Miehet matkaavat sunnuntaina Classicin vieraaksi. Olli Tornberg LNM:stä mukaan kokoonpanoon.

Share |
27.01.2018

Miesten edustusjoukkue palaa tositoimiin kahden viikon pelitauon jälkeen sunnuntaina Tampereella. Vastaan asettuu tällä kaudella tutuksi tullut hallitseva Suomen mestari Classic. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahteen otteeseen ja Classic on voittanut nämä molemmat. Ensimmäisen kohtaamisen liigassa tamperelaiset veivät lukemin 5-7 ja Suomen cupin välierässä Oulussa se vei finaalipaikan 3-6 -voitollaan. Classic marssi lopulta koko kilpailun voittoon.

ols_classic-13.jpg

Tiivistä puolustuspeliä kaivataan taas sunnuntaina kun vastassa on Salibandyliigan kovakuntoisin Classic. Kuva: Ari Arola

Runkosarjaa johtavien tamperelaisten meno on jatkunut totutun vahvana ja OLS lähtee otteluun jälleen suurena haastajana. Petteri Nykyn luotsaama joukkue haki viimeisimpänä vierasvoiton sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvasta EräViikingeistä vakuuttavin lukemin 1-6. Classicin ainoa pistemenetys liigassa on edelleen  sarjan avauskierroksella koettu jatkoaikatappio Esport Oilersille.

Kymmenentenä sarjataulukossa oleva OLS kaipaa tilillensä kipeästi pisteitä mikäli se aikoo yltää vielä pudotuspeleihin. Westend Indiansin keskiviikkona ja lauantaina otetut voitot TPS:stä ja SPV:stä tarkoittivat sitä, että pitkään viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitänyt joukkue on noussut jo viidenneksi sarjassa. Viimeinen pudotuspelipaikka on nyt SPV:n hallussa. Eroa OLS:aan on viisi pistettä. SPV on pelannut kaksi ottelua oululaisia enemmän.

Sunnuntaina luvassa on iso haaste, mutta keltasiniset ovat osoittaneet pystyvänsä haastamaan Classicin ja taistelemaan voitosta toden teolla. Classicin voittaminen vaatii 100% onnistumista, mutta ei ole mahdottomuus.  Yllätysmahdollisuuksia kasvattaa keltasinisten viime aikojen hyvät otteet. Viimeisestä kymmenestä liigaottelusta joukkue on lisäksi poistunut pisteittä vain kolme kertaa. Viimeisimpänä hyvän vireen sai kokea Steelers, jonka OLS voitti Hämeenlinnassa lukemin 3-8. Joukkue on lisäksi päästänyt tällä kaudella liigassa toiseksi vähiten maaleja Classicin jälkeen, joten puolustus -ja maalivahtipeli on ollut erinomaisella tasolla. 

Sunnuntain otteluun OLS:n kokoonpanossa nähdään ensimmäinen farmisopimuksen kautta Limingan Niittomiehistä saapuva pelaaja kun OLS:n riveissä kolme kautta Divaria ja kolme kautta liigaa pelannut Olli Tornberg pukee Classic -ottelussa ylleen keltasinisen pelipaidan. Tornberg nähtiin OLS:ssa viimeksi liigakaudella 2013-2014. Tuolloin OLS säilytti paikkansa Salibandyliigassa vasta liigakarsintojen kautta.

- Muistelisin, että tuo kyseinen kausi oli vähän sellainen "vaikeuksien kautta voittoon" -tyyppinen, niin itseltäni kuin joukkueeltakin. Välillä oltiin jo tappiokierteessä matkalla divariin, mutta hyvä loppukausi ja karsinnat turvasivat paikan liigassa seuraavalle kaudelle.

Olli_Tornberg.PNG

Olli Tornberg nähtiin OLS:n paidassa viimeksi kaudella 2013-2014. Kuva: Jari Turunen

Viimeisen liigakautensa jälkeen mies on ollut johtavia pelaajia Limingan Niittomiesten divarijoukkueessa niin henkisesti kuin pelillisestikin jo neljän kauden ajan. Kuluva kausi Limingassa on kokeneen hyökkääjän mukaan kääntynyt haastavan alun jälkeen hiljalleen valoisammaksi.

- Alkukausi oli tukkoinen, kuten meille on melkein jo tavaramerkiksi alkanut muodostumaan. Hyvässä nosteessa ollaan viime aikoina jo oltu ja nyt on pitkä pisteputkikin alla. Oma pelini on tilastojen valossa surkeaa, mutta todellisuudessa ei aivan niin huonoa. Tai niin ainakin itselleni uskottelen, mies virnistää

OLS:n kokoonpanosta on sunnuntaina useampi pelaaja poissa ja tarve täydentää miehistöä oli välttämätöntä. Ottelusta sivussa ovat loukkaantumisista kärsivät Eetu Ijäs ja Petri Rantala sekä Ville Turula. A-junioreiden mukana viikonloppuna pelaavat Olli Wikstedt, Anssi Välitalo ja Vinski Kivilompolo ovat myös poissa kokoonpanosta.

Tornbergin ei tarvinnut kauaa miettiä, kun kutsu liigaan kävi. Hänet istutetaan ottelussa Petri Niemelän ja Juho Laurilan keskelle.

- On minulla tässä vähän haaveena ollut, että pääsisin vielä kerran pelaamaan liigapelejä. Aika nopeasti tuli näytettyä vihreää valoa, kun kutsu Eetulta (Vehanen) tuli. Olen aivan mielissäni meidän kentästä, jossa vierellä kirmaa kovin tuttu parivaljakko. Pakkien pelistä tykkään myös kovasti näiden muutamien reenien perusteella. Kovat on odotukset  ja se tuo omaan tekemiseenikin mukavaa lisämaustetta. Meinaa itsellä tulla tekemisestä helposti tasapaksua ja tylsää ilman jotain pientä porkkanaa tai haastetta. Nyt sitä haastetta ainakin on totisesti  luvassa kun vastassa on Suomen paras joukkue.

Vaikka odotukset ovat kovat, ei Tornberg silti lähde ottamaan niistä turhia paineita itselleen.

- Saapa nähdä miten siellä pärjää. Vaaranahan tässä on, että saatan joutua välillä pieneen pesukoneeseen. On minulla kuitenkin rento fiilis tekemiseen ja lähden mukaan vain ja ainoastaan nauttimaan salibandysta. Jos ei pärjää, niin sitten ei pärjää, mies päättää suu virneessä.

Olli Tornbergin uratilastot:

http://nhlfinns.net/salibandy/pelaaja/olli-tornberg-19890504

Salibandyliigan tilastot:

http://salibandy.fi/tulokset/#/sarja/miesten-salibandyliiga-runkosarja/2193

18.02.2019Kotivoitto Welhoista piti suoran säilymisen omissa käsissä
08.02.2019OLS:n junioripuolen valmennuspestit täyttyvät kovaa vauhtia. Jos keltasinisissä valmentaminen kiinnostaa, toimi nopeasti
07.02.2019OLS perustaa poikiin A-juniorien joukkueen - tavoitteena nousu takaisin SM-sarjaan
26.01.2019EräViikingit kaatoi hurjalla taistelulla, sunnuntaina vastassa LASB
26.01.2019MM-pokaalia, lapsiparkkia ja veljesten kohtaaminen
21.01.2019Classicia vastaan roolina jälleen sympaattinen häviäjä
13.01.2019OLS:n rooli oli olla viikonlopun sympaattinen häviäjä
11.01.2019Kotiotteluputkeen valmistautuvan OLS:n ensi kauden pelaajarunko kasassa
04.01.2019Matias Tiira palaa keltasinisisiin ensi kaudeksi
31.12.2018Osta loppukausikortti miesten kotiotteluihin

Siirry arkistoon »