Syyslomaviikko käynnistyy kahdella liigan kottelulla

18.10.2019

Ensi viikolla koululaiset pääsevät Oulunkin alueella viettämään syyslomaa. Miesten joukkueen osalta syysloma käynnistyy kahdella kovalla kotiottelulla. Lauantaina Kastelliin saapuu viime kauden hopeajoukkue TPS Turusta ja sunnuntaina OLS:n haastaa LASB Lahdesta.

Molemmat joukkueet kokivat viime kauden jälkeen suuren muutoksen, kun hyvää jälkeä Turussa päävalmentajana tehnyt Jukka Ruotsalainen siirtyi Sveisiin ja LASB:ssa ison pelitavallisen muutoksen käynnistänyt Teemu Varis vaihtoi seurassa muihin tehtäviin.

Korvaajaksi TPS löysi Welhoissa vakuuttaneen Janne Kainulaisen ja LASB valinta oli Kooveeta luotstannut Ilja Pantzar.

Pelaajistossa muutokset olivat maltillisia. TPS:sta voitaneen mainita sivuun jääneen ex-OLS Juho Sorrin puuttuminen ja maajoukkuevahti Pyry Luukkosen lopettaminen. LASB puolestaan menetti jälleen yhden Kainulaisista (Rasmus) Oilersiin, mutta tulijapuolella oli mm. yhtenä sarjan parhaista maalivahdeista pidetty Santtu Pohjonen.

TPS on tullut salibandykartalla tunnetuksi erittäin kurinalaisena joukkueena, joka pyrkii pitämään vastustajan tekopaikat minimissä uhrautuvalla puolustuspelillä ja virheet minivoivalla pallollisella tekemisellä. Päävalmentaja Kainulainen on halunnut tuoda turkulaisten peliin omat mausteensa. Puolustuspeli on edelleen väkevää, mutta pallon kanssa riskitasoja on nostettu. Tavoitteena on entistä monipuolisemmin ja vaarallisemmin hyökkäävä TPS.

Alkukaudesta joukkue kärsi niukat tappiot niin Oilersille, Indiansille kuin EräViikingeillekin. Hätäisimmät puhuivat pienestä kriisistä, mutta mestaruuden tavoitteekseen asettanut joukkue on osoittanut, että uusi pelityyli on löytymässä.

Kahteen edelliseen otteluun kurssi on kääntynyt ja joukkue on ottanut selvät voitot nousijajoukkue ÅIF:stä ja viimeisenä kaatui LASB tylyin 10-0-lukemin. Aiempien kausien TPS:stä poiketen turkulaisnippu on alkanut latoa kovia maalimääriä.

"Minulla on kova arvostus Jannea kohtaan valmentajana ja tulee kaudenkin aikana aika tiiviisti oltua yhteyksissä ja jauhettua sählystä hänen kanssaan. Olen seurannut TPS:n kautta jo harjoituspeleistä lähtien tiiviisti. Vastaan tulee erittäin laadukas joukkue, joka pistää varsinkin meidän pallollisen pelin kovaan testiin", OLS-luotsi Jani Lipsanen uskoo.

Aiemmilla kausilla OLS:n ja TPS:n väliset ottelut olivat varsin vähämaalisia otteluita. Lipsanen uskoo, että lauantaina tullaan näkemään maaleja ja tapahtumia aiempaa enemmän.

"Tuskin se kummankaan valmentajan tavoitetila on, että peli lähtee liikaa virtaamaan, mutta varmasti molempien pelitavalliset painotukset ovat sellaisia, että jokunen vastahyökkäyskin tullaan näkemään", Lipsanen naurahtaa.

Sunnuntaina OLS:n kohtaava LASB on kärsinyt kahdessa edellisessä ottelussa rumalukemaiset tappiot. Toki vastustajatkin ovat olleet kovinta mahdollsta luokkaa, sillä TPS-tappiota seurasi ottelu mestari-Classicia vastaan (2-15).

"LASB:n kahden edellisen ottelun maalisuhde on 2-25. Joten eiköhän siellä ole melko vastaanottavainen joukkue painamaan hommia sen hyväksi, että kurssi kääntyy. Pantzarin tulossa valmentajaksi näkyy LASB:ssa selkeästi tehdyt pelilliset valinnat, mihin suuntaan organisaatio haluaa lippulaivansa peliä kehittää. Muutokset Variksen vuosista eivät ainakaan alkukauden perusteella ole siis kovin isoja", Lipsanen pohtii.

Keltasinisten rosterista alkukauden ajan sivussa ollut Matias Tiira on pystynyt tällä viikolla harjoittelemaan joukkueen mukana lähes täysipainoisesti ja on mahdollista, että pelimies nähdään kentällä viikonloppuna. Myös polveen tällin Steelers-ottelussa saanut Antti Nieminen on palannut harjoitusvahvuuteen.

"Aletaan lähestyä sitä kilpailutilannetta, jonka joukkueeseen ennen kautta halusin. Tällä viikolla treeneissä tekeminen on ollut hyvällä tasolla ja se antaa hyvää selkänojaa viikonloppuun."

"Vaikka kausi on vasta alkutaipaleella, on 26 ottelun runkosarjassa tietyt iskunpaikat ja meille ensimmäinen iso iskunpaikka on tänä viikonloppuna", Lipsanen uskoo.

LA 19.10. OLS-TPS KLO 18.
SU 20.10. OLS-LASB KLO 18.

MOLEMMAT OTTELUT PELATAAN KASTELLIN MONITOIMITALOLLA.

Ennakkolippuja pääset ostamaan Ticketmasterilta.

12.11.2019Niko-Petteri Holappa vahvistamaan keltasinisiä
06.11.2019LEIJONAUUTISET ALKAVAT! ESITTELYSSÄ AINA YKSI TURNAUS SEKÄ SEURAN OMA HARRASTEJOUKKUE JOKA VIIKKO
06.11.2019Tauolle tappio niskassa ja loukkaantumisuutisten saattelemana
01.11.2019Mika Kohosen tähdittämä Happee saapuu Ouluun tuplapanosten otteluun
29.10.2019Welhot kaatui kontrolloidulla esityksellä Kuopiossa
20.10.2019TPS liian väkevä, LASBia vastaan joukkueelta hieno ryhtiliike ja voitto
18.10.2019Syyslomaviikko käynnistyy kahdella liigan kottelulla
06.10.2019Classic liian kova isäntä Tampereella
05.10.2019Tiikerit kaatui lopun sekoilusta huolimatta
04.10.2019Teemaottelun vastustaja Tiikerit on mielenkiintoinen liigatulokas

Siirry arkistoon »