OLS valmistautuu Seinäjoella pelattavaan sarja-avaukseen

13.09.2019

Oulun Luistinseuran miesten harjoitusottelut syksyn osalta ovat takana. Joukkue kohtasi Limingan Niittomiehet kahdesti ja kertaalleen Rangersin, Happeen sekä Welhot. Tuloksena oli kolme voittoa (LNM, Rangers ja Welhot) ja kaksi tappiota (Happee ja LNM). 

Salibandyliiga ponkaistaan OLS:n osalta käyntiin lauantaina 21.9. Seinäjoella SPV:ta vastaan. Miten harjoituspelit ovat valmistaneet joukkuetta sarja-avaukseen, OLS-päävalmentaja Jani Lipsanen.

"Rangers ja Happee-viikonloppu oli meille tärkeä tapahtuma. Saatiin aikalailla koko ryhmä matkaan ja päästiin viettämään heti alkuun aikaa yhdessä. Viikonloppuna yritettiin saada keskialueen ja omanpään puolustuspeli sille tasolle, että päästään hyvillä mielin kehittämään pallollista peliä. Jollain tasolla siinä onnistuttiin. Ainakin löydettiin ne kipukohdat.

Liminka-otteluihin haluttiin vahvistus siihen, että ollaan reagoitu oikein kipukohtiin ja vähän jo yritettiin suunnata ajatuksia kääntöpelaamiseen.

Welhot-peli oli oikeastaan ensimmäinen, johon oli enemmän käyty avauspelaamisen rakennetta läpi.

Oikeastaan vain toinen Liminka-ottelu meni meiltä ohi. Valmistautuminen oli heikko ja se näkyi suoritustasossa. Toki siinä on annettava tunnustus myös vastustajalle, joka oli ensimmäisestä kohtaamisesta saanut peliään reilusti eteenpäin ja me vähän kuviteltiin, että homma käy vain ilmestymällä paikalle. Sekin oli hyvä herätys meille, ettei puolittainen tekeminen riitä."

Petso_Oilers.jpg

Joukkueesta lähti edellisen kauden jälkeen paljon kokemusta (mm. Tatu Kiipeli (149 liigaottelua), Petri Rantala (130), Ville Turula (153) ja kuvassa oleva Petteri Kääriäinen (209)). Tilalle tuli Divarissa ja 2.divisioonassa onnistuneita pelaajia. Miltä joukkue näyttää verrattuna edelliseen kauteen?

"Se on totta, että meiltä lähti paljon pelejä ja kokemusta. Uudet pelaajat ovat hieman toisenlaista pelaajaprofiilia. Varmasti kauden aikana tulee hetkiä ja otteluita, että kokemuksesta olisi hyötyä, mutta näen, että uusien tulijoiden myötä meillä on valtavasti nälkää ja intoa. Se näkyi harjoitusotteluissakin positiivisesti siinä, että monella pelaajalla oli kova näytönhalu sekä itselle, että joukkueelle."

OLS:n ja LNM:n välinen monivuotinen farmiyhteistyö päättyi ja OLS solmi farmisopimuksen Rankkojen Ankkojen kanssa. Ankoista joukkueen mukana ovat olleet Valte Karvonen, Asla Veteläinen ja Olli-Matti Virrankari. Miten yhteistyö on toiminut?

"Halusin tuon kolmikon meidän harjoitusrinkiin kesällä ja silloin ei oikeastaan uskaltanut vielä luvata kenellekään roolia liigan puolelta. Ankoista näytettiin vihreää valoa tällaiselle sopimukselle, että pojat ovat meidän käytettävissä niin paljon kuin tarvitaan, mutta heillä säilyy farmin kautta mahdollisuus pelata Ankkojen mukana, jos liigasta ei vielä roolia aukea. Nyt näyttää siltä, että kaikille on tarvetta ja Ankoista on asiaan suhtauduttu todella hyvin. He ovat olleet vain erittäin tyytyväisiä siitä, että pojat ovat saamassa mahdollisuuden näyttää osaamistaan pääsarjassa."

Lauri Tiiran kausi paketoitiin eturistisidevamman vuoksi. Miltä joukkueen terveystilanne vaikuttaa muuten?

"Voisi se parempikin olla. Mestarin Ville on toistaiseksi sivussa ja tuskin ihan heti edes treenivahvuudessa. Kurrosen Otto ja Tiiran Matias ovat myös molemmat nyt toistaiseksi sivussa, mutta heidän suhteen ollaan toiveikkaita, että pääsisivät tässä lähiviikkoina takaisin rosteriin. Tarkkaa aikataulua on vaikea vielä arvioida, mutta sarja-avauksesta molemmat ovat sivussa. Vähän ollaan joudutta rukkaamaan alkuperäistä suunnitelmaa pelipaikoista. Esimerkiksi Ijäksen Eetu oli alkuun kaavailtu sentteriksi, mutta kyllä Eetu kauden pakkina aloittaa."

Puhuit aikaisemmin, että pelaajistosta on huokunut näytönhalu. Ketkä ovat sitten harjoituspeleissä onnistuneet?


"Ollaan onnistuttu tekemään aika iso määrä maaleja ja tietysti sitä kautta pisteiden valossa useampikin pelaaja on onnistunut hienosti. Ehkä isoin yllätys on ollut Asla Veteläinen. Asla on pelannut kolme täyttä ottelua ja yhden erän Happeeta vastaan. Noissa otteluissa hän onnistunut tekemään tehot 8+2 ja oli yhdessä Tuukka Kiviojan (6+4) kanssa meidän harjoituskauden tehokkain pelaaja. Asla on mennyt todella paljon eteenpäin siitä, kun hän hyppäsi loukkaantumisen jäljiltä joukkueen mukaan vasta kesäkuussa. Hän on onnistunut aika hyvin omaksumaan puolustuspelin vaatimuksia ja pystyy pisteiden lisäksi pelaamaan fiksusti pallon kanssa."

Kausi alkaa reilun viikon päästä Seinäjoella. OLS:n historia SPV:tä vastaan vieraskentällä on tähän mennessä karua luettavaa. Kaikki edelliset 10 kohtaamista Seinäjoella ovat päättyneet kotijoukkueen juhliin. Mitä OLS viimeiseen viikon aikana tekee, että tuo tilasto saadaan murrettua?

"Varmasti vähän joudutaan valmistautumaan SPV:n aktiiviseen prässipeliin ja ottamaan huomioon seinäjokisten vahvuus kääntöpelissä. Onneksi meillä on nyt sen verran uutta verta joukkueessa, että he eivät paljoa tuollaisia historiatilastoja mieti. Ei sitä montaa vieraskenttää liigasta ole, jossa olisi hienompi päästä tekemään liigadebyytti. Uskon, että halliin saadaan upea tunnelma ja kotijoukkue iskee päälle kuin yleinen syyttäjä. Yritetään valmistaa joukkuetta sen verran, ettei tilanne ole aivan kuin heittäisi uimataidottoman altaan syvään päähän ja huutaisi perään, että pärjäile."

OLS:n harjoituspelien sisäinen pistepörssi:

Asla Veteläinen 8+2
Tuukka Kivioja 6+4
Valtteri Parviainen 2+6
Matti Viitajylhä 6+1
Petri Niemelä 5+2
Anssi Välitalo 2+4
Olli Wikstedt 1+4
Valte Karvonen 2+2
Eetu Sariola 3+1
Niko Kvist 0+3
Tuukka Haudanlampi 2+1
Antti Nieminen 2+0
Riku Ruonakangas 1+1
Mika Hirsikorpi 1+1
Olli-Matti Virrankari 1+1
Eetu Ijäs 0+2
Valtteri Lämsä 1+0
Jesse Hirvonen 0+1
Hannu Koivisto 0+1
Lauri Tiira 0+1

18.10.2019Syyslomaviikko käynnistyy kahdella liigan kottelulla
06.10.2019Classic liian kova isäntä Tampereella
05.10.2019Tiikerit kaatui lopun sekoilusta huolimatta
04.10.2019Teemaottelun vastustaja Tiikerit on mielenkiintoinen liigatulokas
02.10.2019OLS kiusaa vain kentällä - ottelu paneutuu kiusaamisen kitkemiseen
30.09.2019Avausvoitto irtosi kolmannen erän ilotulituksella Steelersiä vastaan
29.09.2019Nokia haki niukan voiton, pistemetsästys jatkuu sunnuntaina Steelersiä vastaan
28.09.2019Kotitupla alkaa Nokian KrP:tä vastaan
26.09.2019Hyödynnä seura-alennus Parturi Konehuoneella
22.09.2019SPV karkasi kolmannessa erässä

Siirry arkistoon »