Classic vei Suomen cupin finaalipaikan Kastellin kauden ennätysyleisön edessä

Share |
06.01.2018

OLS:n matka Suomen cupissa päättyi Classicin kokoiseen vuoreen. Hallitseva Suomen mestari oli liian kova pala oululaisille ja vei finaalipaikan nimiinsä lukemin 3-6 (1-2, 1-1, 1-3).

zemppi-1.jpg

Lähes täysi tupa todisti tänään Kastellissa OLS:n ja Classicin tasokasta välieräkamppailua. Kuva: Ari Arola

Kastellin monitoimitalon kauden ennätysyleisö 758 katsojaa saivat todistaa tänään erittäin laadukasta salibandyottelua. Kotijoukkue esitti etenkin ensimmäisessä erässä todella hyvää pelaamista ja se hallitsi ajoittain pitkiäkin jaksoja pallollisena ottelun kulkua. Olli Wikstedt veikin loistavan kääntöpelin päätteeksi OLS:n 1-0 johtoon Valtteri Parviaisen juonikkaan syötön jälkeen ajassa 7:23. Ensimmäistä erää värittivät kuitenkin OLS:n kaksi pahaa virhettä pallon kanssa, joista Classic rankaisi mestarin elkein todella tehokkaasti ja joiden turvin se siirtyi erätauolle 1-2 -johtoasemasta. Maaleista vastasivat Janne Lamminen ja Lassi Vänttinen (1+1). Classicin parhaana pelaajana tänään palkittu Joonas Pylsy (1+3) alusti molemmat osumat.

Classic meni Eemeli Salinin (2+0) maalilla toisen erän alussa 1-3 –johtoon ajassa 25:18, mutta maali ei vaikuttanut kotijoukkueen peli-ilmeeseen mitenkään. OLS pyrki pelaamaan edelleen aktiivisesti ja se palkittiinkin Tommi Wianderin kaventaessa peli 2-3:een osuttuaan pomppupalloon Classic maalin edustalla. Toisellekin erätauolle Classic pääsi kuitenkin maalin johdossa.

Kolmannen erän alku oli kotijoukkueelle harmillinen. Mikko Leikkanen vei tarkalla laukauksellaan Classicin 4-2 johtoon kun erää oli ehditty pelaamaan reilu minuutti. OLS:n alivoima pelasi tänään erinomaisesti ja uhrautuvasti, mutta pelin kolmatta kaksiminuuttista se ei enää pystynyt tappamaan. Lauri Tiiran istuessa kädellä pelaamisesta jäähyaitiossa, Salin rankaisi ylivoimalla kovalla rannelaukauksellaan ajassa 48:52 vieden Classicin jo kolmen maalin johtoon. OLS ei suostunut missään vaiheessa luovuttamaan ja Matias Tiira kavensikin pelin vielä 3-5:een Mika Kaiteran syötöstä ajassa 50:49. Tämän lähemmäs se ei kuitenkaan päässyt vaikka sille tarjoutuikin paikka tulla peliin mukaan ylivoimalla Vänttisen istuttua kaksiminuuttista mailaan lyömisestä. Loppunumerot 3-6 iski illan hahmo Pylsy ylivoimalla Vänttisen syötöstä reilu kolme minuuttia ennen ottelun loppua.

OLS:n päävalmentaja Eetu Vehanen oli todella pettynyt tappioon, mutta löysi joukkueen otteista kuitenkin myös hyvää.

- Meiltä varsin miehekäs esitys, mutta rehellisesti sanottuna papukaijamerkit eivät tänään oikein kiinnosta. Ottelu oli varsin laadukas ja pystyimme pysymään hyvin pallossa ja sitä kautta haastamaan Classicin ihan totaalisesti. Erityisesti kaksi ensimmäistä erää olivat meiltä hyviä.

Vehanen näkee, että vierasjoukkue ansaitsi tänään kuitenkin lopulta voittonsa.

- Kyllä tästä parempi joukkue meni finaaliin. Classicilla on niin hyvä ja laadukas joukkue sekä organisoitu puolustus, että sille pitää kyllä nostaa hattua. Tiedettiin, että tänään pitää tulla aivan nappisuoritus, jotta olisimme saaneet voiton. Emme siihen kuitenkaan ihan kyenneet. Virheitä teimme tänään suhteellisen vähän, mutta Classic rankaisi niistä kyllä todella armottomasti.  

Ottelun jälkeen etenkin kotijoukkueen leirissä puhutti illan erotuomaritoiminta, johon ei oltu tyytyväisiä. OLS:lle vihellettiin ottelussa neljä kaksiminuuttista ja Classicille kaksi kaksiminuuttista. Kerran pallo löysi tiensä myös Classicin maaliin, mutta erotuomarit hylkäsivät maalin nähtyään edeltävässä tilanteessa OLS-rikkeen. Erotuomaripari Ari Lähteenmäki & Miikka Lähdesmäki sai Vehaselta hyvin suoraa palautetta.

- Tuomarit epäonnistuivat tänään niin teknisesti kuin muillakin osa-alueilla. Linja oli mielestäni epätasainen ja heikko alusta loppuun. He olivat ylimielisiä eikä kommunikointi ollut lainkaan mahdollista. Ärsyttää kyllä, että näihin peleihin, jossa vastustaja on muutenkin todella kova, tuomaritoimintakin kääntyy meitä vastaan.

OLS ei ehdi tappiota jäädä kauaa murehtimaan, sillä jo ensi viikonloppuna on luvassa kaksi todella tärkeää liigaottelua Welhoja ja Steelersiä vastaan vieraskentällä. Noista otteluista joukkueen on saatava pisteitä mieliäkseen pysyä pudotuspelitaistelussa. OLS pelaa seuraavan kerran kotona Kastellissa vasta helmikuun 10. päivä kun vastaan asettuu EräViikingit.

Ottelutilastot: http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/ols-classic/30015/2431

13.12.2018MM-tauko on ohi: miehet kohtaavat viikonloppuna EräViikingit ja Oilersin
12.12.2018Kannustajat yhteistyö - tue OLS:aa
27.11.2018Miesten ensi kauden runko rakentuu hyvää vauhtia
22.11.2018Kaksi OLS-kasvattia jatkosopimuksiin
19.11.2018MM-kisatauolle makean voiton turvin
16.11.2018Vaasan kautta vuoden viimeiseen kotiotteluun Kastelliin
10.11.2018SPV haki pisteet Raksilasta
09.11.2018Jäähallipeliin kahden ottelun voittoputkessa
07.11.2018Terveystalo Oulun tapaturmapäivystys
03.11.2018Miehillä kahden ottelun ja kolmen panoksen viikonloppu

Siirry arkistoon »