Miehet lähtevät kääntämään kurssia Tylypahkaan

Share |
25.09.2018

Miesten edustusjoukkueen kausi jatkuu oululaisille harvinaisemmalla arkipelillä keskiviikkona Kuopiossa, jossa kautensa vahvasti aloittanut SB Welhot isännöi keltasinisiä. Janne Kainulaisen valmentama Welhot on raapinut kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta kaksi voittoa. Ainoan tappion se kärsi 35 ottelun voittoputkessa porhaltavalle Classicille.

OLS-luotsi Jani Lipsaselle vastassa on tuttu nippu, sillä Lipsanen valmensi Welhoja kausilla 2014-2016.

valitalo_happee.jpg

OLS petrasi otteitaan kauden toiseen otteluun, mutta tästä huolimatta taululla olivat murheelliset 8-1-lukemat. 

"Welhoja vastaan otetaan Happee-pelistä hyvät asiat mukaan ja lähdetään edelleen petraamaan. Ollaan pallolla vielä vähän huolellisempia, viimeistelyyn terävyys, erikoistilannepelaaminen kuntoon ja samanlainen peli-ilme, millä Jyväskylässä tultiin otteluun", Lipsanen luettelee teesejä Welhot-otteluun.

Lipsasen mukaan vastaan tulee erittäin hyvin valmennettu joukkue, joka nojaa tiiviiseen viisikkopeliin niin pallolla kuin pallon kanssa. 

"Welhojen iso vahvuus löytyy takalinjoilta. Siellä on kavereita, jotka pystyvät rytmittämään peliä fiksusti ja pelaamaan hyvin myös paineistettuina. Ja heidät pitää huomioida myös puolustettaessa, sillä varsinkin Lankinen (Iiro) ja Tuononen (Riku) pystyvät ratkomaan pelejä hyökkäyspäässä", Lipsanen luettelee.

Joukkueet kohtasivat elokuussa harjoitusottelussa, jonka Welhot vei nimiinsä 6-4. Tuolloin Welhojen sankari oli hattutempun iskenyt Kalle Keränen, joka on Lipsasen entinen ketjukaveri Kajaanin Papasin vuosilta. Keränen on iskenyt alkukaudesta Welhoille liigassa kaksi maalia.

"Hieno ollut huomata, että Kalle on kovan työn kautta onnistunut nappaamaan paikan liigasta ja saanut onnistumisia. Mutta pidetään nyt huoli, ettei hän pääse meitä vastaan juhlimaan."

OLS:n alkukauden tehokkain pelaaja on ollut kahdesti lähivaparimuurin puhkaissut Valtteri Parviainen. Lipsanen odottaa kuitenkin pelimieheltä vielä enemmän.

"Haetaan vähän piristystä hyökkäyspäähän pienillä kokoonpanoviilauksilla. Kyllä meidän pitää ehdottomasit saada enemmän tehoja irti esimerkiksi Parviaiselta ja (Tatu) Kiipeliltä."

SB Welhot-OLS keskiviikkona Kuopiohallilla kello 18.30.

Tulosseuranta

13.10.2018Vierastuplassa vastassa Classic ja Indians
07.10.2018Koiviston huippuotteet riittivät pisteeseen
07.10.2018Hannu Koivisto tänään tositoimissa Kooveeta vastaan
05.10.2018Tuplapeliviikonloppu starttaa tulivoimaa hankkinutta TPS:aa vastaan
30.09.2018Kypsä viimeinen erä oli Steelersin vahvuus
29.09.2018Pistepörssin kärkinimet saapuvat Kastelliin
26.09.2018Kiipeli nousi OLS:n sankariksi jatkoajalla
25.09.2018Ville Mestarin paluu pelikentille viivästyy, Hannu Koivisto palaa OLS-paitaan
25.09.2018Miehet lähtevät kääntämään kurssia Tylypahkaan
22.09.2018Hirviteatterissa nähtiin viitteitä paremmasta, mutta OLS-maaleja vain yksi

Siirry arkistoon »