Nurmon Jymy – Loviisan Tor, joka pelataan niin ikään tänään.

ols_classic-8.jpg

Petri Niemelä ja Eemeli Salin ottavat tänään toisistaan mittaa Suomen cupin välierässä. Kuva: Ari Arola

Salibandyliigassa yhdeksännellä sijalla olevan OLS:n matka välieriin on ollut vaiherikas. Keltasiniset kaatoivat cupin ja liigan yhdistelmäkierroksella vieraissa EräViikingit lukemin 4-5 ja alueellisen kuudennen kierroksen ensimmäiseksi vastustajaksi osui oululainen Merikoski SBT. OLS voitti paikallisottelun rutiinilla lukemin 8-3. Puolivälierissä Luistinseura isännöi tamperelaista Kooveeta, jonka kanssa OLS joutui taistelemaan aina jatkoajalle saakka. Tatu Kiipelin 8-7 -voittomaali rangaistuslaukauksesta sinetöi kuitenkin värikkäiden vaiheiden jälkeen OLS:n välieräpaikan.

Vastustaja Classicin meno on ollut liigakentillä vakuuttavaa eikä se ole hävinnyt tällä kaudella kuin kahdesti. Champions Cupin finaalissa se kärsi tappion IBF Falunille ja Esport Oilers onnistui Salibandyliigan avauskierroksella voittamaan tamperelaiset jatkoajan jälkeen. Hallitsevat Suomen mestarit pitävätkin liigan kärkipaikkaa hallussaan vakuuttavalla kahdeksan pisteen erolla EräViikinkeihin.

Suomen Cupissa Classic kaatoi ensin Turun Palloseuran Mynämäellä jatkoajan jälkeen 4–5 ja puolivälierissä raumalaisen SalBan 9–2. Tehopisteet ovat jakautuneet Cupissa tasaisesti, mutta maajoukkueestakin tutut Eemeli SalinSami Johansson ja Joonas Pylsy ovat iskeneet neljä pistettä mieheen.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen liigassa päättyi Classicin niukkaan 7–5-voittoon Oulun Energia Areenalla pelatussa Superlauantai –tapahtumassa. Tuossa ottelussa OLS esitti kauden parasta peliään ja oli lähellä jopa voittoa. Monen verkkokalvoille on tuosta ottelusta jäänyt myös keltasinisten hylätty maali, joka herätti ottelun jälkeen kovaa keskustelua. Ei siis ole epäselvää etteikö kotijoukkue pystyisi haastamaan hyvässä vireessä olevan ennakkosuosikin.

OLS:n leirissä historiallista välierää ollaan odotettu innolla.

- Kyseessä on ehdottomasti yksi kauden kohokohdista. Alusta asti tavoitteenamme on ollut mennä cupissa pitkälle ja siitä pidämme kiinni edelleen. Vastustaja on varmasti kovinta mahdollista luokkaa, mutta uskomme siihen, että pelaamalla kauden parhaan ottelumme voimme voittaa Classicin. Toivottavasti oululainen salibandyväki löytää tänään sankoin joukoin Kastellin lehtereille antamaan meille tukensa, kommentoi päävalmentaja Eetu Vehanen.

Päävalmentajan mieliksi OLS saa lauantain kokoonpanoon tärkeitä pelaajia takaisin sairastuvalta, kun pitkään loukkaantumisen takia sivussa ollut Antti Nieminen sekä viimeiset kaksi ottelua sivussa ollut Tatu Kiipeli palaavat kokoonpanoon. Poissa kokoonpanosta ovat sen sijaan vammojaan kuntouttavat Petri Rantala, Eetu Ijäs ja Petteri Kääriäinen.

Monelle OLS-pelaajalle tämän vuoden Suomen cup on loistava paikka saavuttaa urallaan ensimmäistä kertaa jotain suurta. Keltasinisten taistelu lauantaina tulee varmasti olemaan siis todella hurjaa eikä sitä kannata jättää näkemättä.

OLS – Classic
klo. 18:00, Kastellin monitoimitalo

LIPUT ENNAKKOON: https://liveto.fi/fi/tapahtumat/ols-classic/

LIPUT OVELTA (Vain käteinen käy maksuvälineenä):
Aikuiset - 10€
Lapset/nuoret, eläkeläiset ja varusmiehet - 8€
OP omistaja-asiakas - 8€
Opiskelijat - 7€ 
Pohjoista Voimaa -etuasiakkaat - 7€ (https://www.oulunenergia.fi/asiointi/asiakasedut/etuasiakas)
Tähtikortilla 2€ alennus normaalihintaisesta lipusta
Lapset alle 10v. - ei pääsymaksua

OLS:n lisenssipelaajat ovat oikeutettuja vapaaseen sisäänpääsyyn OLS-pelaajakortilla

Kausikortit käyvät normaalisti otteluun.

 

 

16.01.2018OLS Salibandy lisenssimäärissä mitattuna Suomen kolmanneksi suurin salibandyseura
14.01.2018Pohjoinen tuuli puhalsi Hämeessä. OLS tärkeään vierasvoittoon Steelersistä
12.01.2018Miesten kolmen vierasottelun tammikuu käynnistyy lauantaina Welhojen vieraana. Sunnuntaina vastassa Steelers.
06.01.2018Classic vei Suomen cupin finaalipaikan Kastellin kauden ennätysyleisön edessä
06.01.2018OLS ja Classic tänään Suomen cupin välierässä. Kiipeli ja Nieminen palaavat kokoonpanoon
30.12.2017OLS palkittiin hienosta noususta pisteellä. Happee vei voiton jatkoajalla.
29.12.2017OLS saa vieraakseen Happeen välipäivän väännössä
21.12.2017OLS ja Anton Kallvik ovat purkaneet sopimuksensa
17.12.2017OLS Suomen cupin välieriin huikean jatkoaikatrillerin jälkeen.
16.12.2017Salba vei voiton OLS:n nenän edestä päätöserässä

Siirry arkistoon »