Miesten edustusjoukkueella edessään kahden kotipelin viikonloppu

Share |
16.02.2018

Miesten edustusjoukkue saa tulevana viikonloppuna Kastelliin vieraita Seinäjoelta ja Espoosta. Lauantaina vastaan asettuu Joni-Arttu Siepin, Matias Veikkolan ja Petro Raution edustama SPV ja sunnuntaina vahvaa kevätkautta pelaava Westend Indians.

Veikkola_ja_Pentti.jpg

OLS lähtee hakemaan lauantaina revanssia SPV:stä. Peliveljet veivät kauden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä lukemin 6-3. Kuva: Juha Käenmäki

OLS:n pudotuspelipaikka näyttää viime viikonlopun tappioiden jälkeen epätodennäköiseltä, mutta teoriassa mahdollisuudet ovat edelleen olemassa voittoja napsimalla viimeisestä kuudesta ottelusta. Päävalmentaja Eetu Vehanen pitää tämän hetken tavoitteena kuitenkin sarjapaikan varmistamista suoraan tärkeimpänä tavoitteena. Keltasiniset ovat sarjassa tällä hetkellä kymmenentenä 16 pisteellä. Matkaa pudotuspelipaikkaan on jo seitsemän pistettä ja karsintapaikkaan viisi pistettä. Sijoilla 9.-11. sarjan päättyessä olevien joukkueiden kausi päättyy runkosarjaan. 12.- ja 13. sijoittuneet joukkueet jatkavat kauttaan playout -karsinnoissa toisiaan vastaan. Runkosarjan viimeinen tippuu suoraan Divariin. Tällä hetkellä playouteihin ovat menossa Koovee ja Steelers, joilla on 11 pistettä. Viimeisenä oleva Salba vaanii kuitenkin näitä kahta joukkuetta jo pisteen päässä, joten sarjan häntäpään kamppailusta tulee vielä todella mielenkiintoinen.

Lauantain vastustaja SPV on sarjassa tällä hetkellä  kahdeksantena ja kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Eroa yhdeksäntenä olevaan LASB:n on neljä pistettä, joten joukkue tarvitsee vielä pisteitä varmistaakseen paikkansa kahdeksan joukossa. Joukkueen alkuvuoden vire on ollut mollivoittoinen, sillä se on hävinnyt neljä viidestä viimeistä ottelustaan. Edellisessä ottelussa mestarisuosikki Classic kuritti kotikentällään pohjalaisia lukemin 11-2. Tammikuussa joukkue kärsi  tappiot Westend Indiansille (12-4), Happeelle (5-2) ja TPS:lle (10-7). Viimeisin voitto on tammikuun lopulta SB Welhoista, jonka SPV löi selkeästi 10-4. SPV:n ja OLS:n kauden ensimmäisen kohtaamisen vei nimiinsä SPV lukemin 6-3.

Joukkueen sisäisen pistepörssin kärjessä on tuttuja nimiä. Mikko Kohonen (22+17) ja Sami Koski (15+24) ovat molemmat tehneet tällä kaudella 39 tehopistettä. Heidän takanaan tilastosta löytyy liigan puolustajien pistepörssiä hallitseva OLS-kasvatti Veikkola, joka on kerännyt pelaamissaan 21 ottelussa yhteensä 31 tehopistettä (14+17). Viime kaudella OLS:ssa pelannut Sieppi  (15+4=19) on löytänyt myös vaikean alkukauden jälkeen tehojaan ja on joukkueen sisäisessä pörssissä viidentenä. Rautio on jäänyt tällä kaudella vähälle peliajalle. 20 ottelussa on syntynyt tehot 1+0.

Suurin mielenkiinto lauantaina kohdistuu varmasti juuri näihin entisiin OLS-pelaajiin. Veikkolalle ja Rautoille vierailu Kastelliin ei ole ensimmäinen, mutta Sieppi esiintyy lauantaina ensimmäistä kertaa vanhalle kotiyleisölle punaisessa paidassa.

- Erittäin mahtava peli on varmasti tulossa. Latautuminen on varmasti korkeimmalla mahdollisella tasolla henkilökohtaisesti tähän otteluun kun miettii runkosarjaotteluita tällä kaudella. Toivon ja odotan, että Kastelliin saapuu rutkasti väkeä katsomaan huippusählyä, Sieppi tunnelmoi.

Alkukaudesta keskushyökkääjän paikalla pelannut "Jonska" on viime aikoina nähty taas tutulla pelipaikallaan laitahyökkääjänä Henri Myllymäen ja Tuukka Kivirannan rinnalla.

- Omalle pelipaikalleni päästyäni pelit ovat henkilökohtaisesti menneet paremmin kuin alkukaudesta. Joukkuetasolla pelimme ovat ailahdelleet tällä kaudella. Välillä pelaamme todella hyvällä tasolla ja välillä on ollut erittäin heikkoa tekemistä.

Jonska.jpg

Joni-Arttu Sieppi palaa lauantaina ensimmäistä kertaa Kastelliin. Kuva: Juha Käenmäki

Myös miesten maajoukkueessakin tällä kaudella debytoineelle Veikkolalle kyseessä on erityinen ottelu.

- Kotikaupunkiin palataan jälleen innokkain fiiliksin. Hienoa päästä taas vanhan kotiyleisön eteen pelaamaan. Tätä matsia olen odottanut kauden alusta asti! Tulossa on varmasti tiukka matsi. Vauhtia ja tunnetta tullaan kentällä näkemään, puolustaja lupaa.

---

Sunnuntain vastustaja Westend Indians on ollut kovassa kevätvireessä. Se on voittanut tämän vuoden puolella pelaamistaan kuudesta ottelusta viisi ja hävinnyt vain kerran. Joukkue on voittanut tammi-helmikuun aikana LASB:n, SPV:n, TPS:n, Salban ja Kooveen. Hyvät otteet ovat nostaneet sen sarjassa jo viidenneksi ja pudotuspelipaikka alkaa olemaan jo varmistettu.

Indiansin riveistä seurattavia pelaajia ovat Suomen maajoukkueessakin alkuvuoden MM-karsinnoissa esiintyneet Valtteri Kainulainen, Heikki Iiskola, Aaro Astala ja Otto Lehkosuo. Kaikki miehet löytyvät myös joukkueen sisäisen pistepörssin kärkisijoilta.

Indians on ollut viime kausina OLS:lle suotuisa vastustaja. Kauden ensimmäisestä kohtaamisesta Otahallista OLS haki vierasvoiton lukemin 3-6.

Indiansin lähtökohtia otteluun voi lukea tästä:
http://www.indians.fi/joukkueet/474/uutiset/1099

 ---

OLS - SPV lauantaina 17.2 klo. 18:00
Ennakkoliput: https://liveto.fi/fi/tapahtumat/ols-spv/

OLS - Westend Indians sunnuntaina 18.2. klo. 18:00
Ennakkoliput: https://liveto.fi/fi/tapahtumat/ols-indians/

18.12.2018Varamiehisestä OLS:sta ei vastusta EräViikingeilel ja Oilersille
13.12.2018MM-tauko on ohi: miehet kohtaavat viikonloppuna EräViikingit ja Oilersin
12.12.2018Kannustajat yhteistyö - tue OLS:aa
27.11.2018Miesten ensi kauden runko rakentuu hyvää vauhtia
22.11.2018Kaksi OLS-kasvattia jatkosopimuksiin
19.11.2018MM-kisatauolle makean voiton turvin
16.11.2018Vaasan kautta vuoden viimeiseen kotiotteluun Kastelliin
10.11.2018SPV haki pisteet Raksilasta
09.11.2018Jäähallipeliin kahden ottelun voittoputkessa
07.11.2018Terveystalo Oulun tapaturmapäivystys

Siirry arkistoon »