LEIJONAUUTISET ALKAVAT! ESITTELYSSÄ AINA YKSI TURNAUS SEKÄ SEURAN OMA HARRASTEJOUKKUE JOKA VIIKKO

06.11.2019

Leijonaliiga käynnistyi viikonloppuna ja otteluita pääsivät pelaamaan G1-, G2-, F1-, F2- ja C-juniorit. Ikäluokan joukkueet valtasivat kahdeksi päiväksi Linnanmaan ja Hiukkavaaratalon salit. Hiukkavaarassa pelasivat lauantaina 2.11. G2- ja G1-juniorit omat ensimmäiset turnauksensa. Pelejä pelattiin kahdella kentällä yhtä aikaa ja ruuhkaa Hiukkavaaratalolla varmasti riitti.

Sunnuntaina vuorossa oli C-juniorit. Varsin tasaisissa merkeissä alkanut kausi tietää mukavaa ja jännittävää kautta aina tuonne huhtikuun loppuun asti.

Linnanmaa puolestaan oli F-junioreiden näyttämönä lauantaina ja sunnuntaina. F1-juniorit pelasivat ensimmäisen turnauksen ja vuorossa oli vähemmän pelanneiden sarjataso. Sunnuntaina puolestaan vuorossa oli F2 enemmän pelanneiden sarjan pelit.

Seuraavana vuorossa on F2-, F1-, E2-, D2-, D1- ja juniorit. Pelejä pääsee katsoman livenä Oulunsalossa ja Kastellissa 9.11. lauantaina ja 10.11. sunnuntaina sekä 10.11. Hiukkavaarassa sunnuntaina.

Onko tuttua tarinaa? Jatkossa jokaisesta Leijonaliigaviikonlopusta on tulossa hieman kattavampaa tarinaa ja keskitymme joka viikonloppu aina yhteen turnaukseen tarkemmin. Samalla alamme esittelemään OLS -harrastejoukkueita joka viikko. Tällä hetkellä seuran alla toimii 27 harrasteryhmää aina 4-vuotiaasta 16-vuotiaiksi. Esittelyt alkavat ensi viikolla ja kauden aikana joka viikko vaihtuva joukkue esitellään aina näin keskiviikkoisin.

 

Mutta mikä on Leijonaliiga, milloin Leijonaliiga sai alkunsa ja missä on OLS -harrastesalibandyn juuret?

 

Salibandy tuli OLS:n lajiksi vuonna 1997-1998. Harrastesarja Leijonaliiga sai alkunsa kaupunkisarjana kaudella 2005-2006. Samalla aloitettiin myös OLS:n harrastepuolen kehittäminen. Ensimmäisellä kaudella liigassa pelasi jo 600 pelaajaa ja joukkueita oli aina Kemistä asti.

Leijonaliiga on OLS:n järjestämä harrastesarja, jossa OLS:n ja muiden lähialueiden seurat ja joukkueet pääsevät pelaamaan kauden aikana normaaleja pelejä lyhyempiä otteluita. Kauden aikana jokaiselle joukkueelle tulee 14 - 18 ottelua, riippuen siitä, miten sarjaa pelataan. Kauden lopussa jokaiselle joukkueelle jaetaan mitalit osallistumisesta sekä eri sarjojen voittajajoukkueille tietenkin pokaalit.

OLS_tytot_II_2019112.jpegOttelut pelataan turnausmuotoisesti, joissa jokainen joukkue pelaa 2 - 3 ottelua päivän aikana. Tulokset kirjataan seuraavana arkipäivänä nettiin ja tulospalveluna on nyt toiminut viimeiset kolme kautta SSBL:n tulospalvelu. Myös kolme kautta Leijonaliigassa on ollut koulutetut SSBL:n tuomarit.

Sarjassa tänä päivänä pelaa keskimäärin noin 1800 pelaajaa ja sarjoissa on mukana 124 joukkuetta. Matkalaiset tulevat tänä päivänä Kemistä, Raahesta, Ylivieskasta ja on mukana ollut myös Kuusamosta joukkueita.

Harrastepuolen toiminta on nimetty Leijonaliigatoiminnaksi. 2000-luvun puolivälissä eri kaupunginosissa toimivat omat joukkueet ja nämä nimettiin eri villieläinlajien mukaan. Aluksi joukkueita olivat Tiikerit, Gepardit, Puumat, Kojootit sekä Pandat. Jostain syystä Pandat -nimi ei saanut lasten joukossa kovin kovaa menestystä, joten nimestä luovuttiin. 2000-luvun lopulla mukaan tuli Knuutilankankaan Sudet joka oli jo 9. aluejoukkue.

Eläintunnukset jäivät ja näillä kuvataan eri kaupunginosia, joissa toimintaa löytyy. Nykyään mukana on neljä eri aluetta ja joukkuetta pyritään jokaiselle alueelle saamaan ikäluokkaa kohti kaksi. Vuonna 2011 OLS oli Suomen suurin salibandyseura ja yksi maailman suurimmista harrastajamäärillä mitattuna. Nykyinen harrastajamäärä on vakiintunut noin 950 - 1000 harrastajan väliin.

Leijonaliigatoiminnan aloittamisesta on nyt kulunut 14 vuotta. Teini-iässä oleva Leijonaliigatoiminta on tarjonnut pelaajapolun edustusjoukkueeseen mm. Olli Wikstedt, Otto Kurronen ja Tuukka Haudanlampi. Pojat ovat olleen mukana mm. Nuorten maajoukkueissa.

Leijonaliigassa voi myös törmätä entisiin ja jopa nykyisiin liigajyriin, jotka ovat nyt mukana joukkueiden ohjaajina eri ikäluokissa.

Leopardit_13-14_saattajana2.jpegLeijonaliigan joukkueita tullaa kauden aikana esittelemään myös OLS -edustuksen kotipeleissä, joissa Leijonaliigajoukkueiden pelaajat toimivat saattajina meidän edustukselle.

Kuvassa Leopardit 13-14 -joukkue pelaa näytösottelua miesten edustusjoukkueen kotipelin erätauolla. Joukkueen ohjaajana toimii Jussi Kuparinen. Jussilla on taustalla liigaa reilut 100 ottelua. 

12.11.2019Niko-Petteri Holappa vahvistamaan keltasinisiä
06.11.2019LEIJONAUUTISET ALKAVAT! ESITTELYSSÄ AINA YKSI TURNAUS SEKÄ SEURAN OMA HARRASTEJOUKKUE JOKA VIIKKO
06.11.2019Tauolle tappio niskassa ja loukkaantumisuutisten saattelemana
01.11.2019Mika Kohosen tähdittämä Happee saapuu Ouluun tuplapanosten otteluun
29.10.2019Welhot kaatui kontrolloidulla esityksellä Kuopiossa
20.10.2019TPS liian väkevä, LASBia vastaan joukkueelta hieno ryhtiliike ja voitto
18.10.2019Syyslomaviikko käynnistyy kahdella liigan kottelulla
06.10.2019Classic liian kova isäntä Tampereella
05.10.2019Tiikerit kaatui lopun sekoilusta huolimatta
04.10.2019Teemaottelun vastustaja Tiikerit on mielenkiintoinen liigatulokas

Siirry arkistoon »