Limingan riveissä tavoittelee liiganousua useampi Pohjois-Suomen todellisesta kultaisesta ikäluokasta

Share |
14.03.2019

OLS:n A-juniorit voittivat SM-kultaa kaudella 2013-2014. Tuo mestaruus jo itsessään oli historiallinen, mutta ikäluokalla on nyt tulevana keväänä mahdollisuus tehdä lisää pohjoissuomalaista salibandyhistoriaa.

Useampi OLS:n A-juniorien mestarijoukkueen pelaajista tavoittelee nimittäin liiganousua LNM:n riveissä. Joukkue selvitti viime viikonloppuna tiensä Divarin välieriin, joissa se saa vastaansa Tikkurilan Tiikerit. Kahdella voitolla selviää  Divarin finaaleihin, joista voittaja nousee ensi kaudeksi Salibandyliigaan.

Limingan tämän vuoden joukkueen riveistä OLS-paidassa aikanaan juhlivat kapteeni Juho Laurila, Samuli Saukko, Ville Liimatta, Matti Heikkinen, Otso Tornberg ja Akseli Vuollo.

Tuosta OLS:n mestarijoukkueeta on kasvanut iso liuta liigapelaajia. OLS:n paidassa uraansa jatkavat Valtteri Parviainen, Lauri Tiira, Niko Holappa, Matias Tiira, Olli Wikstedt, Hannu Koivisto, Ville Mestari ja Mika Kaitera. Myös Anssi Välitalo ehti pelata joukkueessa yhden ottelun runkosarjaa.

Osaamista löytyi niin paljon, että sitä riitti muillekin liigajoukkueille: Matias Veikkola (SPV), Kalle Keskitalo (Oilers), Juho Sorri (TPS), Olli Kinnunen (TPS), Petro Rautio (SPV) ja Veli-Pekka Turula (EräViikingit).

Pääsarjoissa joukkueesta ovat pelanneet myös  Henrik Appel (OLS), Tommi Visuri (OLS, LNM), Jari Karjalainen (OLS, LNM, SPV, Nurmon Jymy), Jaakko Ahola (LNM), Konsta Kivioja (LNM, KeLy), Sami Yli-Korpela (OLS, LNM, Merikoski SBT) ja Iikka Nupponen (KeLy). Heistä Yli-Korpela edustaa Merikoskea tälläkin kaudella.

Kultajoukkuetta valmentanut Jami Herrala valmentaa nykyisin Classicin naisia liigatasolla ja toimii seurassa poikien akatemian päävalmentajana. Ehtipä käskyttäjä vuodenvaihteessa Singaporen maajoukkueen penkin taakse MM-kisoihin.

Jos puhutaan Pohjois-Suomen salibandyn kultaisista ikäluokista, tätä ryhmää paremmaksi on vaikea pistää. Joukkueen mukana esiintyneistä peräti 28 pelaajaa on pelannut urallaan miesten pääsarjatasolla. Tuota lukemaa on kohtuu vaikea ohittaa.

Paluu OLS:n A-juniorien kultajuhlien tunnelmiin Kalevan kuvagalleriasta.

14.03.2019Limingan riveissä tavoittelee liiganousua useampi Pohjois-Suomen todellisesta kultaisesta ikäluokasta
13.03.2019Kevään pelit ovat käsillä - näin OLS:n juniorien kaudet jatkuvat SM-sarjoissa
12.03.2019A-juniorien try-outit käyntiin huhtikuussa
03.03.2019Miehet säilyvät suoraan Salibandyliigassa
26.02.2019Viimeiseen runkosarjaotteluun jäi panosta
23.02.2019Tuplaviikonloppuna taistellaan suorasta säilymisestä
18.02.2019Kotivoitto Welhoista piti suoran säilymisen omissa käsissä
08.02.2019OLS:n junioripuolen valmennuspestit täyttyvät kovaa vauhtia. Jos keltasinisissä valmentaminen kiinnostaa, toimi nopeasti
07.02.2019OLS perustaa poikiin A-juniorien joukkueen - tavoitteena nousu takaisin SM-sarjaan
26.01.2019EräViikingit kaatoi hurjalla taistelulla, sunnuntaina vastassa LASB

Siirry arkistoon »