Jäätävän jännityksen huikea lopputulos: OLS - Classic 8-5

26.01.2020 21:00

Pukukopissa on pelin jälkeen kasassa läjä. Voittava läjä!

”Nyt oli sitoutuneisuutta sekä rohkeutta ja maltillisuutta pallon kanssa. Oli taistelua ja tunnetta. Muista tämä fiilis!” kehottaa valmentaja Jani Lipsanen helpottuneita pelaajia.

”On tässä otettu tukkaankin eikä moni laskenut sen varaan, että tappioputki katkaistaan Classicia vastaan, vaikka pienestä se on ollut kiinni koko ajan”, hän viittaa kahdeksaan edelliseen peliin.

Sunnuntain OLS-Classic-pelin lopputulos 8-5 todistaa, että tämä joukkue haastaa ja voittaa kenet tahansa. Tämänvuotisiin mestaruuskamppailuihin ei tällä heräämisellä vielä edetä mutta seuraaviin hyvinkin.

Tästä muistutteli myös liigauransa ensimmäisen hattutempun naputellut Asla Veteläinen.

”Meillä on viime aikoina ollut hyviä pelejä, pieni silaus vain on puuttunut. Tänään kentällä oli taisteleva OLS, käytettiin paikat tehokkaasti hyväksi ja jokainen antoi kaikkensa. Me tiedetään, että pystytään haastamaan kärkijoukkueita. Tämä oli todella iso voitto pisteiden kannalta ja henkisesti”, Veteläinen hymyili.

OLS:n ja Classicin kohtaamiset ovat aina olleet tiukkoja. Jos kaksi ensimmäistä erää onkin tahkottu tasapäin, usein tamperelaisten loppukiri on ollut tehokkaampi. Tänään siihen ei annettu mitään saumaa.

”Maalintekotaidot jäivät tänään Tampereelle”, 1+2-tehotuulella ollut vierailijoiden Nico Salo totesi.

”Ja vastustajan veska pysäytti sen, mitä saatiin sinne päin”, hän kehui huippupelastuksiin ratkaisevan tärkeillä hetkillä äitynyttä Vinski Kivilompoloa.

Torjuntojen lisäksi kotijoukkueen maalinteon ajoitus osui nappiin.

”Tänään tehtiin maaleja oikeisiin saumoihin henkisen puolen kannalta. Kun kello väheni, unelma tappioputken katkaisusta alkoi realisoitua”, Lipsanen kertasi ottelun viime minuutteja.

Otteluennakossaan OLS kuulutteli kuudetta kenttäpelaajaa apuun ja sen se myös sai. Yleisön lisäksi oma vaihtopenkki oli harvinaisen äänekkäällä tuulella.

”Etsittiin rajat, paljonko tuomarit antavat penkin elää ja huutaa ja lähdin itsekin siihen mukaan. Joukkuetta piti saada hereille ja tuomaritoiminta tuntuu sytyttävän”, valmentaja avasi keinopakkiaan.

Classicin henkinen kantti alkoi rakoilla kolmannessa erässä.

”Emme olleet kypsiä käsittelemään tappioasemaa ja ylipelasimme”, Salo myönsi.

”Kaveri oli hyvin energinen, taisteli ja puolusti. Kaikki kunnia vastustajalle”, Classicin valmentaja Vesa Virtanen kehaisi.

Runkosarjaa OLS:lla on jäljellä neljän ottelun verran, joista kolme seuraavaa ovat kotipelejä. Ensi lauantaina 1. helmikuuta Ouluun saapuu SB Welhot Kuopiosta.

Teksti: Tinja Huoviala

01.06.2020OLS AVAA ILMOITTAUTUMISEN KAUDELLE 2020-2021
25.06.2020Antti Niemisen pääsarjaura toistaiseksi ohi
24.04.2020Tukea vähävaraisille liikuntaharrastukseen
07.04.2020Naumasen aikakauteen lähdetään pienin pelaajamuutoksin
31.03.2020Joukkueharjoitukset tauolla 13.5. asti
23.03.2020OLS-legendoja: Petri Turunen - mies, joka ei esittelyjä kaipaa
20.03.2020Kapteeni Mikko Saarnio: "Joukkue uusiutunut oikeaan suuntaan"
20.03.2020C2-poikien edustus- ja kilpajoukkueiden kasaaminen alkaa
19.03.2020D-ikäluokkaan tulee talenttiryhmä-toimintaa
18.03.2020C1-edustus: 2005 syntyneiden edustusjoukkueen kasaaminen käynnistyy

Siirry arkistoon »