Classic vei Suomen cupin finaalipaikan Kastellin kauden ennätysyleisön edessä

Share |
06.01.2018

OLS:n matka Suomen cupissa päättyi Classicin kokoiseen vuoreen. Hallitseva Suomen mestari oli liian kova pala oululaisille ja vei finaalipaikan nimiinsä lukemin 3-6 (1-2, 1-1, 1-3).

zemppi-1.jpg

Lähes täysi tupa todisti tänään Kastellissa OLS:n ja Classicin tasokasta välieräkamppailua. Kuva: Ari Arola

Kastellin monitoimitalon kauden ennätysyleisö 758 katsojaa saivat todistaa tänään erittäin laadukasta salibandyottelua. Kotijoukkue esitti etenkin ensimmäisessä erässä todella hyvää pelaamista ja se hallitsi ajoittain pitkiäkin jaksoja pallollisena ottelun kulkua. Olli Wikstedt veikin loistavan kääntöpelin päätteeksi OLS:n 1-0 johtoon Valtteri Parviaisen juonikkaan syötön jälkeen ajassa 7:23. Ensimmäistä erää värittivät kuitenkin OLS:n kaksi pahaa virhettä pallon kanssa, joista Classic rankaisi mestarin elkein todella tehokkaasti ja joiden turvin se siirtyi erätauolle 1-2 -johtoasemasta. Maaleista vastasivat Janne Lamminen ja Lassi Vänttinen (1+1). Classicin parhaana pelaajana tänään palkittu Joonas Pylsy (1+3) alusti molemmat osumat.

Classic meni Eemeli Salinin (2+0) maalilla toisen erän alussa 1-3 –johtoon ajassa 25:18, mutta maali ei vaikuttanut kotijoukkueen peli-ilmeeseen mitenkään. OLS pyrki pelaamaan edelleen aktiivisesti ja se palkittiinkin Tommi Wianderin kaventaessa peli 2-3:een osuttuaan pomppupalloon Classic maalin edustalla. Toisellekin erätauolle Classic pääsi kuitenkin maalin johdossa.

Kolmannen erän alku oli kotijoukkueelle harmillinen. Mikko Leikkanen vei tarkalla laukauksellaan Classicin 4-2 johtoon kun erää oli ehditty pelaamaan reilu minuutti. OLS:n alivoima pelasi tänään erinomaisesti ja uhrautuvasti, mutta pelin kolmatta kaksiminuuttista se ei enää pystynyt tappamaan. Lauri Tiiran istuessa kädellä pelaamisesta jäähyaitiossa, Salin rankaisi ylivoimalla kovalla rannelaukauksellaan ajassa 48:52 vieden Classicin jo kolmen maalin johtoon. OLS ei suostunut missään vaiheessa luovuttamaan ja Matias Tiira kavensikin pelin vielä 3-5:een Mika Kaiteran syötöstä ajassa 50:49. Tämän lähemmäs se ei kuitenkaan päässyt vaikka sille tarjoutuikin paikka tulla peliin mukaan ylivoimalla Vänttisen istuttua kaksiminuuttista mailaan lyömisestä. Loppunumerot 3-6 iski illan hahmo Pylsy ylivoimalla Vänttisen syötöstä reilu kolme minuuttia ennen ottelun loppua.

OLS:n päävalmentaja Eetu Vehanen oli todella pettynyt tappioon, mutta löysi joukkueen otteista kuitenkin myös hyvää.

- Meiltä varsin miehekäs esitys, mutta rehellisesti sanottuna papukaijamerkit eivät tänään oikein kiinnosta. Ottelu oli varsin laadukas ja pystyimme pysymään hyvin pallossa ja sitä kautta haastamaan Classicin ihan totaalisesti. Erityisesti kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä hyviä.

Vehanen näkee, että vierasjoukkue ansaitsi tänään kuitenkin lopulta voittonsa.

- Kyllä tästä parempi joukkue meni finaaliin. Classicilla on niin hyvä ja laadukas joukkue sekä organisoitu puolustus, että sille pitää kyllä nostaa hattua. Tiedettiin, että tänään pitää tulla aivan nappisuoritus, jotta olisimme saaneet voiton. Emme siihen kuitenkaan ihan kyenneet. Virheitä teimme tänään suhteellisen vähän, mutta Classic rankaisi niistä kyllä todella armottomasti.  

Ottelun jälkeen etenkin kotijoukkueen leirissä puhutti illan erotuomaritoiminta, johon ei oltu tyytyväisiä. OLS:lle vihellettiin ottelussa neljä kaksiminuuttista ja Classicille kaksi kaksiminuuttista. Kerran pallo löysi tiensä myös Classicin maaliin, mutta erotuomarit hylkäsivät maalin nähtyään edeltävässä tilanteessa OLS-rikkeen. Erotuomaripari Ari Lähteenmäki & Miikka Lähdesmäki sai Vehaselta hyvin suoraa palautetta.

- Tuomarit epäonnistuivat tänään niin teknisesti kuin muillakin osa-alueilla. Linja oli mielestäni epätasainen ja heikko alusta loppuun. He olivat ylimielisiä eikä kommunikointi ollut lainkaan mahdollista. Ärsyttää kyllä, että näihin peleihin, jossa vastustaja on muutenkin todella kova, tuomaritoimintakin kääntyy meitä vastaan.

OLS ei ehdi tappiota jäädä kauaa murehtimaan, sillä jo ensi viikonloppuna on luvassa kaksi todella tärkeää liigaottelua Welhoja ja Steelersiä vastaan vieraskentällä. Noista otteluista joukkueen on saatava pisteitä mieliäkseen pysyä pudotuspelitaistelussa. OLS pelaa seuraavan kerran kotona Kastellissa vasta helmikuun 10. päivä kun vastaan asettuu EräViikingit.

Ottelutilastot: http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/ols-classic/30015/2431

16.01.2018OLS Salibandy lisenssimäärissä mitattuna Suomen kolmanneksi suurin salibandyseura
14.01.2018Pohjoinen tuuli puhalsi Hämeessä. OLS tärkeään vierasvoittoon Steelersistä
12.01.2018Miesten kolmen vierasottelun tammikuu käynnistyy lauantaina Welhojen vieraana. Sunnuntaina vastassa Steelers.
06.01.2018Classic vei Suomen cupin finaalipaikan Kastellin kauden ennätysyleisön edessä
06.01.2018OLS ja Classic tänään Suomen cupin välierässä. Kiipeli ja Nieminen palaavat kokoonpanoon
30.12.2017OLS palkittiin hienosta noususta pisteellä. Happee vei voiton jatkoajalla.
29.12.2017OLS saa vieraakseen Happeen välipäivän väännössä
21.12.2017OLS ja Anton Kallvik ovat purkaneet sopimuksensa
17.12.2017OLS Suomen cupin välieriin huikean jatkoaikatrillerin jälkeen.
16.12.2017Salba vei voiton OLS:n nenän edestä päätöserässä

Siirry arkistoon »