Mikko Saarnio palaa Luistinseuraan

25.03.2019

Miesten edustusjoukkueen toissakauden kapteeni Mikko Saarnio (kuva) palaa Sveitsissä vietetyn vuoden jälkeen OLS:n miesten paitaan. Saarnion sopimus Luistinseuran kanssa on yksivuotinen.

40240335641_6a264b9758_o.jpg

Saarnion jatkon lisäksi seura ja viime kauden päävalmentaja Jani Lipsanen ovat sopineet valmentajasopimuksessa olleen optiovuoden käyttämisestä.

"Mikon paluu on erittäin mieluisa uutinen meille. Hän on juuri sellainen pelaaja, joita haluamme joukkueeseen takaisin saada. Jo ensimmäisistä keskusteluista lähtien on ollut selvää, että Mihu välittää siitä, että menemme edustusjoukkueena ja seurana salibandyn osalta eteenpäin", Lipsanen iloitsee.

Saarnio uskoo, että vuosi kaukana tutuista maisemista teki hyvää.

"Vuosi Sveitsissä oli hieno ja avartava kokemus. Oppia sai paljon itsestä ihmisenä ja etenkin urheilijana, kun sai tehdä urheilua melko ammattimaisesti. Luonnollisesti uusi ympäristö toi mukanaan myös uutta näkökulmaa ja virikettä itse lajiinkin", Saarnio kommentoi kulunutta vuotta.

Vaikka etäisyyttä oli keltasinisiin kauden aikana kilometreissä reilusti, seurasi Saarnio joukkueen edesottamuksia tiiviisti niin tulosten kuin livelähetysten välityksellä.

"Lähtökohdat kauteen eivät varmasti olleet helpot ja syyskausi oli vaikea, mutta erittäin suuri hatunnosto joukkueelle siitä, millaisen kauden se pystyi pelaamaan. Moni pelaaja nosti tasoaan reilusti, ja tästä onkin hyvä lähteä tulevaan kauteen, kun joukkue on ilmeisesti pysymässä hyvin kasassa."

Saarnio odottaakin innolla tulevaa.

"Vaikka vuosi Sveitsissä oli hieno kokemus ja mahdollisti urheiluun panostamisen henkilökohtaisesti ammattimaisemmin kuin aiemmin, niin jollain tapaa kaipasi sitä joukkueharjoittelukulttuuria, joka Suomessa ja OLS:ssa on. Tyytyväinen olen, että siviilipuolen asiat järjestyivät niin, että Ouluun ja Olssiin palaaminen oli mahdollista. Mitä seuran ja valmennuksen kanssa on ehditty jo asioista keskustella, niin vaikuttaa joukkue ja asiat sen ympärillä olevan jo varsin hyvässä vaiheessa tarjoten hyvät lähtökohdat aloittaa harjoittelu tulevaa kautta kohden. Uskon, että joukkueen sisällä voidaan kehittää toimintaa ja nostaa vaatimustasoa muutama pykälä. Erityisesti tuohon asiaan haluan tuoda oman panokseni niin kentällä kuin kopissakin.

Saarnion lisäksi OLS on solminut 1+1 mallisen sopimuksen maalivahti Ville Mestarin kanssa. Sopimusten myötä miesten edustusjoukkueella on nyt kasassa 17 pelaajasopimusta ja lisää päästään Lipsasen mukaan julkaisemaan pian.

"Tilanne on ollut jo pitempään sellainen, että joukkueen ensi kauden runko on ollut kasassa. Ringin lopullinen koko tullee olemaan 22 pelaajaa plus maalivahdit, joten muutama paikka on vielä porukassa täyttämättä. Tavoitteena on kasata hieman tätä kautta laajempi materiaali ja toivottavasti onnistutaan luomaan joukkueeseen kova kilpailutilanne pelipaikoista. Itse näen, että se on meidän edustusjoukkueen arjen parantumisen kannalta tärkeää", Lipsanen sanoo.

Uutista muokattu 25.3. klo 13.22. Lisätty Ville Mestarin jatkosopimus.

12.11.2019Niko-Petteri Holappa vahvistamaan keltasinisiä
06.11.2019LEIJONAUUTISET ALKAVAT! ESITTELYSSÄ AINA YKSI TURNAUS SEKÄ SEURAN OMA HARRASTEJOUKKUE JOKA VIIKKO
06.11.2019Tauolle tappio niskassa ja loukkaantumisuutisten saattelemana
01.11.2019Mika Kohosen tähdittämä Happee saapuu Ouluun tuplapanosten otteluun
29.10.2019Welhot kaatui kontrolloidulla esityksellä Kuopiossa
20.10.2019TPS liian väkevä, LASBia vastaan joukkueelta hieno ryhtiliike ja voitto
18.10.2019Syyslomaviikko käynnistyy kahdella liigan kottelulla
06.10.2019Classic liian kova isäntä Tampereella
05.10.2019Tiikerit kaatui lopun sekoilusta huolimatta
04.10.2019Teemaottelun vastustaja Tiikerit on mielenkiintoinen liigatulokas

Siirry arkistoon »