Miesten kolmen vierasottelun tammikuu käynnistyy lauantaina Welhojen vieraana. Sunnuntaina vastassa Steelers.

Share |
12.01.2018

Miesten Salibandyliiga jatkuu OLS:n osalta tulevana viikonloppuna kahdella vierasottelulla, kun joukkue matkustaa lauantaina Kuopioon SB Welhojen vieraaksi ja sunnuntaina vastaan asettuu Hämeenlinnassa Steelers. Luvassa on kaksi todella tärkeää ottelua, sillä molemmat vastustajat kamppailevat tällä hetkellä tiukasti samoista sijoista oululaisten kanssa. Mikäli keltasiniset mielivät pitää pudotuspelihaaveensa hyvissä kantimissa,  on pistepussin kartuttava viikonlopun otteluissa. Joukkue on ehtinyt nollaamaan viime viikonlopun pettymyksen Suomen cupissa ja katseet on käännetty tiukasti tulevaan viikonloppuun.

- Käsittelimme ihan normaalisti tuon viime viikonlopun Classic -tappion ja käänsimme  katseet nopeasti eteenpäin. Cup -juna jätti asemalle, mutta ei sitä voi jäädä enää murehtimaan. Tulevaa viikonloppua varten ollaan hieman katseltu videoklippejä ja saatu kaiken kaikkiaan hyvä treeniviikko alle. Ollaan siis hyvissä asemissa kaatamaan viikonlopun vastustajat, sanailee OLS -puolustaja Olli Wikstedt.

ols_welhot-5.jpg

Olli Wikstedt ja OLS lähtevät lauantaina maksamaan kalavelkoja Kuopioon. Kuva: Ari Arola

Welhoja vastaan keltasinisillä on kalavelkoja maksettavanaan joukkueiden kauden avauskohtaamisesta. Lokakuun puolivälissä Savon taikurit hakivat häkellyttävän tehokkaalla esityksellä reilun 10-5 -voiton Kastellista. Päävelhona tuolloin hääri juonikas hyökkääjä Juha Rautiainen, joka teki esityön peräti viiteen osumaan. Nuori hyökkääjä Eetu Sorvali säesti kolmella maalillaan.

- Welhoja vastaan oli Oulussa melko nihkeä peli. Meillä oli silloin varsinkin maalinteon kanssa suuria ongelmia. Jotta lauantaina voitetaan, niin meidän pitää olla paljon tehokkaampia niissä maalipaikoissa mitä saadaan. Eikä kyllä auta kaveriakaan tällä kertaa päästää kaksinumeroisille maaliluvuille. Wikstedt näkee.

Janne Kainulaisen valmentama Welhot on sarjataulukossa tällä hetkellä kaksi pykälää OLS:aa alempana sijalla 11. Alkukaudesta hyvin pisteitä saalistanut nousijajoukkue on viime aikoina ollut hienoisessa matalalennossa, sillä viimeisestä kuudesta ottelusta tilillä on vain yksi voitto. Kyseinen voitto tuli marraskuun lopussa Kooveesta Kuopio-hallissa lukemin 6-5. Kaiken kaikkiaan Welhoilla on 15 ottelusta kasassa 6 voittoa ja 9 tappiota. Kuopiosta tavoitettu Kainulainen nostaa alavireen syyksi mm. hienoiset ongelmat kokoonpanon kanssa.

- Hieman on ollut meidän kapeassa rosterissa ikäviä pieniä loukkaantumisia ja flunssa-aaltoa. Myös viimeinen kiima on puuttunut meidän pelistä.

Lauantain ottelusta hän odottaa tarkkaa taistelua, sillä pisteet ovat molemmille joukkueille tärkeitä.

- Varmasti aika kyttäilevä peli luvassa. Molemmille tärkeitä pisteitä tarjolla, joten eiköhän molemmat halua puolustaa tiiviisti. Vehanen ei ole antanut joukkueen päästää paljoa maaleja, kun taas meidän maalinteko on tökkinyt. Meidän on löydettävä tiikerin silmä Mestarin ohittamiseksi.

Welho -leirissä tuota tiikerinsilmää odotetaan varmasti löytyvän etenkin tämän kauden tehokkaimmilta pelaajilta Juha Rautiaiselta (15 ottelua, 5+23=28), puolustuksen johtohahmo Iiro Lankiselta (15, 14+12=26) ja Sorvalilta (15, 14+3=17). Maalinsuulla päävastuun on tällä kaudella kantanut Petri Lesch, joka on torjunut 14 ottelua torjuntaprosentilla 77,26.

rskafi.jpg

Viime kauden kohtaamisessa Elenia Areenalla Steelers oli OLS:aa vahvempi lukemin 5-3. Kuva: Reska.fi

Sunnuntaina OLS:n matka suuntautuu Savosta Hämeeseen, jossa se kohtaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Steelersin. Teräsmiesten alkukausi on ollut mollivoittoinen, mutta viime aikoina joukkue on parantanut otteitaan huomattavasti, mistä kertoo mm. tämän viikon keskiviikon niukka 8-7 -tappio kovavireiselle Classicille vieraskentällä. Hämeenlinnalaisjoukkue on sarjassa tällä hetkellä sijalla 12. ja voittanut Welhojen tapaan viimeisestä kuudesta ottelustaan vain yhden. Tulosten takaa on luettavissa kuitenkin merkkejä paremmasta, sillä Steelers on pelannut tiukkoja pelejä Classicin lisäksi myös muiden kärkijoukkueiden kanssa. Joukkueen viimeisin voitto tuli 30.12 kotona juuri  OLS:n lauantain vastustajasta Welhoista selvin numeroin 11-2.

Teräsmiesten tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Ville Lastikka (17, 20+7=27), Markus Sipronen (9+16=25) ja Timo Johansson (20+3=23). Maalinsuulla torjuntavastuun ovat jakaneet Pasi Järvinen (11 ottelua, 73,45%) ja Tomi Aaltonen (10 ottelua, 71,82%).

- Steelers on taitava ja melko melko nuori joukkue, joka on parantanut peliään paljon kauden edetessä. Tärkeät pisteet on heillekin ottelussa jaossa, joten varmasti hyvin valmistautunut ja latautunut ryhmä saadaan vastaan, kommentoi Wikstedt.

28.05.2018Aloita salibandyharrastus Oulun Luistinseurassa
26.04.2018OLS:lle suora paikka A-poikien valtakunnalliseen 1. divisioonaan. TRY IN -harjoitukset käynnistyvät.
09.04.2018Junioreiden edustus- ja kilpajoukkueiden muodostaminen kaudelle 2018-2019 käynnissä
31.05.2018Jani Lämsästä OLS salibandyn valmennuspäällikkö
03.05.2018OLS B-juniorit kaudella 2018-2019
30.04.2018Miehet solmivat tärkeitä jatkosopimuksia
19.04.2018OLS A -poikien joukkueen rakentaminen kaudelle 2018-2019 käynnissä
29.03.2018Jani Lipsasesta OLS Salibandyn uusi päätoiminen työntekijä ja miesten edustusjoukkueen päävalmentaja
23.03.2018Antti Suomela ei jatka ensi kaudella OLS:ssa
15.03.2018Eetu Vehanen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsiin

Siirry arkistoon »