Pohjoinen tuuli puhalsi Hämeessä. OLS tärkeään vierasvoittoon Steelersistä

Share |
14.01.2018

OLS oli ottanut lauantain Welhot –ottelusta opikseen, sillä tänään joukkue pystyi pitämään loistavan avauserän turvin saadun kolmen maalin johtonsa ja ottamaan kaksi todella arvokasta sarjapistettä. Jäähyjen ja erikoistilanteiden värittämän illan loppunumerot kirjattiin Elenia Areenan taululle oululaisten hyväksi 3-8 (0-3, 1-0, 2-5).

steelers_ols_2.jpg

Mikko Saarnio sai johtaa joukkueensa päivän pelin jälkeen kättelyihin voittajana.

Ensimmäinen erä käynnistyi tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueella oli paikkansa avausosumaan. Ajassa 3:38 Steelersin Aleksanteri Ihalainen komennettiin jäähyaitioon ja OLS rankaisi Valtteri Parviaisen (2+0) toimesta. Samalla minuutilla vieraiden avausmaalin jälkeen Steelers rikkoi OLS-pelaajaa rangaistuslaukauksen arvoisesti, mutta Tatu Kiipeli (2+1) ei onnistunut lisäämään keltasinisten johtoa. Samassa ajassa Steelersille puhallettiin kaksi kahden minuutin rangaistusta ja OLS pääsi rangaistuslaukauksen jälkeen pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Tätä tilaisuutta ei jätetty käyttämättä, kun Petri Niemelä onnistui Antti Niemisen (0+3) tarjoilusta siirtämään vierailijat kahden maalin johtoon ajassa 5:38. Kiipeli lisäsi reilu minuutti myöhemmin OLS:n erätaukojohdoksi 0-3. Ensimmäisessä erässä puhallettiin yhteensä peräti 10 minuuttia rangaistuksia.

Toisessa erässä nähtiin vain yksi maali ja sen teki Steelers. Timo Johansson toi Steelersin kahden maalin päähän Matias Tiiran istuessa kaksiminuuttista kädellä pelaamisesta.

Kolmannessa erässä riittikin tapahtumia toisen erän edestä. Erän toisella minuutilla Steelersin Nico Jonaeson komennettiin suihkuun hänen iskettyä ilmat pihalle Parviaisesta. Kaiken kaikkiaan ottelussa vihellettiin jäähyjä yhteensä peräti 45 minuuttia. Ulosajoa seurannutta viiden minuutin rangaistusta ehti kulua puolitoista minuuttia, kun Ville Turula upotti pallon ohi Tomi Aaltosen ja lisäsi OLS:n johdon jälleen kolmeen. Toisessa erässä peli meni ajoittain hieman sekavaksi ja OLS-valmentaja Eetu Vehanen käyttikin ajassa 48:40 aikalisän rauhoittaakseen omiaan. Liekö joukkue rauhoittunut liiaksikin, sillä vain viisi sekuntia aikalisän jälkeen Steelers kavensi pelin 2-4:ään kulmavaparista Aleksanteri Ihalaisen toimesta. Keltasiniset eivät kuitenkaan hätkähtäneet, vaan vain viisitoista sekuntia kotijoukkueen maalista Juho Laurila sivalsi jälleen oululaiset kolmen maalin johtoon. Syöttäjäksi maaliin merkittiin Matias Tiira. Laurilan maali vapautti OLS:n pelin ja seuranneiden neljän minuutin aikana OLS pystyi kaasuttelemaan turvallisen tuntuiseen 2-7 –johtoon Niko-Petteri Holapan ja Kiipelin maaleilla. Steelers teki vielä kuusi minuuttia ennen loppua kavennusmaalin, mutta voittoon sillä ei ollut enää mitään asiaa. Parviainen kaunisteli lukemat 3-8 vielä ottelun viimeisellä minuutilla Mika Kaiteran esityöstä ja näin kaksi todella tärkeää sarjapistettä matkasivat Ouluun.

OLS:n valmentaja Jani Lämsä oli todella tyytyväinen omiensa päivän esitykseen. Pelaajistosta esiin nousi mm. ottelussa 17 kertaa torjunut ja pelin parhaana pelaajana palkittu Ville Mestari.

- Hieno taistelu vajaalla miehistöllä. Niemelän Petri ja Turulan Ville tippuivat molemmat kesken ottelun loukkaantumisten takia pois ja Parviainenkin oli toisessa erässä hetken sivussa Jonasonin telottua hänet. Saimme tänään paljon kääntöpaikkoja ja kolmannessa erässä onnistuimme viimeinkin käyttämään ne hyväksi. Kahdessa ensimmäisessä erässä olisimme voineet viimeistellä paremminkin. Myös erikoistilanteissa onnistuimme tänään Steelersin hölmöillessä itseään boksiin. Pakko on nostaa esiin myös Mestari, joka oli tänään erinomainen kun tarvitsimme tärkeitä torjuntoja.

Voitto nosti OLS:n 16 sarjapisteeseen ja sijalle 10. Matkaa pudotuspelipaikkaa hallussa pitävään ja pelin enemmän pelanneeseen Indiansiin on kolme pistettä. Eroa karsintaviivaan eli 12. olevaan Kooveeseen on viisi pistettä.

Ottelutilastot: http://salibandy.fi/tulokset/#/ottelu/steelers-ols/1524/2193

Palkitut pelaajat:

3 veikkauspistettä: Ville Mestari OLS
2 veikkauspistettä: Antti Nieminen OLS
1 veikkauspiste: Markus Sipronen Steelers

18.02.2019Kotivoitto Welhoista piti suoran säilymisen omissa käsissä
08.02.2019OLS:n junioripuolen valmennuspestit täyttyvät kovaa vauhtia. Jos keltasinisissä valmentaminen kiinnostaa, toimi nopeasti
07.02.2019OLS perustaa poikiin A-juniorien joukkueen - tavoitteena nousu takaisin SM-sarjaan
26.01.2019EräViikingit kaatoi hurjalla taistelulla, sunnuntaina vastassa LASB
26.01.2019MM-pokaalia, lapsiparkkia ja veljesten kohtaaminen
21.01.2019Classicia vastaan roolina jälleen sympaattinen häviäjä
13.01.2019OLS:n rooli oli olla viikonlopun sympaattinen häviäjä
11.01.2019Kotiotteluputkeen valmistautuvan OLS:n ensi kauden pelaajarunko kasassa
04.01.2019Matias Tiira palaa keltasinisisiin ensi kaudeksi
31.12.2018Osta loppukausikortti miesten kotiotteluihin

Siirry arkistoon »