Miehet lähtevät kääntämään kurssia Tylypahkaan

Share |
25.09.2018

Miesten edustusjoukkueen kausi jatkuu oululaisille harvinaisemmalla arkipelillä keskiviikkona Kuopiossa, jossa kautensa vahvasti aloittanut SB Welhot isännöi keltasinisiä. Janne Kainulaisen valmentama Welhot on raapinut kauden kolmesta ensimmäisestä ottelusta kaksi voittoa. Ainoan tappion se kärsi 35 ottelun voittoputkessa porhaltavalle Classicille.

OLS-luotsi Jani Lipsaselle vastassa on tuttu nippu, sillä Lipsanen valmensi Welhoja kausilla 2014-2016.

valitalo_happee.jpg

OLS petrasi otteitaan kauden toiseen otteluun, mutta tästä huolimatta taululla olivat murheelliset 8-1-lukemat. 

"Welhoja vastaan otetaan Happee-pelistä hyvät asiat mukaan ja lähdetään edelleen petraamaan. Ollaan pallolla vielä vähän huolellisempia, viimeistelyyn terävyys, erikoistilannepelaaminen kuntoon ja samanlainen peli-ilme, millä Jyväskylässä tultiin otteluun", Lipsanen luettelee teesejä Welhot-otteluun.

Lipsasen mukaan vastaan tulee erittäin hyvin valmennettu joukkue, joka nojaa tiiviiseen viisikkopeliin niin pallolla kuin pallon kanssa. 

"Welhojen iso vahvuus löytyy takalinjoilta. Siellä on kavereita, jotka pystyvät rytmittämään peliä fiksusti ja pelaamaan hyvin myös paineistettuina. Ja heidät pitää huomioida myös puolustettaessa, sillä varsinkin Lankinen (Iiro) ja Tuononen (Riku) pystyvät ratkomaan pelejä hyökkäyspäässä", Lipsanen luettelee.

Joukkueet kohtasivat elokuussa harjoitusottelussa, jonka Welhot vei nimiinsä 6-4. Tuolloin Welhojen sankari oli hattutempun iskenyt Kalle Keränen, joka on Lipsasen entinen ketjukaveri Kajaanin Papasin vuosilta. Keränen on iskenyt alkukaudesta Welhoille liigassa kaksi maalia.

"Hieno ollut huomata, että Kalle on kovan työn kautta onnistunut nappaamaan paikan liigasta ja saanut onnistumisia. Mutta pidetään nyt huoli, ettei hän pääse meitä vastaan juhlimaan."

OLS:n alkukauden tehokkain pelaaja on ollut kahdesti lähivaparimuurin puhkaissut Valtteri Parviainen. Lipsanen odottaa kuitenkin pelimieheltä vielä enemmän.

"Haetaan vähän piristystä hyökkäyspäähän pienillä kokoonpanoviilauksilla. Kyllä meidän pitää ehdottomasit saada enemmän tehoja irti esimerkiksi Parviaiselta ja (Tatu) Kiipeliltä."

SB Welhot-OLS keskiviikkona Kuopiohallilla kello 18.30.

Tulosseuranta

18.02.2019Kotivoitto Welhoista piti suoran säilymisen omissa käsissä
08.02.2019OLS:n junioripuolen valmennuspestit täyttyvät kovaa vauhtia. Jos keltasinisissä valmentaminen kiinnostaa, toimi nopeasti
07.02.2019OLS perustaa poikiin A-juniorien joukkueen - tavoitteena nousu takaisin SM-sarjaan
26.01.2019EräViikingit kaatoi hurjalla taistelulla, sunnuntaina vastassa LASB
26.01.2019MM-pokaalia, lapsiparkkia ja veljesten kohtaaminen
21.01.2019Classicia vastaan roolina jälleen sympaattinen häviäjä
13.01.2019OLS:n rooli oli olla viikonlopun sympaattinen häviäjä
11.01.2019Kotiotteluputkeen valmistautuvan OLS:n ensi kauden pelaajarunko kasassa
04.01.2019Matias Tiira palaa keltasinisisiin ensi kaudeksi
31.12.2018Osta loppukausikortti miesten kotiotteluihin

Siirry arkistoon »