Miehet lähtevät kääntämään kurssia Tylypahkaan

Share |
25.09.2018

Miesten edustusjoukkueen kausi jatkuu oululaisille harvinaisemmalla arkipelillä keskiviikkona Kuopiossa, jossa kautensa vahvasti aloittanut SB Welhot isännöi keltasinisiä. Janne Kainulaisen valmentama Welhot on raapinut kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta kaksi voittoa. Ainoan tappion se kärsi 35 ottelun voittoputkessa porhaltavalle Classicille.

OLS-luotsi Jani Lipsaselle vastassa on tuttu nippu, sillä Lipsanen valmensi Welhoja kausilla 2014-2016.

valitalo_happee.jpg

OLS petrasi otteitaan kauden toiseen otteluun, mutta tästä huolimatta taululla olivat murheelliset 8-1-lukemat. 

"Welhoja vastaan otetaan Happee-pelistä hyvät asiat mukaan ja lähdetään edelleen petraamaan. Ollaan pallolla vielä vähän huolellisempia, viimeistelyyn terävyys, erikoistilannepelaaminen kuntoon ja samanlainen peli-ilme, millä Jyväskylässä tultiin otteluun", Lipsanen luettelee teesejä Welhot-otteluun.

Lipsasen mukaan vastaan tulee erittäin hyvin valmennettu joukkue, joka nojaa tiiviiseen viisikkopeliin niin pallolla kuin pallon kanssa. 

"Welhojen iso vahvuus löytyy takalinjoilta. Siellä on kavereita, jotka pystyvät rytmittämään peliä fiksusti ja pelaamaan hyvin myös paineistettuina. Ja heidät pitää huomioida myös puolustettaessa, sillä varsinkin Lankinen (Iiro) ja Tuononen (Riku) pystyvät ratkomaan pelejä hyökkäyspäässä", Lipsanen luettelee.

Joukkueet kohtasivat elokuussa harjoitusottelussa, jonka Welhot vei nimiinsä 6-4. Tuolloin Welhojen sankari oli hattutempun iskenyt Kalle Keränen, joka on Lipsasen entinen ketjukaveri Kajaanin Papasin vuosilta. Keränen on iskenyt alkukaudesta Welhoille liigassa kaksi maalia.

"Hieno ollut huomata, että Kalle on kovan työn kautta onnistunut nappaamaan paikan liigasta ja saanut onnistumisia. Mutta pidetään nyt huoli, ettei hän pääse meitä vastaan juhlimaan."

OLS:n alkukauden tehokkain pelaaja on ollut kahdesti lähivaparimuurin puhkaissut Valtteri Parviainen. Lipsanen odottaa kuitenkin pelimieheltä vielä enemmän.

"Haetaan vähän piristystä hyökkäyspäähän pienillä kokoonpanoviilauksilla. Kyllä meidän pitää ehdottomasit saada enemmän tehoja irti esimerkiksi Parviaiselta ja (Tatu) Kiipeliltä."

SB Welhot-OLS keskiviikkona Kuopiohallilla kello 18.30.

Tulosseuranta

29.03.2019Katso juniorijoukkueiden tryouttien ajankohdat
13.05.2019Kivilompo solmi sopimuksen - miesten kesäringissä mielenkiintoisia tuttavuuksia
08.05.2019OLS ja Selected Player järjestää yhdessä kesäleirin!
24.04.2019OLS LEIJONALIIGA SAATIIN PÄÄTÖKSEEN 14.4.
05.04.2019 10:00Divarin tehopakki siirtyy Luistinseuraan
05.04.2019Otso Tornberg Luistinseuran viimeisin kiinnitys
02.04.2019Jani Lämsästä OLS:n valmennuspäällikkö
27.03.2019Veeti Lahtinen palaa OLS:n paitaan
25.03.2019Mikko Saarnio palaa Luistinseuraan
14.03.2019Limingan riveissä tavoittelee liiganousua useampi Pohjois-Suomen todellisesta kultaisesta ikäluokasta

Siirry arkistoon »