Kivilompo solmi sopimuksen - miesten kesäringissä mielenkiintoisia tuttavuuksia

13.05.2019

Edellisen kautensa Salibandyliigan 9.sijaan päättänyt OLS:n miesten edustusjoukkue on aloittanut valmistautumisen uuteen kauteen hyvissä ajoin. Huhtikuussa kokoontunut nippu on ehtinyt harjoitella yhdessä jo neljän viikon ajan.

"Hieman normaalia aiemmin aloitettiin harjoittelu jo senkin takia, että kausi päättyi maaliskuun alussa. Siinä kun pudotuspelijengit painavat monta viikkoa laadukasta arkea pelien jatkuessa, niin ihan ei voi samaa aikaa itse lomailla, jos meinaa ottaa eroa kiinni" OLS:n päävalmentajana jatkava Jani Lipsanen sanoo.

Joukkueessa on tapahtunut hallittua muutosta viime kauteen nähden. Kokenutta osastoa on jäänyt sivuun, mutta kun tulijapuolelta löytyy hyviä korvaajia, voidaan OLS-leirissä olla tyytyväisiä joukkueen rakentumiseen. Viimeisimpänä sopimuspelaajien listaan liittyi kahden vuoden pahvin allekirjoittanut maalivahti Vinski Kivilompolo.

"Onhan tämä monella tapaa nyt itselle helpompi tilanne kuin vuosi sitten, jolloin lähtö Ouluun tuli yllätyksenä ja joukkueesta oli kentällisen verran ehtinyt kärkijätkiä lähteä muualle. Nyt on hyvä pöhinä päällä ja halutaan joukkueena selvästi ottaa steppejä eteenpäin."

Kesäringissä on muutamia uusia tulokkaita sopimuspelaajien ulkopuolelta ja muutama aiempien vuosien luottonimi loistaa poissaolollaan.

"Kääriäinen (Petteri), Rantala (Petri) ja Turula (Ville) eivät jatka joukkueessa. Rantala on kärsinyt pitkään pahoista loukkaantumisista ja nyt on varmasti hyvä hetki ottaa happea. Kääriäinen ilmoitti jo vuosi sitten, että pelaa todennäköisesti viimeisen kautensa. Turula puolestaan pohtii peliuransa jatkoa, mutta ei ole jatkamassa meillä."

"Kiipelin (Tatu)tilanne on vielä vähän 50-50, että löytyykö häneltä aikaa ja motivaatiota pelaamiseen. Tatu on kulkenut harjoituksiin Raahesta ja siihen kokonaisuuteen kun lisää vuorotyön ja perheen, se ei ole ihan yksinkertainen yhtälö", Lipsanen avaa.

Näiden nimien lisäksi Mika Kaitera siirtyy Limingan Niittomiehiin ja Petri Viittanen ei jatka OLS-paidassa. Myös maalivahti Janne Karvonen jättää pelihommat siviilikiireiden vuoksi OLS:ssa.

Yksi, ainakin oululaiselle salibandyväelle, mielenkiintoinen nimi harjoitusringissä on Jukka Lindgren. Loukkaantumisten vuoksi liigakentät kolme vuotta sitten jättämään joutunut Lindgren on harjoitellut nyt tovin joukkueen mukana.

"Jukan kanssa edetään rauhallisesti ja katsotaan, kestävätkö paikat harjoittelua. Hän on kuitenkin ehdottomasti sen tason pelaaja kunnossa ollessaan, että pystyy välivuosien jälkeenkin aivan varmasti palaamaan hyväksi liigapuolustajaksi ja auttamaan meitä."

Muita uusia nimiä jo julkistettujen sopimuspelaajien lisäksi ovat Olli-Matti Virrankari, Jesse Hirvonen ja Matti Viitajylhä.

"Pyrin melko aktiivisesti keräämään tietoa alueen alasarjapelaajista, joilla olisi sekä pelilliset edellytykset, että henkilökohtainen tavoite nousta pääsarjatasolle ja siitä eteenpäin. Jokaisella tästä kolmikosta on tiettyjä ominaisuuksia, jotka jo nyt riittäisivät liigassa ja joitakin ominaisuuksia, jotka vaativat vielä työstöä. Virrankari liittyi heistä mukaan viimeisenä ja tuli itsellekin lopulta vähän puskista, mutta sen vähän perusteella mitä olen ehtinyt häntä näkemään, on kyseessä todella mielenkiintoinen pelaajatyyppi ", Lipsanen kertoo.

32942043248_620e3fc455_o.jpg

OLS harjoitusrinki 2019-2020:

Maalivahdit:

Ville Mestari
Hannu Koivisto
Vinski Kivilompolo

Puolustajat:

Olli Wikstedt
Mikko Saarnio
Tommi Wiander
Lauri Tiira
Niko Kvist
Otto Kurronen
Eetu Sariola (Nurmon  Jymy)
Otso Tornberg (LNM)
Olli-Matti Virrankari (SBT Suola)
Jukka Lindgren

Hyökkääjät:

Antti Nieminen
Eetu Ijäs
Matias Tiira
Tuukka Haudanlampi
Tuukka Kivioja
Anssi Välitalo
Mika Hirsikorpi
Valtteri Parviainen
Petri Niemelä
Antti Vikstedt
Valtteri Lämsä
Jesse Hirvonen (Sastamolo)
Matti Viitajylhä (Merikoski SBT)

Lisäksi OLS:n sopimuspelaajiin kuuluu loukkaantumisesta toipuva Veeti Lahtinen, joka aloittaa kautensa A-junioreissa.

21.02.2020OLS-legendoja: tekijä, jota ilman salibandyä ei olisi
15.02.2020Sarjapaikan säilyminen varmistui
01.02.2020Kadonnutta rytkettä hakemaan
30.01.2020Erilaiset pelaajapolut liigaan: Innokas liikkuja suuntautui salibandyyn
28.01.2020OLS-legendoja: Nousukiitojoukkueen valmentaja Kari 'Muikku' Moilanen
26.01.2020 21:00Jäätävän jännityksen huikea lopputulos: OLS - Classic 8-5
26.01.2020 18:10Kuukauden juniori: Kasperi Lahdenkauppi
18.01.2020Erilaiset pelaajapolut liigaan: Reissumies jo nuorena
17.01.2020Löytyykö bussista kadonnut peli-ilme?
16.01.2020LEIJONAUUTISET tekee paluun tauolta: esittelyssä Karhut 14-15 ja Ketut 12

Siirry arkistoon »