Limingan riveissä tavoittelee liiganousua useampi Pohjois-Suomen todellisesta kultaisesta ikäluokasta

14.03.2019

OLS:n A-juniorit voittivat SM-kultaa kaudella 2013-2014. Tuo mestaruus jo itsessään oli historiallinen, mutta ikäluokalla on nyt tulevana keväänä mahdollisuus tehdä lisää pohjoissuomalaista salibandyhistoriaa.

Useampi OLS:n A-juniorien mestarijoukkueen pelaajista tavoittelee nimittäin liiganousua LNM:n riveissä. Joukkue selvitti viime viikonloppuna tiensä Divarin välieriin, joissa se saa vastaansa Tikkurilan Tiikerit. Kahdella voitolla selviää  Divarin finaaleihin, joista voittaja nousee ensi kaudeksi Salibandyliigaan.

Limingan tämän vuoden joukkueen riveistä OLS-paidassa aikanaan juhlivat kapteeni Juho Laurila, Samuli Saukko, Ville Liimatta, Matti Heikkinen, Otso Tornberg ja Akseli Vuollo.

Tuosta OLS:n mestarijoukkueeta on kasvanut iso liuta liigapelaajia. OLS:n paidassa uraansa jatkavat Valtteri Parviainen, Lauri Tiira, Niko Holappa, Matias Tiira, Olli Wikstedt, Hannu Koivisto, Ville Mestari ja Mika Kaitera. Myös Anssi Välitalo ehti pelata joukkueessa yhden ottelun runkosarjaa.

Osaamista löytyi niin paljon, että sitä riitti muillekin liigajoukkueille: Matias Veikkola (SPV), Kalle Keskitalo (Oilers), Juho Sorri (TPS), Olli Kinnunen (TPS), Petro Rautio (SPV) ja Veli-Pekka Turula (EräViikingit).

Pääsarjoissa joukkueesta ovat pelanneet myös  Henrik Appel (OLS), Tommi Visuri (OLS, LNM), Jari Karjalainen (OLS, LNM, SPV, Nurmon Jymy), Jaakko Ahola (LNM), Konsta Kivioja (LNM, KeLy), Sami Yli-Korpela (OLS, LNM, Merikoski SBT) ja Iikka Nupponen (KeLy). Heistä Yli-Korpela edustaa Merikoskea tälläkin kaudella.

Kultajoukkuetta valmentanut Jami Herrala valmentaa nykyisin Classicin naisia liigatasolla ja toimii seurassa poikien akatemian päävalmentajana. Ehtipä käskyttäjä vuodenvaihteessa Singaporen maajoukkueen penkin taakse MM-kisoihin.

Jos puhutaan Pohjois-Suomen salibandyn kultaisista ikäluokista, tätä ryhmää paremmaksi on vaikea pistää. Joukkueen mukana esiintyneistä peräti 28 pelaajaa on pelannut urallaan miesten pääsarjatasolla. Tuota lukemaa on kohtuu vaikea ohittaa.

Paluu OLS:n A-juniorien kultajuhlien tunnelmiin Kalevan kuvagalleriasta.

07.04.2020Naumasen aikakauteen lähdetään pienin pelaajamuutoksin
31.03.2020Joukkueharjoitukset tauolla 13.5. asti
23.03.2020OLS-legendoja: Petri Turunen - mies, joka ei esittelyjä kaipaa
20.03.2020Kapteeni Mikko Saarnio: "Joukkue uusiutunut oikeaan suuntaan"
20.03.2020C2-poikien edustus- ja kilpajoukkueiden kasaaminen alkaa
19.03.2020D-ikäluokkaan tulee talenttiryhmä-toimintaa
19.03.2020Seurakortin ostamalla tuet OLS:n vähävaraisten harrastamista
18.03.2020C1-edustus: 2005 syntyneiden edustusjoukkueen kasaaminen käynnistyy
18.03.2020Valmentaja Lipsasen tilinpäätös
17.03.2020A-pojat: Yhteistyö Ankkojen ja OLS:n välillä syvenee

Siirry arkistoon »