Tyttösäbä kukoistaa OLS:ssa.

Share |
02.06.2017

Tyttöjen kausi 2016-2017 kaikkien joukkueiden osalta on nyt ohi ja nyt on hyvä palata vielä muistelemaan kauden tapahtumia ja seurassa tehtävää juniorityötä.

Kauteen lähdettäessä tyttöjä oli seurassa runsaat 70 ja kauden päätyttyä pelaajia on yhteensä reilut 110. Tämä on mahtava pelaajamäärän kasvu joka kertoo toiminnan monipuolisuudesta ja laadusta. Suurena tekijänä tässä on ollut pitkäjänteinen työ tyttöjen eteen sekä joukkueiden loistava toiminta jokapäiväisessä tekemisessä. Tästä tekemisestä on myös tullut seuran valmentajille pyyntöjä olla mukana valtakunnallisessa toiminnassa. Uutena juttuna alkanut FBA MAAJOUKKUETIE -toiminta alkoi toukokuussa 2017 ja mukaan valmennukseen valittiin OLS:n valmentajista Antti Kärkkäinen. Hän on mukana D-ikäisten tyttöjen parissa ja tekee Pohjois-Suomen alueella tyttösäbän eteen jatkossa erittäin tärkeää työtä. Myös muihin, kaupallisiin alue- ja talenttileireille, on OLS:n tyttövalmentajat olleet mukana.

OLS:n toiminnan lähtökohta on pelaajalähtöinen, pitkäjänteinen kehitystyö, jonka pohjana toimii seuran erinomainen valmennus kaikissa joukkueissa. Valmennusta tukee seuran valmennuspäällikön vetämät ympärivuotiset valmentajakoulutukset, joissa valmentajille annetaan vinkkejä ja haastetaan valmentajat kehittämään omaa tekemistä koko ajan päivittäisessä valmennuksessa. Pitkäjänteisellä työllä on saatu neljän vuoden aikana rakennettua erinomainen pohja kehittyä seurassa aina aikuisjoukkueeseen, ja sitä kautta myös valtakunnalliselle huipulle.

Kauden aikana tyttöjä tuki valtava määrä eri tahoja. Kauden aikana mukana olivat mm. Kuivasjärjen Auran juoksuvalmentaja Enni Kangas, sekä toimintasali Voimala. Tämän lisäksi joukkueita tuki rahallisesti eri yrityksen ja näin ollen harrastaminen saatiin pidettyä kohtuullisen hintaisena. Myös vanhemmat tekivät todella paljon talkoita joukkueiden eteen, jolla joukkueet saivat kustannettua kevään turnauksia.

fysiikka12.jpg

Tyttöjen toiminnassa on onnistuttu saamaan taustavoimiin ja valmennukseen sellaisia henkilöitä, joilla on lajitaustaa pitkältä ajalta ja korkealta sarjatasolta. Toiminnassa mukana olevat henkilöt ovat joko salibandyn tai muiden lajien parissa olleet mukana todella pitkään ja omaavat erinomaisen kokemuksen joukkueurheiluvalmentamisesta. Lisäksi seuran sisällä joukkueiden välillä valmentajat pitävät todella paljon yhteyttä ja tätä kautta jakavat ajatuksia valmennuksesta, harjoituksista ja toiminnan kehittämisestä. Erinomainen yhteydenpito seuran sisällä on mahdollistanut, että seurassa tyttöpuoli voi hyvin ja tulevaisuudessa edellytykset ovat menestykseen myös valtakunnallisesti.

Tulevalla kaudella seuraan tulee jälleen muutosta kun naisten joukkue aloittaa toiminnan kaudelle 2017-2018. Myös junioripuolella toiminta laajenee, kun C- ja D-ikäluokissa tulee olemaan kaksi joukkuetta. B-tytöt ja C-tytöt osallistuvat SM-karsintoihin elokuun lopulla.

Joukkueiden kausi 16-17

B-tyttöjen joukkue käynnistyi toukokuussa 2016. C-tyttöjen joukkue aloitti toiminnan harvinaisesti niin, että joukkue koostui pääsääntöisesti D-ikäisistä tytöistä. D-tytöt puolestaan pääsivät hyvin käyntiin jo keväällä. E-tytöt ja F/G-tytöt aloitti toiminnan vasta syksyllä 2016.

Heinäkuussa 2016 B- ja C-tytöt alkoivat keskittymään SM-karsintoihin omissa ikäluokissa. B-tyttöjen iloksi turnaus saatiin Ouluun ja järjestysvastuu tuli B-tytöille. Järjestelyissä auttoivat hienosti SS Rankkojen Ankkojen taustavoimat sekä OLS C-tytöt. Karsinnat olivat hyvä avaus kauteen, vaikka sijoitus oli omassa lohkossa viimeinen ja aluesarja kutsui B-tyttöjä.

Pohjois-Suomeen ei B-tytöille aluesarjaa saatu vaan kauden aikana reissattiin 10 kertaa Pohjanmaalle, jossa pelit olivat loistavia juuri aloittaneelle joukkueelle.

C-tytöt eivät olleen niin onnekkaita SM-karsintojen paikan suhteen vaan joukkue matkasi Espooseen. Nuorella joukkueella karsinnat eivät tuoneet SM-sarjapaikkaa. C-tyttöjen joukkue koostui pääsääntöisesti D-ikäisistä pelaajista ja sijoitus oli joukkueella sama kuin B-tytöillä.

Kauden alussa C-tytöissä koettiin suuria muutoksia kun joukkueeseen alkoi tulla pelaajia liukuhihnalla mukaan. Syksyllä mukana oli  2 C-ikäistä pelaajaa ja jo parin kuukauden kuluttua tyttöjä olikin 40. Pelaajat jaettiin kahteen joukkueeseen, keltaiseen ja siniseen. Molemmat joukkueet osallistuivat Pohjois-Suomen aluesarjaan sekä joukkueet pelasivat yhdessä OLS järjestämää Leijonaliigaa D-poikien sarjassa.

Keltainen sijoittui sarjassa sijalle kolme ja osoitti, että nuoresta joukkueesta huolimatta, pystyi joukkue hallitsemaan myös C-tytöissä otteluita. Ainoastaan Kuusamon Pallokarhut ja Sastamolo Kings Kemistä oli keltaisia parempi aluesarjassa. Sininen oli aluesarjan viimeinen. Kauden aikana oli ilo nähdä molempien joukkueiden pelaajien kehittyvän huimaa vauhtia ja vaikka sininen ei aluesarjassa otteluita voittanut, parani pelit loppukautta kohden huimasti.

kummit2.jpg
Kuvassa OLS edustuksen miehet, Matias ja Visa kertovat tytöille päivän reeneistä.

Osalle pelaajista kauteen mahtui melkein 60 ottelutapahtumaa ja kun otetaan muut tapahtumat mukaan, tyttöjen kausi oli toimintaa täynnä.

D-tytöt pääsivät hyvin käyntiin jo syksyllä ja joukkue pelasi aluesarjan lisäksi Leijonaliigaa vuotta nuorempien poikien kanssa. Joukkueeseen tuli kauden aikana uusia pelaajia mukavasti mukaan ja kauden lopussa joukkueessa olikin jo hieman yli 20 innokasta tyttöä. Osa pelasi C-tyttöjen mukana ja osa oli vielä E-ikäisiä. OLS D-tytöt voittivat kauden aikana kaiken mitä voitettavissa oli. Ensin tuli Leijonaliigassa oman sarjan voitto, tämän jälkeen joukkue uusi aluesarjamestaruuden ilman tappiota, kävi Kokkolassa pelaamassa Pohjanmaan joukkueiden kanssa vapputurnauksen ja pokkasi pystin. Kausi huipentui Helsinki Junior Challengeen, jossa tytöt voittivat kaikki suomalaiset joukkueet, mutta Tukholman tähtisikermä oli vahvempi kilpasarjan finaalissa.

iloinen1.jpg

Kuvassa D-tytöt juhlivat vapputurnauksessa Kokkolassa.

E-tytöt pääsivät myös pelaamaan tyttöjen sarjoja, kun Leijonaliigassa järjestettiin E-tyttöjen sarja. Joukkueita oli yhteensä 5 ja pelejä kertyi mukavasti kauden aikana. E-tytöt pelasivat myös nuorempien poikien sarjaa, joten otteluita tytöt saivat runsaasti kauden aikana.

Pienimmät tytöt harjoittelivat OLS miesten edustuksen pelaajan, Petteri Kääriäisen ohjauksessa. Tytöt pelasivat G-poikien kanssa Leijonaliigaa jossa ottelut pelataan pienessä kaukalossa 4 vastaan 4 otteluina. Vaikka tyttöjä kauden aikana oli kohtalaisen vähän, pääsi kaikki pelaamaan paljon  jokaisessa turnauksessa.

Keväällä B-, C- ja D-tytöt tekivät yhteisen matkan Helsinki junior Challenge 2017 -turnaukseen. Mukana oli yhteensä vajaa 70 pelaajaa ja taustahenkilöiden ja vanhempien kanssa joukko kasvoi 100 henkilöön. Mahtava reissu tytöille ja koko vanhemmalle tyttöpuolelle. Turnaus oli loistavasti järjestetty ja vaikka joukkueita oli paljon, myös kuljetukset pelipaikoille onnistui erinomaisesti.

matkalla2.jpg

Kuvassa B-, C- ja D-tyttöjen joukkueet Helsinki Junior Challenge 2017. Tässä ollaan jo matkalla kotiin.

E-tytöt pitivät kauden päätösturnauksen Pohjoisen omassa Nordic Floorball Gamesissa.

Tulevalla kaudella seuraan tulee jälleen muutosta kun naisten joukkue aloittaa toiminnan kaudelle 2017-2018. Myös junioripuolella toiminta laajenee, kun C- ja D-ikäluokissa tulee olemaan kaksi joukkuetta. B-tytöt ja C-tytöt osallistuvat SM-karsintoihin elokuun lopulla.

 

28.05.2018Aloita salibandyharrastus Oulun Luistinseurassa
26.04.2018OLS:lle suora paikka A-poikien valtakunnalliseen 1. divisioonaan. TRY IN -harjoitukset käynnistyvät.
09.04.2018Junioreiden edustus- ja kilpajoukkueiden muodostaminen kaudelle 2018-2019 käynnissä
31.05.2018Jani Lämsästä OLS salibandyn valmennuspäällikkö
03.05.2018OLS B-juniorit kaudella 2018-2019
30.04.2018Miehet solmivat tärkeitä jatkosopimuksia
19.04.2018OLS A -poikien joukkueen rakentaminen kaudelle 2018-2019 käynnissä
29.03.2018Jani Lipsasesta OLS Salibandyn uusi päätoiminen työntekijä ja miesten edustusjoukkueen päävalmentaja
23.03.2018Antti Suomela ei jatka ensi kaudella OLS:ssa
15.03.2018Eetu Vehanen siirtyy ensi kaudeksi Sveitsiin

Siirry arkistoon »