Miehet lähtevät kääntämään kurssia Tylypahkaan

Share |
25.09.2018

Miesten edustusjoukkueen kausi jatkuu oululaisille harvinaisemmalla arkipelillä keskiviikkona Kuopiossa, jossa kautensa vahvasti aloittanut SB Welhot isännöi keltasinisiä. Janne Kainulaisen valmentama Welhot on raapinut kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta kaksi voittoa. Ainoan tappion se kärsi 35 ottelun voittoputkessa porhaltavalle Classicille.

OLS-luotsi Jani Lipsaselle vastassa on tuttu nippu, sillä Lipsanen valmensi Welhoja kausilla 2014-2016.

valitalo_happee.jpg

OLS petrasi otteitaan kauden toiseen otteluun, mutta tästä huolimatta taululla olivat murheelliset 8-1-lukemat. 

"Welhoja vastaan otetaan Happee-pelistä hyvät asiat mukaan ja lähdetään edelleen petraamaan. Ollaan pallolla vielä vähän huolellisempia, viimeistelyyn terävyys, erikoistilannepelaaminen kuntoon ja samanlainen peli-ilme, millä Jyväskylässä tultiin otteluun", Lipsanen luettelee teesejä Welhot-otteluun.

Lipsasen mukaan vastaan tulee erittäin hyvin valmennettu joukkue, joka nojaa tiiviiseen viisikkopeliin niin pallolla kuin pallon kanssa. 

"Welhojen iso vahvuus löytyy takalinjoilta. Siellä on kavereita, jotka pystyvät rytmittämään peliä fiksusti ja pelaamaan hyvin myös paineistettuina. Ja heidät pitää huomioida myös puolustettaessa, sillä varsinkin Lankinen (Iiro) ja Tuononen (Riku) pystyvät ratkomaan pelejä hyökkäyspäässä", Lipsanen luettelee.

Joukkueet kohtasivat elokuussa harjoitusottelussa, jonka Welhot vei nimiinsä 6-4. Tuolloin Welhojen sankari oli hattutempun iskenyt Kalle Keränen, joka on Lipsasen entinen ketjukaveri Kajaanin Papasin vuosilta. Keränen on iskenyt alkukaudesta Welhoille liigassa kaksi maalia.

"Hieno ollut huomata, että Kalle on kovan työn kautta onnistunut nappaamaan paikan liigasta ja saanut onnistumisia. Mutta pidetään nyt huoli, ettei hän pääse meitä vastaan juhlimaan."

OLS:n alkukauden tehokkain pelaaja on ollut kahdesti lähivaparimuurin puhkaissut Valtteri Parviainen. Lipsanen odottaa kuitenkin pelimieheltä vielä enemmän.

"Haetaan vähän piristystä hyökkäyspäähän pienillä kokoonpanoviilauksilla. Kyllä meidän pitää ehdottomasit saada enemmän tehoja irti esimerkiksi Parviaiselta ja (Tatu) Kiipeliltä."

SB Welhot-OLS keskiviikkona Kuopiohallilla kello 18.30.

Tulosseuranta

18.12.2018Varamiehisestä OLS:sta ei vastusta EräViikingeilel ja Oilersille
13.12.2018MM-tauko on ohi: miehet kohtaavat viikonloppuna EräViikingit ja Oilersin
12.12.2018Kannustajat yhteistyö - tue OLS:aa
27.11.2018Miesten ensi kauden runko rakentuu hyvää vauhtia
22.11.2018Kaksi OLS-kasvattia jatkosopimuksiin
19.11.2018MM-kisatauolle makean voiton turvin
16.11.2018Vaasan kautta vuoden viimeiseen kotiotteluun Kastelliin
10.11.2018SPV haki pisteet Raksilasta
09.11.2018Jäähallipeliin kahden ottelun voittoputkessa
07.11.2018Terveystalo Oulun tapaturmapäivystys

Siirry arkistoon »