Tuplapeliviikonloppu starttaa tulivoimaa hankkinutta TPS:aa vastaan

05.10.2018

TPS on totuttu tuntemaan miesten Salibandyliigassa viimeisten vuosien aikana joukkueena, jota vastaan on inhottava pelata. Joukkue puolustaa tiiviisti, tekee pallon kanssa vähän virheitä, pelaa fyysisesti koko ajan sääntöjen rajamailla ja kaiken kukkuraksi maalia vartioi yksi maan parhaista torjujista (Pyry Luukkonen).

Yksi heikkous joukkueeseen on kuitenkin totuttu liittämään, nimittäin varsinaiset maaliruiskut ja pistemiehet ovat loistaneet poissaolollaan. Tiukat pelit kauden edetessä ovat hyvistäkin otteista huolimatta kääntyneet tulivoimaisimmille vastustajille.

Tämän vuoden TPS on kasattu joukkueeksi, johon tuo ratkaisuvoiman puute ei enää istu. Maajoukkuelaituri Miko Kailiala (kuva1) liittyi mustavalkoisiin Erä Viikingeistä ja Mikko Hautaniemi (kuva2) palasi kotiin Sveitsistä. Hyökkäysosastolle särmää hankittiin tuomaan myös maajoukkueessakin esiintynyt Janne Hoikkanen (kuva3) Happeesta. 

Juho Sorrin ja Olli Kinnusen tähdittämä hyökkäys on saanut reippaasti lisää harteita.

Miko_Kailiala

Mikko_HautaniemiHullu(kuvat: Anssi Koskinen)

Osoitus joukkueen tulivoimasta saatiin keskiviikkona, kun TPS kylvetti Erä Viikinkejä lukemin 10-5. Tuoreimpaan maajoukkueeseen valittu Mikko Hautaniemi iski neljä maalia ja ex-OLS Juho Sorri säesti tehoin 1+4.

TPS onkin nostettu yhdeksi potentiaalisimmasta Classicin haastajista tämän vuoden sarjassa.

"Ehdottomasti yksi sarjan vaikeimmin voitettavista joukkueista tulee vastaan. TPS ei juurikaan anna ilmaisia maaleja ja kun nyt joukkueeseen on tullut maalinteko- ja erikoistilanneosaamista reilusti lisää aiemmista vuosista, niin kasassa alkaa olla kaikki ainekset mitaleille", ennustaa OLS-käskyttäjä Jani Lipsanen.

OLS kärsi viime lauantaina kotitappion Steelersille. Voitto lipui käsistä kolmannessa erässä.

"Koko ajan me parannamme ja kun saadaan paketti pysymään kasassa lähemmäksi 60 minuuttia, pystymme taistelemaan voitosta myös TPS:n tasoista joukkuetta vastaan", Lipsanen uskoo.

OLS:n alkukauden onnistujiin laskettava Tuukka Haudanlampi valittiin tuoreimpaan alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen. Haudanlampi odottaa innolla vanhojen OLS-idoliensa kohtaamista.

"Mukava päästä vääntämään Sorria ja Kinnusta vastaan, kun on pienempänä seurannut heidän pelejään OLS:ssa. Toivottavasti tulee hyvä ja tiukka peli."

17.01.2020Löytyykö bussista kadonnut peli-ilme?
17.01.2020Löytyykö bussista kadonnut peli-ilme?
16.01.2020LEIJONAUUTISET tekee paluun tauolta: esittelyssä Karhut 14-15 ja Ketut 12
12.01.2020Kolmannen erän kylmä kylpy
12.01.2020Indians on uuden vuoden ensimmäinen haaste
28.12.2019Vuosi päättyy kahteen vierasotteluun
23.12.2019Erilaiset pelaajapolut liigaan: OLS-jalkapalloilijasta tuli OLS-salibandyn pelaaja
17.12.2019Erilaiset pelaajapolut liigaan: Pohjatyöt Kempeleen pihoilla
13.12.2019OLS-legendoja: luottokapteeni Antti Laitinen
12.12.2019LEIJONAUUTISET: Tornio ja Kemi toimi turnausisäntinä viikonloppuna. Esittelyssä Tiikerit 14-15 -joukkue

Siirry arkistoon »